ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η ΖΩΗ.ΜΠΑΣΗΣ

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ

15 εκατομμύρια αποζημιώσεις σε Κυπρίους θα πληρώσει η Τουρκία

http://www.onalert.gr/files/Image/cache/KATEHOMENA-474x325.jpgΠάγωσαν στην Άγκυρα από τη βαριά «καμπάνα» που έριξε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην Τουρκία...

Τραγωδία για Σιμάο! Ζήτησε ειδική άδεια μετά το ντέρμπι με Ολυμπιακό

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd15/imgv3b_oo8HiB6Lq8.jpgΕιδική άδεια ζήτησε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, μετά από το ντέρμπι εναντίον τού Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να μεταβεί εκτάκτως στην πατρίδα του...

Νέα επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου





Ένας 31χρονος από το Βούναργο και μια 21χρονη από τον Πύργο συνελήφθηκαν από την Δίωξη ναρκωτικών Πύργου (η υπηρεσία πρόσθεσε άλλη μια επιτυχία στο ενεργητικό της).

Ουσιαστικά έκαναν τα βαποράκια, αφού είχαν κλείσει ραντεβού για να παραδώσουν την ποσότητα με άλλο άτομο στα Δουνέϊκά,  σε έναν 32χρονο από την περιοχή  του Βουνάργου καθώς είχαν προμηθεύτεί την  ηρωίνη από την περιοχή των Σαγεϊκων στην Αχαΐα από άγνωστο άτομο πιθανόν αθίγγανο.

Εκεί λοιπόν τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης. Το ζευγάρι πάνω στον πανικό του,μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών σκόρπισε την ηρωίνη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου
pyrgosnews

Εραστές βαρέων βαρών

Όσο και να χτυπιέστε στο γυμναστήριο, όσο υγιεινή διατροφή και να κάνετε δεν έχετε τη χάρη ενός "χοντρού". Ευχάριστα είναι τα νέα για τους καλοφαγάδες καθώς οι σεξουαλικές τους επιδόσεις είναι πολύ καλύτερες από των γυμνασμένων.

Κάθε ΧΩΡΑ στο τραπέζι μας

Κυπριακή ελιόπιτα

H απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης,26 Οκτωβρίου του 1912!!

Η 26η Οκτωβρίου αποτελεί την πλέον σημαντική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι η γιορτή του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου και συνδυάζεται με την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, το 1912 .

Συνοπτικά θα παραθέσουμε τα παρακάτω ιστορικά γεγονότα:

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


batman

Οι ατάκες που χαλάνε τις φιλίες

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα σχόλιο για την εμφάνιση της κολλητή ή για τον σύντροφο που την παράτησε, μας έφεραν στα όρια μαλλιοτραβήγματος.

Γ. ΝΤΑΛΑΡΑΣ: ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ (tv)

ΑΣΜΑ .....ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Ένας ιπποπόταμος star!

Ένας ιπποπόταμος star!

Αν νομίζετε ότι μόνο οι άνθρωποι έχουν αδυναμία στο φωτογραφικό φακό, κάνετε λάθος. Ο συγκεκριμένος ιπποπόταμος που βλέπετε στην εικόνα ανατρέπει όλα τα δεδομένα αφού μπορεί να βρίσκεται κλεισμένος σε ζωολογικό πάρκο, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να «στήνεται» στην κάμερα κάθε φορά που θα δει φλας!

Αυτή τη φορά «πόζαρε» δίπλα στην Lauren Parker, η οποία είχε πάει στο ζωολογικό κήπο με το σύζυγο της και αποφάσισε να βγάλει φωτογραφία με φόντο τον τεράστιο ιπποπόταμο. Που να ΄ξερε ότι θα της έκανε την τιμή να σταθεί και δίπλα της!

