ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Βίκυ Μοσχολιού - ένα αστέρι πέφτει, πέφτει

Κ Α Λ Η Ν Υ Χ Τ Α ΣΑΣ ...........................

Ρεκόρ ηλεκτρονικών αιτήσεων για μετεγγραφές φοιτητών


Διπλάσιοι από πέρυσι αναμένεται να είναι φέτος οι φοιτητές που θα υποβάλουν αίτηση για τη μετεγγραφή τους σε τμήματα των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Μύκονος: "Καλύτερο Νησί της Ευρώπης για το 2010"

Μύκονος: "Καλύτερο Νησί της Ευρώπης για το 2010"

Ως το «Καλύτερο Νησί της Ευρώπης για το 2010» ανακηρύχτηκε η Μύκονος, ξεπερνώντας ακόμα και νησιά όπως η Ίμπιζα, το Κάπρι, η Μαδέρα και η Μαγιόρκα.

Με 500 ευρώ μπαίνετε στη ρύθμιση χρεών

 
Με προκαταβολή το 20% του ποσού της συνολικής οφειλής το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 500 ευρώ

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε ακίνητα για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε ακίνητα για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 90 μεγαλύτερων οφειλετών, που φθάνουν τα 35,9 εκατομμύρια ευρώ. «»

Βίκυ Μοσχολιού - ένα αστέρι πέφτει, πέφτει

Κ Α Λ Η Ν Υ Χ Τ Α ΣΑΣ ...........................

Το παρεμπόριο πρέπει να παταχθεί

Το παρεμπόριο πρέπει να παταχθεί

Από τις 20 Οκτωβρίου ειδοποιήσεις για την περαίωση

Από τις 20 Οκτωβρίου ειδοποιήσεις για την περαίωση

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Μεζονέτα στη Διον. Αρεοπαγίτου για την τρόικα

Μεζονέτα στη Διον. Αρεοπαγίτου για την τρόικα 

Νεκρός σε χαράδρα 29χρονος οδηγός

Στο πένθος έχει βυθίσει τον Κρουσώνα Ηρακλείου ο θάνατος ενός 29χρονου ο οποίος βρέθηκε, ύστερα από αρκετές ώρες αναζήτησης, νεκρός σε χαράδρα λίγα μέτρα πριν από τη διασταύρωση στις Κορφές.

Στάση εργασίας στα ΚΕΠ την επόμενη εβδομάδα

Στάση εργασίας στα ΚΕΠ την επόμενη εβδομάδα 

Νέα επαναστατική μέθοδος για επιτυχή εξωσωματική γονιμοποίηση

20:08  - 

Ελέγχονται τα ωάρια για γενετικές ανωμαλίες πριν την εμφύτευση

Δύο γυναίκες έφεραν στον κόσμο τρία υγιέστατα μωρά, τα οποία είναι τα πρώτα που γεννιούνται στο πλαίσιο της πιλοτικής δοκιμής μιας νέας τεχνικής προδιαγνωστικού ελέγχου, κατά την οποία τα ωάρια ελέγχονται για γενετικά ελαττώματα προτού εμφυτευθούν στη μήτρα και η οποία μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τα πρώτα μωρά που ήρθαν στον κόσμο στο πλαίσιο της πιλοτικής δοκιμής αυτής της τεχνικής που ονομάζεται συστοιχία Συγκριτικού Γονιδιωματικού Υβριδισμού (CGH) είναι δίδυμα κοριτσάκια στη Γερμανία και ένα αγόρι στην Ιταλία, ανακοίνωσαν σήμερα ευρωπαίοι επιστήμονες.

Η τεχνική αυτή αποτελεί μια νέα μέθοδο προδιαγνωστικού ελέγχου των ωαρίων και των εμβρύων για γενετικά ελαττώματα ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες μια γυναίκα να έχει μια υγιή εγκυμοσύνη μετά την εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF).

