ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΩΝ ΝΙΧΩΡΙΤΩΝ


Αγαπητοί συχωριανοί αποχαιρετώντας τον παλιό χρόνο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς και όλους αυτούς που διάλεξαν για την ενημέρωσή τους το blog ενημέρωσης που φέρει το όνομα ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ..Κάνω την προσπάθειά μου έστω κι από εδώ μακριά στην πρωτεύουσα να ενημερώνω τους συχωριανούς .συνδημότες αλλά και φίλους ...
Κάνω ότι μπορώ ...Αυτό που θέλω από εσάς είναι

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ

Πρωτοχρονιά
Η Πρωτοχρονιά γιορτάζεται σ’ όλο τον κόσμο με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και με διάφορες εκδηλώσεις. Κατά την ημέρα αυτή γίνεται ανταλλαγή επισκέψεων και δώρων και επικρατούν διάφορα έθιμα, όπως της βασιλόπιτας κ.ά., τα οποία μας κληροδότησαν οι Βυζαντινοί πρόγονοί μας, γιατί, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχαίων συγγραφέων, ούτε οι Έλληνες ούτε οι Ρωμαίοι γιόρταζαν την πρώτη μέρα του χρόνου. Οι δύο αυτοί λαοί που εκπροσωπούν τον αρχαίο κόσμο, συνήθιζαν να γιορτάζουν την πρώτη ημέρα κάθε μηνός. Οι περισσότερες μάλιστα ελληνικές πόλεις δε συμφωνούσαν ούτε ως προς την αρχή του χρόνου. Το ίδιο συνέβαινε και ανάμεσα στους ανατολικούς λαούς.
Η 1η Ιανουαρίου σαν

Η τελευταία Πρωτοχρονιά στη Μικρά Ασία


Ογδόντα οκτώ χρόνια από την Τελευταία Πρωτοχρονιά της Μικρασίας, την Πρωτοχρονιά του μοιραίου έτους 1922, ας στρώσουμε τη θύμησή της με ροδανθούς και υάκινθους, αφήνοντας τη φαντασία να μας σεργιανίσει σε παρα­δείσους χαμένους αλλά όχι ξεχασμένους: το Αϊβαλί, τα Αλάτσατα, το Αδραμύτιο και τοΑίδίνι∙ τα Βουρλά, το Δικελί, την Έφεσο και τον Τσεσμέ∙ τη Μενεμένη και τα Μουδανιά∙ το Μαρμαρίσι και τα Μοσχονήσια∙ την Προύσα, την Πάνορμο και την Πέργαμο∙ τη Σινώ­πη, τη Σαμψούντα και την Τραπεζούντα∙ τις Φώκιες και τη Σμύρνη, το “Διαμάντι της Ανατολής”, το “Στέμμα της Ιωνίας” την “πόλη του θρύλου και του πόνου”…

Ηλεία: Μοίρασε ευχές και ημερολόγια η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων


 
Μέρες γιορτών και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, βρέθηκαν κοντά στους συναδέλφους τους, για να τους ευχηθούν αλλά και για να τους προσφέρουν ένα ημερολόγιο για το νέο έτος με τον προστάτη της Αστυνομίας τον Άγιο Αρτέμιο.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΥ Ηλείας επισκέφθηκαν όλες τις υπηρεσίες και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, όπου αντάλλαξαν ευχές και μοίρασαν ημερολόγια.
Ήταν μια συμβολική κίνηση προς τους συναδέλφους αστυνομικούς για τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν καταβάλει όλη τη χρονιά για τις ανάγκες της αστυνόμευσης στο νομό.
patrisnews.com

Ηλεία: Κάτω από άθλιες συνθήκες ζει 64χρονη γυναίκα από τα Λεχαινά


 
Σε ένα… μισοκαμένο σπίτι, χωρίς τζάμια στα παράθυρα να κρατήσουν το κρύο του χειμώνα έξω, μέσα σε ένα «βουνό» από ρούχα και πράγματα και με τη «συντροφιά» της, το σκύλο, τις κατσίκες και τις κότες της να μπαινοβγαίνουν στο μικρό φτωχικό σπιτάκι ανενόχλητα, ζει, κάτω από άθλιες γυναίκες, μια

Ανδραβίδα: Παρασύρθηκε υπερήλικας απο αυτοκίνητο


asthenoforo

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένος

Ηλεία: Με τοπικές βροχές η αλλαγή του χρόνου – Αναλυτική πρόγνωση


protoxroniaΣε μικρή πτώση η θερμοκρασία

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς Τσεσμέ -Κρήνης Ερυθραίας Μικράς Ασίας



Τα κάλαντα ακούγονται μέσα από ένα φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζει το χωριό ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ ...

Τι καιρό θα κάνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς


Τι καιρό θα κάνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Νεφώσεις οι οποίες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στα δυτικά θαλασσιά τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Άνεμοι 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ στα δυτικά και τα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια. παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στα βόρεια

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 31ης Δεκεμβρίου

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ..?