Η φωτογραφίαπάντως είναι εκπληκτική ενώ αναρτήθηκε και σε πολλά blogs, κάνοντας το γύρο του κόσμου, και τον ιπποπόταμο «Ότις» διάσημο!
Star.gr

Αυξάνονται οι ουρές στα συσσίτια για ένα πιάτο φαί


Αυξάνονται οι ουρές στα συσσίτια για ένα πιάτο φαί

Μια απίστευτη εικόνα βλέπουν όλοι όσοι βρίσκονται στα συσσίτια που διοργανώνονται στις διάφορες περιοχές της χώρας.

Σε αυτά καταφεύγει ολοένα και περισσότερος κόσμος, σε βαθμό που κάποιες έρευνες να υποστηρίζουν ότι ένας στους έντεκα Έλληνες πηγαίνει σε αυτά για να εξασφαλίσει πλέον ένα πιάτο φαγητό.

Κυρίως όμως, το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται όχι μόνο γιατί αυξάνονται   οι άστεγοι αλλά γιατί δραματικά αυξάνονται και οι... άνεργοι, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να στέκονται στην ουρά των συσσιτίων πτυχιούχοι πίσω από αστέγους και μετανάστες, εκλιπαρώντας για ένα πιάτο φαγητό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου έρευνα της «Ελευθεροτυπίας» αποκαλύπτει ότι μόνο από πέρυσι μέχρι φέτος έχει αυξηθεί μέχρι και 30% ο αριθμός των ανθρώπων που απευθύνονται στους δήμους και τις μητροπόλεις για βοήθεια σε τρόφιμα, ρούχα, αλλά και χρήματα προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν κάποιο λογαριασμό.

Με άλλα λόγια, ούτε ένα πιάτο φαγητό δεν δείχνει να είναι σίγουρο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Βλέπετε, εκείνοι που σπεύδουν στα συσσίτια δεν είναι μόνο άστεγοι, ηλικιωμένοι και μετανάστες, όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, αλλά πλέον άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι, πτυχιούχοι, 40άρηδες και 50άρηδες που έμειναν άνεργοι καθώς και ανύπαντρες μητέρες.

Μόνο στον Δήμο Θεσσαλονίκης ανέρχονται στους 700 πλέον οι δικαιούχοι, μεταξύ των οποίων και πολύτεκνες οικογένειες, που έχουν εγγραφεί στις λίστες κοινωνικής βοήθειας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αστέριο Δεληγιάννη, έχουν αυξηθεί κατά 20% οι μερίδες συσσιτίου που παρέχει ο δήμος, ενώ και οι αιτήσεις για οικονομική υποστήριξη αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με πέρσι.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων αυτών είναι τα 50 έτη, ενώ το 80% είναι άνεργοι και κυρίως ανύπαντρες μητέρες γύρω στα 50 έτη, με 2 παιδιά.

Μάλιστα, από την καταγραφή που έχει κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι το 85% των ανθρώπων αυτών πάσχει από κατάθλιψη.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται πλέον μόνο στις λεγόμενες φτωχές περιοχές της συμπρωτεύουσας, όπως η δυτική Θεσσαλονίκη.

Εμφανίζεται και σε περιοχές με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, όπως η Θέρμη, στην οποία ο τοπικός δήμος ξεκίνησε πριν από δύο μήνες τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου – κάτι που υπάρχει και στην Καλαμαριά.

Στο Ωραιόκαστρο, επίσης, ο τοπικός δήμος δημιούργησε... Τράπεζα Ρουχισμού ενώ στην Νεάπολη... Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και όλα αυτά, στην Ελλάδα του 2010 (αλλά και του ΔΝΤ...).
Star.gr

Νέο κόμμα προτίθεται να ιδρύσει ο Αλαβάνος

Νέο κόμμα προτίθεται να ιδρύσει ο Αλαβάνος

Νέο κόμμα προτίθεται να ιδρύσει ο Α. Αλαβάνος, για να καλύψει, όπως είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, το κενό που υπάρχει σήμερα, αφού τα υπάρχοντα σχήματα δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που ευαγγελίζεται η Αριστερά.

Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε επίσης ότι η δυνατότητα να σημειωθεί ήττα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να  οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές, αποτελεί αισιοδοξία και ελπίδα

Τόνισε μάλιστα ότι είναι καλύτερα να πέσει αυτή η κυβέρνηση με νόμιμες διαδικασίες, χωρίς να χρειασθεί να φθάσουμε στις αγριότητες και τις ακραίες καταστάσεις που αντιμετώπισαν άλλες χώρες, λόγω της επιτήρησης του ΔΝΤ.

Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε εντυπωσιασμένος γιατί κανένας δημοσιογράφος δεν ρώτησε τον πρωθυπουργό αν πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση και αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, ενώ σε ότι αφορά τον «Καλλικράτη», τον χαρακτήρισε «καρικατούρα».
Star.gr

Καταγγελία για αστυνόμευση των σχολείων

Καταγγελία για αστυνόμευση των σχολείων

Εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα το γεγονός ότι η Αστυνομία τηλεφωνεί καθημερινά σε σχολεία για να ελέγξει αν τελούν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική καταγγελία της Β’ Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, αστυνομικοί καλούν και διευθυντές υπό κατάληψη σχολείων, τους οποίους εκβιάζουν για να καταδώσουν τους μαθητές που μετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι «απαράδεκτη η αστυνόμευση της σχολικής ζωής που συνδέεται με τις επανειλημμένες δικαστικές διώξεις μαθητών οι οποίοι έλαβαν μέρος σε καταλήψεις προηγούμενων ετών.

Οι διευθυντές δεν έχουν καμία υποχρέωση να αναφέρουν στην Αστυνομία αν τα σχολεία τους βρίσκονται υπό κατάληψη. Πολύ δε περισσότερο να αναφέρουν ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σ’ αυτήν».

«Αντί το κράτος και η κυβέρνηση να αστυνομεύουν τους μαθητές μας, είναι καλύτερο να φροντίσουν για τη λύση των προβλημάτων της Εκπαίδευσης» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Zougla.gr

Οι δράσεις του παραρτήματος Ηλείας της Ε.Ο.Δ.


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι ΜΚΟ που δραστηριοποιείται εθελοντικά σε επιχειρήσεις διάσωσης από το 1978 και διαθέτει 34 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, προσφάτως ένα και στο νομό Ηλείας.

Είναι πιστοποιημένη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και η ένταξή της στο INSARAG των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί την υψηλότερη πιστοποίηση οργάνωσης σε παγκόσμιο επίπεδο σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών.

Το νεοσυσταθέν παράρτημα της Ηλείας αποτελείται από 30 άτομα και ξεκίνησε ως Ομάδα Ετοιμότητας

Όλα τα μέλη είναι εκπαιδευμένοι εθελοντές, έτοιμοι να συνδράμουν σε τοπικό, πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο, σε περίπτωση ανάγκης διάσωσης ή μαζικής καταστροφής, όπως και έχει ήδη συμβεί στις περιπτώσεις των πυρκαγιών του 2007, της ανάσυρσης αγνοουμένου από το φράγμα Πηνειού και πιο πρόσφατα 2 σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (Καλαμάτα, Σαβάλια).

Η εκπαίδευση στο κομμάτι της διάσωσης αποτελείται αρχικά από το Βασικό Σχολείο, το οποίο διαρκεί περίπου 3 μήνες και αποτελεί απαραίτητο σκαλοπάτι για τη λήψη βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων στον τομέα της διάσωσης και της παροχής βοήθειας. 