Οι γεννήσεις αυτές των διδύμων τον Ιούνιο στη Γερμανία και του αγοριού το Σεπτέμβριο στην Ιταλία αποτελούν μια κατ' αρχήν απόδειξη της ανάλυσης που έχει γίνει για το αν η μέθοδος αυτή ελέγχου των ωοκυττάρων και των εμβρύων πριν από την τεχνητή γονιμοποίηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των ποσοστών γεννήσεων.

Οι δύο στις τρεις εμφυτεύσεις εμβρύων δεν καταλήγουν σε κύηση, συχνά λόγω των ανωμαλιών αυτών.

Οι επιστήμονες σημείωσαν ότι το επόμενο βήμα είναι η πιλοτική αυτή έρευνα να αναβαθμιστεί σε μια ευρείας κλίμακας διεθνή κλινική δοκιμή, η οποία αναμένεται να αρχίσει το 2011.

NEWSBEAST

Καρφώθηκε σε βενζινάδικο και τη γλίτωσε

Άγιο είχε ο οδηγός που δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά!

Από θαύμα σώθηκε 26χρονος οδηγός τζιπ, όταν εξαιτίας της κακής κατάστασης του οδοστρώματος το όχημα ξέφυγε της πορείας του στην οδό Λαρίσης, στο Βόλο, με αποτέλεσμα να «προσγειωθεί» έπειτα από τρελή πορεία σε βενζινάδικο σε απόσταση αναπνοής από τις αντλίες καυσίμων...
Ο 26χρονος είχε  Άγιο καθώς τη γλίτωσε χωρίς γρατζουνιά.
Πηγή: taxydromos.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ - ΞΕΝΑΚΙ

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΩΡΑΙΟ
ΕΜΜΜ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ.... ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!!!!!

Ανέκδοτο: To κέρατο

Είναι τέσσερις φίλοι σε ένα καφέ και συζητάνε. Κάποια στιγμή η συζήτηση φτάνει στο θέμα: «ποιος τρώει το μεγαλύτερο κέρατο!»

Λέει ο πρώτος...

12 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα όνειρα

Τα όνειρα ανέκαθεν αποτελούσαν αντικείμενο έρευνας για διάφορους λόγους. Στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κάποια όνειρα γινόντουσαν επίσημο θέμα συζήτησης στη Σύγκλητο.

Γροθιά σε γυναίκα που έκανε έλεγχο για το κάπνισμα

Την επόμενη φορά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του αντικαπνιστικού νόμου θα πρέπει να το ξανασκεφτούν αν πρέπει να μπουν για έλεγχο σε ουζερί.

Παίρνει τον Παναθηναϊκό και φεύγει!

Εξοργισμένος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

H απεργία του ΠΣΑΚ εξόργισε τον Θανάση Γιαννακόπουλο, που ανακοίνωσε, πως παίρνει τον Παναθηναϊκό και φεύγει από την Α1, γιατί «το μπάσκετ είμαστε εμείς, ο Παναθηναϊκός»!

«Εμείς φταίμε, που είμαστε μαλθακοί και δε ζητάμε δυναμικά τίποτα. Αυτό που κάνετε εσείς, έπρεπε να το κάνουμε εμείς. Βάλτε νερό στο κρασί σας», η νέα απάντηση του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Το πρότζεκτ του Γιώργου Βασιλακόπουλο, η Μεσογειακή Λίγκα (με ομάδες Ιταλίας, Τουρκίας, Ισραήλ, Αδριατικής Λίγκα), είναι κάτι που φαίνεται πως έχει υιοθετήσει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, λέγοντας πως από τη νέα χρονιά ο Παναθηναϊκός θα αγωνίζεται σε άλλη λίγκα. Πληροφορίες αναφέρουν πως την ίδια στάση υιοθετεί κι η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία είναι έξαλλη με την απεργία των παικτών. Η πρώτη σκέψη είναι να αρχίζει η Α1 χωρίς τους δύο «αιωνίους» και να εισέρχονται σ' αυτή στα playoffs.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έχει πάρει... πάνω του το θέμα και, αν και σε έντονο ύφος, συνεχίζει να προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα. Αφού πρώτα είπε με «απειλητικό» ύφος πως «του χρόνου ο Παναθηναϊκός θα παίζει σε άλλη λίγκα!», στη συνέχεια είπε πως την αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ πως «δεσμεύομαι, στο λόγο της αντρικής μου τιμής, να κάνω ό,τι μπορώ, ώστε από τη νέα χρονιά οι αλλοδαποί να μειωθούν από 6 σε 5 ή ακόμη και 4».

