ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΕΛΟΣ











Τελείωσε χθες η περίοδος προσαρμογής στο νομοθετικό πλαίσιο για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. 

Από σήμερα θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε υπαλλήλους δημόσιων και ιδιωτικών εργασιακών χώρων, καθώς και σε πελάτες και ιδιοκτήτες χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Καζίνο και κέντρα με ζωντανή μουσική άνω των 300τμ εξαιρούνται του νόμου έως τον Μάιο του 2011. 

ΙΟΝΙΟΝ

Βγήκαν στ’ανοιχτά οι τράτες














Άγκυρα σήκωσαν τα μεσάνυχτα οι μηχανότρατες στο λιμάνι της Κυλλήνης και βγήκαν στα ανοιχτά για την πρώτη «ψαριά» της νέας αρδευτικής περιόδου, που αναμένεται δύσκολη και πολύ κοπιαστική. 

Τα έξοδα των αλιευτικών σκαφών έχουν αυξηθεί κατά πολύ, τη στιγμή που οι «εργάτες» της θάλασσας προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές όσο πιο χαμηλά γίνεται, εξαιτίας των μειωμένης αγοραστικής κίνησης του καταναλωτικού κοινού. Και όλα αυτά, μέσα από το πρίσμα των απαγορεύσεων και των σκληρών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

 «Η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει διάφορες αποφάσεις και μέτρα, τα οποία τροποποιούνται ανάλογα με την χώρα στην οποία απευθύνονται. Όλη της όμως την σκληρότητα, την εξαντλεί στην Ελλάδα» λέει ο κ. Παντελής Γιαβάσης που για δεκαετίες τώρα «οργώνει» τις θάλασσες.

Συνεχίζοντας ο κ. Γιαβάσης τόνισε: «Ξεκινάμε την φετινή αλιευτική περίοδο με προβλήματα και στεναχώριες. Έχουμε χαλάσει πάρα πολλά χρήματα για να προετοιμαστούμε να βγούμε στα ανοιχτά. Η ζωή όμως έχει ακριβύνει και ο κόσμος θέλει φτηνά ψάρια. Από την άλλη τα έξοδα είναι πολύ μεγάλα σε δίχτυα, μεροκάματο και φυσικά σε πετρέλαιο. Οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν να ασχοληθούν πια με τη θάλασσα και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη».

«Είμαστε εργάτες της θάλασσας»


Όπως εξηγούν στην εφ. «Πατρίς» οι επαγγελματίες αλιείς, η δουλειά τους δεν διαφέρει και πολύ από αυτή των αγροτών στα χωράφια. Οι μηχανότρατες «οργώνουν» τον λασπώδη βυθό, καθαρίζοντάς τον και κάνοντάς τον «γόνιμο». Από την άλλη πλευρά, όπως και οι αγρότες στα χωράφια έτσι και στη θάλασσα, το ψάρεμα σταματά 4 μήνες για την αναπαραγωγή των ειδών.

«Υπάρχει από πάρα πολύ παλιά ο νόμος να σταματάμε την αλιεία για τέσσερις μήνες» λέει ο Πέτρος Γιαβάσης, ιδιοκτήτης επίσης μηχανότρατας και συνεχίζει: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πιστεύουμε ότι θα υπάρχει καλή παραγωγή ψαριών».

Εστιάζοντας ωστόσο και αυτός στα προβλήματα του κλάδου, ο κ. Πέτρος Γιαβάσης αναφέρει στην εφ. «Πατρίς»: «Δυσκολίες υπάρχουν πολλές. Ξεκινάμε από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας μειώνουν το αλιευτικό πεδίο. 

Από εκεί και πέρα μας περιμένει μεγάλος αγώνας. Η ζήτηση σε ψάρι είναι μειωμένη ακόμα και 30% εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Για να τα βγάλουμε πέρα, πρέπει να είμαστε τουλάχιστον 20 ώρες την ημέρα μέσα στη θάλασσα. Όσο για την αλιευτική περίοδο, δεν είναι οχτώ μήνες γιατί αν υπολογίσουμε τις αργίες και τις μέρες που έχει φουρτούνα, είναι επτά μήνες και ίσως και λιγότερο».