Το επόμενο βήμα είναι οι Ειδικότητες, που διοργανώνονται από την κεντρική διοίκηση της Ε.Ο.Δ. και αποτελούνται από 7 τμήματα:
•    Ορεινής διάσωσης

•    Υγρού στοιχείου

•    Αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών

•    Α’ βοηθειών

•    Έρευνας & τεχνολογίας

•    Σκυλιά έρευνας

•    Ανθρωπιστικών αποστολών

Μέλη του παραρτήματος Ε.Ο.Δ. Ηλείας συμμετείχαν στην 6η πανελλαδική άσκηση επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης «ΕΡΜΗΣ 2010» στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου, όπου συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία, η υπηρεσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη θάλασσα OLYMPIA RADIO του ΟΤΕ, το Πολεμικό Ναυτικό, το ΓΕΣ κ.α. 

Ο διαγωνισμός περιελάμβανε ασύρματες επικοινωνίες μεταξύ των συνεργείων διάσωσης και των εμπλεκομένων υπηρεσιών σε διάφορες διαμορφώσεις και σενάρια εξομοίωσης πραγματικών συνθηκών.

Πέρα από το διασωστικό κομμάτι της Ε.Ο.Δ., υπάρχει και το ανθρωπιστικό, σκοπός του οποίου είναι η παροχή βοήθειας οποιασδήποτε μορφής, σε άτομα και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και σε ιδρύματα που δραστηριοποιούνται ανθρωπιστικά.

Η θέληση για ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τα μέλη που απαρτίζουν το παράρτημα της Ηλείας, ενώ η εθελοντική συμμετοχή στην Ε.Ο.Δ. δεν προϋποθέτει την ανελλιπή παρουσία στις δράσεις της, αλλά παρέχει εφόδια για την αντιμετώπιση κρίσεων στην καθημερινή ζωή και εφόσον χρειαστεί η συνδρομή των εθελοντών κι εκείνοι το επιθυμούν, είναι καλοδεχούμενη και σημαντική η συνδρομή τους σε κάποια επιχείρηση διάσωσης.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Η ασπιρίνη κατά του καρκίνου του προστάτη


Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η κοινή ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες που υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο του προστάτη, να ζήσουν περισσότερο.

Η απουσία του γονέα βλάπτει σοβαρά την υγεία του παιδιού


Όταν οι γονείς λείπουν αναγκαστικά πολλές ώρες από το σπίτι... Όταν οι χώροι παιχνιδιού τείνουν να εξαφανιστούν...

Κι όταν δεν υπάρχει επικοινωνία με τα παιδιά της γειτονιάς, τότε, δυστυχώς η τηλεόραση προάγεται στον σημαντικότερο παράγοντα απασχόλησης, ψυχαγωγίας και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εικοσιτέσσερις με τριανταεπτά ώρες εβδομαδιαίως παρακολουθούν τα παιδιά τηλεόραση, αναφέρει έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στις επιδόσεις τους, όσο και στην διατροφή τους.

Η κατανάλωση άχρηστων διατροφικών ουσιών έχει ήδη διαμορφώσει και εμπεδώσει επικίνδυνα διατροφικά πρότυπα στο 77% των παιδιών, με την ανοχή της Πολιτείας και τη συνδρομή του «γονεϊκού ταμείου», τονίζει η σχετική έρευνα. 

Παρά τις ενημερωτικές εκστρατείες, πολλοί γονείς εξακολουθούν να δίνουν χρήματα στα παιδιά τους για να αγοράσουν ανθυγιεινά σνακς, αντί να τους ετοιμάζουν σπιτικό φαγητό, λόγω έλλειψης χρόνου.

Όπως επισημαίνεται τα παιδιά με κακές σχολικές επιδόσεις, είναι δέσμια της μικρής οθόνης και ουσιαστικά είναι υπό τηλεοπτική κατοχή. Αυτές οι ώρες είναι ώρες απουσίας σωματικής και πνευματικής άσκησης και συνοδεύονται από ακατάσχετη κατανάλωση περιττών τροφίμων, χαμηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας, καταλήγουν οι ειδικοί.