Η απεργία των παικτών έχει εξαγριώσει, όπως φαντάζει λογικό, τις ομάδες. Με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Λάζαρου Παπαδόπουλου πως «το μπάσκετ είμαστε εμείς (οι παίκτες)», ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό, είπε σε αρκετά έντονο ύφος «το μπάσκετ δεν είστε εσείς, είμαι εγώ που επί 15 χρόνια δίνω εκατομμύρια. Αν θέλετε να το διαλύσετε, διαλύστε το, να πάμε κι εμείς σπίτια μας, να βάλουμε και κανένα φράγκο στην τσέπη. Πρώτοι εμείς θα φύγουμε».

Πηγή:gazzetta.gr

Στην αντικαπνιστική εκστρατεία και οι μικροί μαθητές

Ξεκίνησε η αντικαπνιστική εκστρατεία που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας σε σχολεία.

Ειδικοί επιστήμονες της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού μίλησαν σε δασκάλους, γονείς στους μαθητές του 26ου και 29ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Φώφης Γεννηματά και του υφυπουργού Υγείας Μιχ. Τιμοσίδη.

Το υπουργείο Παιδείας μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και ένα δείγμα των ερωτήσεων που έκαναν τα παιδιά, οι οποίες δείχνουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το κάπνισμα και γενικότερα τις εξαρτήσεις.

Συγκεκριμένα ρώτησαν:

- Πώς επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων το τσιγάρο;

- Γιατί οι άνθρωποι όταν αγοράζουν το πακέτο, ενώ διαβάζουν ότι σκοτώνει εξακολουθούν να καπνίζουν;

- Γιατί αφού είναι τόσο επικίνδυνα τα τσιγάρα, συνεχίζουν να παράγονται;

Οι μικροί μαθητές ρώτησαν ακόμη τι περιέχουν τα τσιγάρα και εντυπωσιάστηκαν όταν οι ειδικοί τους ενημέρωσαν ότι στα συστατικά των τσιγάρων περιέχονται από δηλητήρια μέχρι υγρά μπαταρίας.

Η κα. Γεννηματά στο χαιρετισμό της απευθυνόμενη στους δασκάλους τόνισε μεταξύ άλλων: «Είσαστε αυτοί που πλάθετε ψυχές και χαρακτήρες. Μέσα από εσάς, μέσα από το δάσκαλο που αγαπάει τη δουλειά του και τα παιδιά του, τους μαθητές, μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια καλύτερη Ελλάδα».

Απευθυνόμενη στους γονείς επισήμανε: «Όλοι μαζί. Πρόληψη και ενημέρωση. Κατά του τσιγάρου, κατά των καταχρήσεων, κατά της υπερβολής». Και τέλος, συμβούλευσε τα παιδιά: «Μην ακούτε μόνο τους γονείς και τους δασκάλους. Κάντε τους και εσείς μάθημα. Πιέστε, μαλώστε, βοηθήστε τους γονείς και τους δασκάλους να κόψουν το τσιγάρο».

