ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΣΕ LIVE STREAMING ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (20:00, OTE Sport3)



Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για τη σημερινή αναμέτρηση του επαναληπτικού του Κυπέλλου Ελλάδας  
 
 
 
 
 
 
Πανθρακικός - Ολυμπιακός (20:00, OTE Sport3), θα υπάρχει live streaming, από τα παρακάτω links, που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, για όλους τους χρήστες εσωτερικού και εξωτερικού.

Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ



Η εβδομάδα πριν το Πάσχα ονομάστηκε Μεγάλη από τους πρώτους κιόλας χριστιανικούς αιώνες κι αυτό γιατί, όπως μας εξηγεί ο Αγ. Ιω. ο Χρυσόστομος,
μεγάλα και κοσμοσωτήρια γεγονότα συνέβησαν στη διάρκειά της. Κέντρο αυτών των γεγονότων είναι βεβαίως τα άγια και άχραντα Πάθη, η θεόσωμη Ταφή και η ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (ΦΩΤΟ)















Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 27 Απριλίου στο χωριό μας το Νεοχώρι και στο
{{CAFE EXODOS}}η εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση του
 Πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ }}.

Τα νέα όρια ηλικίας αστυνομικών- στρατιωτικών- Πίνακες, επικουρικά, υπολογισμός σύνταξης και εφάπαξ


Όσοι θεμελίωσαν έως την 31-12-2010 συνταξιοδοτικά δικαιώματα (24 ½ έτη συντάξιμης υπηρεσίας) δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές που επιφέρει ο νέος ασφαλιστικός νόμος 3865/2010,
τόσο στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης όσο και ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους και μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης όποτε επιθυμούν και άμεσα να έχουν την έναρξη καταβολής της σύνταξής τους.

Αστέρας όνομα και πράγμα!

Αστέρας όνομα και πράγμα!Η ομάδα της Τρίπολης νίκησε τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου

Έκαναν διαρρήξεις με αυτοκίνητο του δήμου Πύργου


forthgaki1.JPGΜια παράξενη εξέλιξη ήρθε στο φως της δημοσιότητας στον Πύργο, σχετικά με την κλοπή που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης  σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο χωριό Αμπελώνας.

8 Σύριοι λαθρομετανάστες: Πήγαιναν Ιταλία, "ξέμειναν" στο Κατάκολο


latrho1Ομάδα προσφύγων από τη Συρία, έτυχε να βρεθούν στο Κατάκολο και να συλληφθούν ως λαθρομετανάστες αφού ήταν παράνομοι στη χώρα και πρόκειται να απελαθούν.

Ηλεία: Εδραιώνονται οι καλοκαιρινές συνθήκες - Πρώτα στοιχεία για το Πάσχα – αναλυτική πρόγνωση


pasxaΣτους 30 βαθμούς Κελσίου ανήλθε ο υδράργυρος την Παρασκευή 26/4 στην Ηλεία, όπως άλλωστε περιμέναμε και σας είχαμε ενημερώσει.

Οι θερμοκρασίες αυτές αποτελούν ρεκόρ πενταετίας Απριλίου. Από το 2008 που αναπτύχθηκε το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ηλεία, δεν είχαν καταγραφεί τον Απρίλιο θερμοκρασίες ίσες ή μεγαλύτερες των 30 βαθμών Κελσίου!
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η απότομη και αρκετά πρόωρη αυτή μετάβαση από την άνοιξη στο καλοκαίρι φαίνεται να εδραιώνεται. Έτσι, διατηρείται καλοκαιρινός ο καιρός το Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες στους 28 με 29 βαθμούς, ενώ καθ' όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε άκρως για την εποχή καλοκαιρινές τιμές με τον υδράργυρο στους 31 με 32 και πιθανόν έως 33 βαθμούς Κελσίου!

Το ενδιαφέρον όλων φυσικά εστιάζεται στο τι καιρό περιμένουμε το Πάσχα (;). Σύμφωνα, λοιπόν, με τα πρώτα, σχετικά, αξιόπιστα στοιχεία, θα πρέπει να περιμένουμε ανάλογες καιρικές συνθήκες, με πιθανή μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας ανήμερα το Πάσχα.
Επίσης, δεν αποκλείεται τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές μπόρες, ωστόσο δεν μπορούμε να δώσουμε βάση σε αυτά τα στοιχεία, καθώς είναι πολύ νωρίς προγνωστικά για να δούμε αν θα υπάρξουν συνθήκες αστάθειας με τις γνωστές καλοκαιρινές μπόρες στα ορεινά. 

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.



Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών.  Κατά την σημερινή ημέρα εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους Άγιους Ευαγγελιστές, οι Ιουδαίοι Τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα φορέματά τους ζητωκραύγαζαν «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».
Ήθη και Έθιμα...

Σαν σήμερα

Τα γεγονότα της 28ης Απριλίου

Κυριακή Των Βαΐων

Την Κυριακή των Βαΐων, σε ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, όλοι οι ναοί στολίζονται με κλαδιά από βάγια, ή φοίνικες δηλαδή 
από άλλα νικητήρια φυτά, όπως δάφνη, ιτιά, μυρτιά και ελιά.
Μετά τη λειτουργία μοιράζονται στους πιστούς.