Μήπως να τους αφιερώσετε περισσότερο χρόνο;
zougla.gr 

«Πυρ και μανία» ο Πατέρας


Εξοργισμένος εμφανίστηκε ο Νικόλας Πατέρας στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Παιανίας το μεσημέρι της Τρίτης και εμφανώς δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας έκανε έντονες παρατηρήσεις.

«Αν συνεχίσετε έτσι, θα σας κρεμάσω τα δελτία», είπε ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, που χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα απαιτώντας από τους ποδοσφαιριστές άμεση αγωνιστική «συμμόρφωση» εν όψει του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος με την Κοζάνη και κυρίως του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το Σάββατο. 

to stoixima

Και σφιχτός να είναι, άκρες θα βρει!

http://www.theplayer.gr/uploads/images_resize_blog/middle/2010/10/664.jpgΕίναι ένα ερώτημα αν θα πάει συντηρητικά ή όχι ο Βαλβέρδε στο Σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Αρμαγεδδών στην Ινδονησία

http://www.newsbomb.gr/images/sized/images/sized/articles/volcano21-425x288.jpgΕξερράγη το ηφαίστειο στην Ιάβα της Ινδονησίας και οι αρχές διέταξαν την απομάκρυνση περίπου 19.000 ανθρώπων που ζουν σε κοντινές περιοχές. Η έκρηξη του ηφαιστείου ακολούθησε το τσουνάμι...

VIDEO AΓΩΝΩΝ β) μερος....

Παρέλαση ΟΜΑΔΩΝ

ΤΑ VIDEO TΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΑΕ ΚWON DO α)μερος....

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ  ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ

Ο δέκατος μάρτυρας ήταν ο γιος…


Ο δέκατος μάρτυρας ήταν ο γιος…
Με την κατάθεση του γιου του κατηγορουμένου συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου η δίκη του 55χρονου κτηνοτρόφου

Κρατούσε σκλάβους σε άθλιες συνθήκες!

 Επί  πέντε ολόκληρα χρόνια, ένας 41χρονος  δουλέμπορος κρατούσε αιχμάλωτο  ένα ζευγάρι αλλοδαπών στα Φιλιατρά Μεσσηνίας όπου, με την χρήση σωματικής βίας και απειλών, τους εξανάγκαζε να εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί στα χωράφια, ενώ προσπαθούσε να εξωθήσει στην πορνεία την γυναίκα!
 
Κι όπως αποδείχθηκε, το ίδιο έκανε με τουλάχιστον τέσσερις ακόμη αλλοδαπούς…



      Οι  αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών τα έχασαν όταν είδαν φανερά καταβεβλημένους, ρακένδυτους και πεινασμένους τους δύο αλλοδαπούς, έναν 33χρονο άνδρα και μια 26χρονη γυναίκα, να διηγούνται ότι το είχαν σκάσει από την κατοικία όπου ο δράστης τους κρατούσε φυλακισμένους με άλλους ομοεθνείς τους κατακρατώντας τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους και το μεγαλύτερο μέρος από τις πληρωμές τους.
 
Οι δυο τους είχαν φτάσει ως την Πάτρα με τα πόδια, σε ένα μακρύ και βασανιστικό ταξίδι προς την ελευθερία που κράτησε πέντε μερόνυχτα!



       Οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν  έφοδο στο σπίτι του δράστη στα Φιλιατρά, τον συνέλαβαν και βρήκαν στο αυτοκίνητό του τα ταξιδιωτικά έγγραφα τεσσάρων ακόμα αλλοδαπών και 510 ευρώ τα οποία κατέσχεσαν. 
 