Από την πλευρά του, ο κ. Τιμοσίδης απευθύνθηκε σε μεγάλους και παιδιά εξηγώντας τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος. Είπε ότι το κάπνισμα σε κλειστό χώρο είναι 27 φορές πιο βλαβερό από ό, τι συνήθως και γι αυτό η απαγόρευσή του είναι απαραίτητη, όπως γίνεται άλλωστε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Έκλεισε, δε, την ομιλία του τονίζοντας στους μικρούς μαθητές: «το κάπνισμα δεν είναι φίλος και παρηγοριά. Είναι εχθρός, γιατί μας κάνει μεγάλο κακό. Μην πιστεύετε σε μύθους και δικαιολογίες των μεγάλων. Βοηθήστε τους γονείς σας να σταματήσουν το κάπνισμα, γιατί μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε τόσο άμεσα και αποτελεσματικά».
newsbeast

Μάντης κακών...

Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2010 14:32

Αν κατσει καποιος και διαβασει οπως εγω, καθε μερα, τοσα ιστολογια, τελικα καταληγει να παθει ενα ψυχολογικο σοκ απο οσα γραφονται, αναπαραγονται και συζητιουνται.

Καταγγελία σοκ από 15χρονη: "Με βίασε ο συμμαθητής μου στις τουαλέτες του σχολείου"

Καταγγελία σοκ από 15χρονη: "Με βίασε ο συμμαθητής μου στις τουαλέτες του σχολείου"

- To κορίτσι δεν μπόρεσε καν να παλέψει για να σωθεί
- Ο 16χρονος μαθητής, την οδήγησε στις τουαλέτες βάσει σχεδίου
- Συγκλονισμένοι οι συμμαθητές της άτυχης κοπέλας

Η υπόθεση συνέβη στα Χανιά και την καταγγελία έκανε η ίδια η μαθήτρια στην αστυνομία. Όπως είπε, την ώρα του διαλείμματος το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, ο συμμαθητής της την οδήγησε με δόλο στις τουαλέτες, κλείδωσε την πόρτα και τη βίασε! Σοκ προκαλλεί όμως και το σχέδιο που φέρεται να έστησε ο 16χρονος για να παρασύρει την κοπέλα στις τουαλέτες...

"Μου έκλεψε την αλυσίδα μου για να με κάνει να τον ακολουθήσω".

Κάπως έτσι ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες, η περιγραφή της 15χρονης, για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια του συμμαθητή της. Της άρπαξε μια αλυσίδα απ' τα χέρια και άρχισε να "παίζει" μαζί της, οδηγώντας τη σιγά - σιγά προς τις τουαλέτες, οι οποίες είναι κοινές για αγόρια και κορίτσια.

Εκείνη άρχισε να καταλαβαίνει ότι το "παιχνίδι" δεν έγινε για την αλυσίδα αλλά με άλλο σκοπό, όταν ο 16χρονος κλείδωσε την πόρτα της τουαλέτας. Τότε σύμφωνα με τα λεγόμενα της κοπέλας, της επιτέθηκε και άρχισε να τη βιάζει!

Εκείνη πάγωσε. Ο ιατροδικαστής που την εξέτασε είπε πως το κορίτσι δε μπόρεσε καν να παλέψει για να σωθεί γιατί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Ακόμα βρίσκεται...

Το πόρισμα του ιατροδικαστή Χανίων, Σταμάτη Μπελιβάνη δεν αναφέρεται σε μακροσκοπικά ευρήματα, αλλά επιβεβαιώνει ότι η μαθήτρια έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και φέρει ίχνη βιασμού "Τα μέχρι σήμερα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για βιασμό" δήλωσε ο κ Μπελιβανης.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Όπως τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλεινάκης, "το γεγονός μας συγκλόνισε και μας προβλημάτισε, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρξει μια ηρεμία στο σχολείο, να καθησυχάσουμε και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία για ένα γεγονός που καταγράφεται ως τραγικό."

Όσο για τον 16χρονο μαθητή, συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ανηλίκων Χανίων.
newsit

Αποκάλυψη από το Onalert.gr: Στάση πληρωμών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη του νέου site onalert.gr οτι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού αδυνατεί να καταβάλλει στους δικαιούχους το Δ΄μέρισμα τους.
Με ανακοίνωσή του το ΜΤΣ,τους πληροφορεί ότι αδυνατεί να τους πληρώσει και υποστηρίζει ότι καταβάλονται προσπάθειες ώστε να μπορέσουν να βρεθούν χρήματα και να καταβληθεί το μέρισμά τους μέχρι τις 22 Οκτωβρίου! Με απλά λόγια να πειστεί το υπουργείο Οικονομικών και να δώσει τα 35 εκατομμύρια που απαιτούνται. Κάθε διακαιούχος παίρνει από 300 έως 350 ευρώ κάθε τρίμηνο.

Διαβάστε περισσότερα στο : http://www.onalert.gr/ το νέο site για τους ένστολους που είναι από χθες στον διαδικτυακό αέρα.

Η απόφαση ελήφθη: «Τασάκια από την Κυριακή»

Τη δραματική πτώση του τζίρου επικαλούνται οι εστιάτορες μετά και την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα και προειδοποιούν ότι από την Κυριακή θα τοποθετήσουν εκ νέου τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια.

Στο φως η χαμένη Ατλαντίδα;

Βρίσκεται στο βυθό της Θάσου;

Βρίσκεται η χαμένη Ατλαντίδα στον βυθό της Θάσου; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό προφανώς θα δοθεί από τους επιστήμονες μετά την ανακάλυψη μιας αρχαίας πόλης που χιλιάδες χρόνια τώρα ήταν κρυμμένη στον βυθό του βόρειου Αιγαίου, μόλις λίγα μίλια μακριά από το νησί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Κέντρου Υποβρύχιας Φωτογραφίας, Ερευνας και Τεχνολογίας ΠΚΥΦΕΤ, Γιάννη Σταματιάδη, στη Θάσο έγιναν σημαντικές χερσαίες και κυρίως υποθαλάσσιες ανακαλύψεις, όπως κυκλώπεια τείχη και υποβρύχιες στοές που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στα ίχνη της χαμένης Ατλαντίδας.


Ο ίδιος δηλώνει στην «Espresso» πως μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο καθώς οι έρευνες στην υποθαλάσσια περιοχή της Θάσου θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.


«Ισως να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από μια τεράστια ανακάλυψη που αν επιβεβαιωθεί, θα συγκλονίσει όλο τον κόσμο» δήλωσε ο κ. Σταματιάδης και τόνισε: «Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Διαγωνισμού Υποβρύχιας Φωτογραφίας δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις έρευνές μας.


Παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο.


Συνεχίζουμε και όταν υπάρξει κάτι επίσημο, που προσωπικά το πιστεύω, θα προβούμε σε ανακοινώσεις.


Για την ώρα, αυτό που ισχύει είναι ότι περίπου πέντε μίλια νότια της Θάσου υπάρχει κάτι που μπορεί να είναι μια βυθισμένη πόλη, αλλά που δεν αποκλείεται να είναι η χαμένη Ατλαντίδα.
Για να μιλήσουμε όμως με βεβαιότητα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες και φυσικά να εξεταστούν τα ευρήματα».

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού που διοργανώθηκε από το ΠΚΥΦΕΤ, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Καβάλας, ανακαλύφθηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα όπως χερσαία τείχη και πλήθος κεραμικών αντικειμένων καθώς και υποβρύχιες στοές που ενδέχεται να συνδέονται με τη χρυσοφόρα φλέβα του όρους Παγγαίου, που στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως Σκαπτέα Υλη.
24ωρο

Αναφορικά με τις σημαντικές αυτές ανακαλύψεις, ο κ. Σταματιάδης δηλώνει: «Οδηγηθήκαμε στα τείχη, που μπορεί να είναι κυκλώπεια, από κάποιους κατοίκους που γνώριζαν εδώ και καιρό την ύπαρξή τους.