Ο 41χρονος σύγχρονος δουλέμπορος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.
protothema

Συνταγές στα Ταμεία για τα φάρμακα κατά του καπνίσματος

Θα καλύπτονται όπως όλα τα φάρμακα των ασφαλισμένων
 
Την κάλυψη των φαρμάκων για τη διακοπή του καπνίσματος από τα ασφαλιστικά ταμεία θα εισηγηθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ)

Mozilla: Ο Firefox είναι πλέον ο ταχύτερος browser

http://e-pcmag.gr/files/imagecache/news_fullnode/spidermonkey_passes_chrome.pngΟι μηχανικοί της Mozilla έδωσαν στη δημοσιότητα ένα γράφημα, το οποίο φέρεται να αποτυπώνει επιδόσεις που κατέγραψαν οι JavaScript engines του Firefox,

Συμφωνία περιπτεράδων - κυβέρνησης

http://www.newsbomb.gr/images/sized/images/sized/articles/periptera-425x288.jpgΣταματούν κάθε κινητοποίηση οι περιπτερούχοι και ψιλικατζήδες σε ένδειξη καλής θέλησης...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ..ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ


Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγάλο στέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. 


Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχθηκε ο Α. Πέτρος και της είπε:
- Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου; Στην κόλαση ή στον παράδεισο;


Εκείνη το σκέφτεται λίγο και του λέει:
- Δεν είμαι σίγουρη.


Μόλις τ' ακούει ο Α. Πέτρος της λέει:
- Τότε θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην κόλαση και 24 στον παράδεισο και μετά αποφασίζεις. Η πολιτικός συμφωνεί.


Πάνε λοιπόν στην κόλαση όπου εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. 


Ακόμα και ο διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. 

Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα. Πριν το καταλάβει πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Α. Πέτρος να την πάρει να πάνε στον παράδεισο.

Ο παράδεισος ήταν ένα πολύ όμορφο και ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μίλαγαν για την ζωή και τον θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος.


Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Α. Πέτρος να την ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. 


Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
- Ο παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την κόλαση.


Ο Α. Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει την κόλαση, μόνο που η κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα.


Ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ ο διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς.


Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:
- Τι έγινε εδώ; Προχθές ήταν όλα τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν..


Και ο διάβολος με ένα διαβολικό χαμόγελο απαντά:
- Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία.ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΣ!!!

Γιάννης Δημαράς: ΠΑΣΟΚ ήμουνα!

http://www.parapolitika.gr/files/images/dimaras_pasok_2_2_0_2.jpg«ΠΑΣΟΚ ήμουνα». Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Δημαράς...

Μύκονος: ο πλέον δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη

http://www.parapolitika.gr/files/images/mykonos-psila2.jpgΗ Μύκονος είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη, και ακολουθεί η Τένεδος και η Ίμπιζα...

Γαλλία: Νέα καταδίκη της Τουρκίας, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

http://etypos-media1.lighthouse.gr/contentData/14224/14224_lp_%20%201.jpgΤο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδίκασε σήμερα την καταβολή περισσότερων από 15 εκατομμυρίων ευρώ...

Αποσύρεται επικίνδυνο παιχνίδι από τα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQor6Y2qwQv1uLzpWC_Phat73HOUaayJWiSwW6UeRXnodyz4Ik&t=1&usg=__qjAdtSNesFx2HClE_NC17mwTFqU=Μη ασφαλές κρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή το παιχνίδι Stylish Set, μάρκας Kids. Κατόπιν αυτού, το παιχνίδι αποσύρεται άμεσα από την εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ.

Ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις

Ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις
Αν δεν υπάρξει σταθερότητα στη δημοσιονομική πολιτική, ανάπτυξη μην περιμένετε, είπε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή».

Πέθανε ο Πολ το χταπόδι...!




Το διάσημο χταπόδι Πολ που προέβλεψε με απόλυτη επιτυχία αρκετά αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής απεβίωσε από φυσικά αίτια.

Πως θα σας αναγνωρίσουν για να ψηφίσετε


Πως θα σας αναγνωρίσουν για να ψηφίσετε
Επειδή η ώρα της κάλπης πλησιάζει καλό είναι να σας θυμίσουμε ότι τη μέρα της ψηφοφορίας για να σας αναγνωρίσουν στο εκλογικό κέντρο που θα μεταβείτε ώστε να μπορέσετε να ψηφίσετε, πρέπει να έχετε μαζί σας ...