Ουσιαστικά πρόκειται για τείχη που βρίσκονται στο πουθενά και δεν αποκλείεται στο συγκεκριμένο σημείο να κρύβεται κάτι μεγάλο.


Μπορεί να έχουν σχέση με τη χαμένη Ατλαντίδα, αλλά για να μιλήσουμε με απόλυτη σιγουριά πρέπει να ερευνήσουμε προσεχτικά το θέμα.

Τώρα, τα ευρήματα θα πρέπει να εξεταστούν από την Αρχαιολογία για να βρεθεί η ακριβής ηλικία τους».

24ωρο

ΔΕΙΤΕ:Όταν μια θάλασσα εξαφανίζεται


Η Αράλη θάλασσα (Aral Sea) ήταν κάποτε η 3η μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου, μια εσωτερική θάλασσα με έκταση αντίστοιχη με την μισή ...Ελλάδα. Από τη δεκαετία του ’60 και μετά συρρικνώνεται με σταθερούς ρυθμούς, ύστερα από την εκτροπή των ποταμών που την τροφοδοτούσαν από τα προγράμματα άρδευσης της Σοβιετικής Ένωσης. Πλέον, έχει εξατμισθεί σχεδόν πλήρως, αφήνοντας μια έρημο γεμάτη με παλιά ναυάγια.














otherside

Ο χαμένος… χάνεται!

Σάββατο απόγευμα… Το ΟΑΚΑ θα ανοίξει τις πύλες του για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Το ματς που σαφώς ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Άνοιξε η μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο

Στις ελβετικές Άλπεις

Ένα γιγαντιαίο γεωτρύπανο έσπασε σήμερα το τελευταίο κομμάτι βράχου που χώριζε τα δύο τμήματα της πιο μεγάλης σήραγγας στον κόσμο, μήκους 57 χιλιομέτρων, που έχει δημιουργηθεί 2.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στην καρδιά των ελβετικών Άλπεων.

Σήμερα στις 2 ώρα Ελλάδας, το τεράστιο γεωτρύπανο διαμέτρου 9,5 μέτρων τέθηκε σε λειτουργία και λίγα λεπτά αργότερα έσπασε το τελευταίο κομμάτι βράχου επιτρέποντας στους εργάτες που βρίσκονταν στις δύο πλευρές του τοίχου να δώσουν τα χέρια, όπως μετέδωσε η ελβετική τηλεόραση.

«Εδώ, στην καρδιά των Άλπεων γίνεται πραγματικότητα το πιο μεγάλο περιβαλλοντικό σχέδιο της ηπείρου», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ελβετίας Μόριτς Λόιενμπεργκερ.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια. Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο, που θα συνδέει τη Ζυρίχη με το Μιλάνο σε δύο ώρες και σαράντα λεπτά, θα λειτουργήσει το 2017.


newsbeast 

Βρέθηκε πτώμα άντρα στο σταθμό Λαρίσης

 


Το πτώμα ενός άντρα βρέθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης, κοντά στις γραμμές του ΟΣΕ.

Ο άντρας φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στα άκρα, ενώ η ταυτότητά του δεν έχει εξακριβωθεί.

Η υπόθεση διερευνάται από το τμήμα Ανθρωποκτονιών.
silvercity.gr

Εργαζόμενος στον ΟΣΕ έπαιρνε 117 χιλιάδες ευρώ!

«Φωτιά» είναι το μισθολόγιο των εργαζομένων του ΟΣΕ, όπως αποκάλυψε χθες και ο κ. Δ. Ρέππας.