Στοπ σε ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό...

http://www.athina984.gr/files/news-images/ball%20football_459.jpgΤις όποιες πιθανότητες παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό για τη δημιουργία ενός αμιγώς ποδοσφαιρικού γηπέδου, απέκλεισε ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης.

«Πλήγωσε» την Ηλεία η κακοκαιρία ...


 «Πλήγωσε» την Ηλεία η κακοκαιρία ...
φωτο αρχείου
Όπως είχαμε αναφέρει από αργά τη νύχτα, η καταιγίδα που έπληξε την Ηλεία άφησε πίσω της ουκ ολίγες ζημιές, το μέγεθος των οποίων έγινε αντιληπτό με το πρώτο φως της ημέρας.

Παπάς και η συζυγός του έκλεβαν τρόφιμα από νοσοκομείο!


Παπάς και η συζυγός του έκλεβαν τρόφιμα από νοσοκομείο!
Μια απίστευτη ιστορία εκτυλισσόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο του Πύργου. 37χρονη ,εργαζόμενη στο νοσοκομείο ως βοηθός μάγειρα, αφαιρούσε τρόφιμα και άλλα είδη ...

ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΥΠΝΟ....

Χειμερινή ώρα από την Κυριακή

Σε ρυθμούς χειμώνα μπαίνουμε από την Κυριακή,

Γιώργος: Ο καλός μαθητής του μπαμπά

Λονδίνο 1987.
Ξενοδοχείο Γκρόσβενορ Χάουζ. Εγώ απεσταλμένος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για να παρακολουθήσω...

Όλα του γάμου... για γέλια


Το σίγουρο είναι ότι κατάφεραν να τους μείνουν αξέχαστες αυτές οι στιγμές.




Κλέφτες... επίδοξοι Master Chef

Μάλλον η κρίση εκτός από την τσέπη, χτύπησε και το στομάχι

Βρήκε 250.000 ευρώ και τα παρέδωσε!

Σαστισμένος κοιτούσε για μερικά δευτερόλεπτα ο οδηγός του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας το τσαντάκι

«Επίτιμος μέχρι τώρα»

Διαγραφή Μητσοτάκη προαναγγέλλει ο Κώστας Μαρκόπουλος;

Είσαι Ι-5 και ως 45; Επανεξετάζεσαι!

Είσαι Ι-5 και ως 45; Επανεξετάζεσαι!

Με το ενδεχόμενο να περάσουν αυτεπάγγελτα από επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας βρίσκονται πλέον...

Ζάκυνθος: Μυστήριο με σκάφος που μεταφέρει λαθρομετανάστες

Με πορεία προς την Ιταλία έφυγε σήμερα, περίπου στις 4 τα ξημερώματα, το δικάταρτο ξύλινο σκάφος (ιστιοφόρο) περίπου 25 μέτρων που είχε...

Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο


 agora-1Ξεκινά από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο σε όλα τα καταστήματα του Πύργου και θα ισχύει μέχρι τις 31/03/2011. Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα

Εκτός «δώρου» οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ


Εκτύπωση E-mail
geroi-Εξω από την έκτακτη ενίσχυση που θα χορηγήσει η κυβέρνηση προς τους χαμηλοσυνταξιούχους την περίοδο των Χριστουγέννων μένουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, όπως προκύπτει από τις λεπτομέρειες του «δώρου» που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ....ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ....

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TAE KWON DO

ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΙΣ 22-23-24/10/10  ΕΧΕΙ
ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΤΑ ΕΠΙΝΙΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ


ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΛΩΝ ,ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

,ΓΟΝΕΙΣ ,ΔΑΣΚΑΛΟΣ ,ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ

ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ , ΕΚΑΝΑΝ