Ψηφίζουμε αυτούς που μας αξίζουν;

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί αν αυτοί που εκλέγουμε είναι τελικά εκείνοι που αξίζει να εκλεγούν ή αν η επιτυχία τους οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, εκτός από το όλο προφίλ, τις ιδέες και τις προτάσεις που προβάλλουν.
Του Χρήστου Βορλόκα
Στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, όπου όλοι μεταξύ μας λίγο ή πολύ γνωριζόμαστε, ψηφίζουμε συνήθως με εντελώς διαφορετικά κριτήρια απ’ ότι στις εθνικές εκλογές. Ψηφίζουμε το «καλό παιδί» και όχι τον τεχνοκράτη, ψηφίζουμε τον κουμπάρο, τον ξάδερφο, τον μπατζανάκη και όχι τον άξιο. Ψηφίζουμε τον υποψήφιο που είναι πιο κοντά στο στερεότυπο του πολιτικού και όχι εκείνον που είναι πιο κοντά στις πραγματικές απαιτήσεις του πολίτη. Επιλέγουμε τον υποψήφιο που μιλάει ρυθμικά και κουνάει επιτακτικά το χέρι ή το χτυπάει στο έδρανο και όχι τον διαλλακτικό, τον προσηνή, τον μειλίχιο.

Αν κάποιος υποψήφιος ανέβει στο βήμα και μιλήσει όπως ο δάσκαλος προς τους μαθητές, η συγκέντρωση είναι βέβαιο ότι θα σκορπίσει. Πόση γοητεία όμως, πόση ουσία και περιεχόμενο μπορεί να υπάρχει στον λόγο ενός καλού δασκάλου! Στις εκλογές, για να μας γοητεύσει κάποιος, θέλουμε… ντόρο, θέλουμε ντεσιμπέλ, υψηλούς τόνους, φασαρία.

Όλες αυτές οι κακές συνήθειες που καθ’ έξιν ακολουθούν οι υποψήφιοι και νομιμοποιούν οι πολίτες με την αποδοχή τους, απέχουν έτη φωτός από το σύγχρονο προφίλ της Πολιτείας, όπως θα έπρεπε να είναι στον εικοστό πρώτο αιώνα. Καθώς βλέπω συγκεντρώσεις υποψηφίων δημάρχων, εδώ κι εκεί, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα ενός παλαιομοδίτικου πατρόν, αναρωτιέμαι αν τελικά γίνεται διάλογος στις εκλογές αυτές, αν υπάρχει περιεχόμενο ιδεολογικό, πολιτικό, νοηματικό, αν στην πρώτη γραμμή μπαίνουν ιδέες και προτάσεις ή… μικροφωνικές και εξέδρες.

Άραγε, ο λαός έχει τη δυνατότητα να ελέγξει αν ο δήμαρχος που ζητά την ψήφο του έχει επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον του; Συνήθως τα θέματα διαχείρισης στους δήμους καλύπτονται από ένα αδιαφανές παραπέτασμα, πράγμα που έχει διαπιστωθεί τόσο από εκθέσεις ελεγκτών όσο και από παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη. Στο όνομα του τίτλου που κουβαλάει ένας δήμαρχος αλλά και της πολιτικής δύναμης που συγκεντρώνει, οικοδομείται μια αντίληψη ανοχής και παραίτησης από κάθε διερεύνηση των πεπραγμένων του, όσο προκλητικά και αν είναι σε κάποιες περιπτώσεις.

Αν λοιπόν ένας άρχοντας έχει την ικανότητα να επανεκλεγεί, συνήθως δεν χρειάζεται να λογοδοτήσει πουθενά. Τώρα, το πώς επανεκλέγονται κάποιοι, είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να εξηγηθεί πειστικά από κανέναν. Συχνά, το «ρεύμα» που οδηγεί κάποιο πρόσωπο στην εξουσία σχηματίζεται από άλλα υπόγεια ρεύματα, από βαθύτερες δυνάμεις, ενίοτε σκοτεινές και αόρατες στο προσκήνιο.

Και η Δημοκρατία; Μια πονεμένη ιστορία, ένας καημός διαρκής και βουβός…
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΚΛΑΤΑΡΗΣΕ....!!!


Μόλις το… 5% του συνολικού έργου που θα γίνει στο τμήμα Πάτρα – Πύργος και το 1% του τμήματος Πύργος – Τσακώνα της Ολυμπίας οδού έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών!
Τα στοιχεία παρουσίασε χθες κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι τα έργα εμφανίζουν μια αισθητή καθυστέρηση.

Συγκεκριμένα, η πρόοδος του φυσικού αντικειμένου του έργου ανά τμήμα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, είναι:
                              
                        Ελευσίνα-Κόρινθος Κόρινθος-Πάτρα Πάτρα-Πύργος Πύργος-Τσακώνα
Σεπτέμβριος 2009          18%                  9%              2%                        1%
Σεπτέμβριος 2010           53 %               24%             5%                        1%


Με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς προχωρά και η διαδικασία των απαλλοτριώσεων στις περιοχές που διέρχεται η Ολυμπία οδός στην Ηλεία. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, η πρόοδος των απαλλοτριώσεων ανά τμήμα είναι:
                                
                              Πάτρα-Πύργος    Πύργος-Τσακώνα
Σεπτέμβριος 2009                9%                       0%
Σεπτέμβριος 2010              46%                       0%
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Τι όνομα βρήκαν να δώσουν…

 
Όσο οι πολίτες μπαίνουν στο νόημα των εκλογών υπό τον «Καλλικράτη», τόσο βγαίνου
ν στην επιφάνεια κάποια ενδιαφέροντα ζητήματα. Άκουσα χθες δυο πολίτες να συνομιλούν για αρκετή ώρα με θέμα…

«Πήρε φωτιά» η κάλπη…



Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το πρώτο γκάλοπ- με κάλπη- για όλες τις πολιτικές τάσεις και συνδυασμούς που διενεργείται στον διευρυμένο δήμο Πύργου…

«Στη φάκα» 14χρονη με χασίς... δουλειές με φούντες από νωρίς!

Με 110 γραμμάρια χασίς βρέθηκε μια 14χρονη στο Ηράκλειο της Κρήτης η οποία επέβαινε σε μηχανή μαζί με έναν 37χρονο άντρα.

Οι δύο συνεργάτες αρνήθηκαν να σταματήσουν σε έλεγχο της Αστυνομίας η οποία τους καταδίωξε και βρήκε πάνω τους ναρκωτικά. Αμέσως συνελήφθη και η μητέρα της 14χρονης με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Τι μας οδηγεί στο ψέμα;


Tο ψέμα έχει τη δύναμη να εισβάλει στη ζωή μας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Και δυστυχώς όλοι έχουμε πολλές φορές δεχτεί ή πει ψέματα, σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις ίσως με οδυνηρές συνέπειες...

Υπάρχουν διαβαθμίσεις στα είδη των ψεμάτων που λέμε, από τα γνωστά ‘’αναγκαστικά’’ ψέματα, που χρησιμοποιούμε για να μην στενοχωρήσουμε τους γύρω μας ή για να μην εκτεθούμε μέχρι τη μυθομανία.

Με κλήρωση σημαιοφόροι και παραστάτες



Την έντονη αντίθεση τους στην τελευταία εγκύκλιο του υπ. Παιδείας σχετικά με τον ορισμό σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνων εν όψει του εορτασμού της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», εξέφρασαν χθες γονείς και μαθητές του 7ου Δημοτικού σχολείου Πύργου.
Με πανό που έγραφε το σύνθημα «Διαμαρτυρία των μαθητών που

Πανταχού παρούσα η "Ελληνική Ομάδα Διάσωσης" του νομού μας

Πανταχού παρούσα η \"Ελληνική Ομάδα Διάσωσης\" του νομού μας
φωτο από το ατύχημα
Οφείλουμε να πούμε ένα καλό λόγο, να αποδώσουμε τα εύσημα στο παράρτημα νομού Ηλείας της "Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης", τα μέλη του οποίου αποδεικνύουν σε καθημερινή βάση ...