Μια δύσκολη λοιπόν αλιευτική περίοδος ξεκινά και για τον κλάδο των επαγγελματικών αλιέων και το μόνο που μπορούμε να τους ευχηθούμε για την ώρα είναι: «Θάλασσες λάδι και καλές ψαριές»!
patris

Απέσυρε επίσημα χθες την υποψηφιότητά του ο Α. Σερέτης



Σερέτης: «Κατεβαίνω υποψήφιος δήμαρχος»
Αντώνης Σερέτης
«Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για το «φτιασίδωμα»
της πολιτικής μου εικόνας»

Την υποψηφιότητά του να διεκδικήσει την Δημαρχία του νέου καλλικρατικού δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης απέσυρε χθες επίσημα ο δήμαρχος Βουπρασίας κ. Αντώνης Σερέτης.
Χθες ο κ. Σερέτης απέστειλε στον τοπικό Τύπο την επίσημη δήλωσή του, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση.

«Η πρόσφατη μεταρρύθμιση στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και η σύσταση του νέου καλλικρατικού δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης δημιούργησε νέα δεδομένα και άνοιξε νέους, για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεσμούς ενεργοποίησης του πολίτη με στόχο την άμεση και έμμεση συμμετοχή του στην λήψη των αποφάσεων. Τα νέα δεδομένα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την πολύπλευρη ανάπτυξη και την λειτουργία της Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, αναπόσπαστο στοιχείο της οποίας είναι ο ελεύθερος διάλογος των κοινωνικών δυνάμεων και η συμφωνία τους χωρίς την παρέμβαση ή την καθοδήγηση των κομματικών οργάνων.

Η απόφασή μου να είμαι επικεφαλής μιας ανεξάρτητης, ακηδεμόνευτης, υπερκομματικής κίνησης πολιτών σηματοδοτούσε την αφετηρία αυτής της διαφορετικής αντίληψης για την αυτοδιοίκηση και στόχευε στην δημιουργία μιας πολιτικής ‘πλατφόρμας’ που θα εγγυόταν την ισόρροπη λειτουργία της νέας πολυκεντρικής κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Πεποίθησή μου είναι  ότι η αντίληψη αυτή συμβαδίζει και με την γενικότερη πολιτική, που απαιτεί στις δύσκολες συγκυρίες το μέγιστο βαθμό συνεννόησης και συνεργασίας πέρα και πάνω από κομματικές εντάξεις, άγονες και σε πολλές περιπτώσεις τεχνητές αντιπαραθέσεις.

Ήμουν και είμαι σίγουρος ότι η κοινωνία των πολιτών βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις και είναι πολύ πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη στις επιλογές και στις στοχεύσεις της σε σχέση με τις επιλογές και τις στοχεύσεις συγκεκριμένων (λίγων) τοπικών παραγόντων που εκφράζουν ακραίες θέσεις, λασπολογούν και οδηγούν σε αδιέξοδο καταστάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σερέτης και κατέληξε:

«Ακόμα, θεωρώ ότι δεν αξιολογήθηκε ορθά ο αυθορμητισμός της απόφασής μου και της πεποίθησής μου, που πηγάζει από την ειλικρίνεια των προθέσεών μου. Είναι προφανές και σε όλους γνωστό άλλωστε, ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για το ‘φτιασίδωμα’ της πολιτικής μου εικόνας ούτε για το επικοινωνιακό ‘ρετουσάρισμα’ των πολιτικών μου θέσεων και των πολιτικών μου πρωτοβουλιών. Αυτό ίσως στην πολιτική πραγματικότητα μιας προηγούμενης περιόδου να θεωρείται μειονέκτημα, στην πολιτική πραγματικότητα όμως της νέας εποχής που ήδη έχει ξεκινήσει είναι προτέρημα. Θα συνεχίσω λοιπόν να σκέπτομαι ελεύθερα και ειλικρινά κι ας ‘υστερώ’ σε επικοινωνιακό επίπεδο, το ζήτημα είναι να μην υστερώ σε πολιτικό και ηθικό.

Αναλύοντας λοιπόν την πολιτική πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται πανελλαδικά, θεωρώ ότι η απόφασή μου ήταν προς την ορθή κατεύθυνση και εξέφραζε τις απαιτήσεις των καιρών. Δυστυχώς, όμως, το τελευταίο διάστημα με πολιτικά απαράδεκτο τρόπο επιχειρήθηκε ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και η πόλωση του πολιτικού κλίματος με ‘βέλη’ που είχαν στόχο το πρόσωπό μου και όχι την ουσία των πολιτικών μου θέσεων και πράξεων. Υπήρχε ο κίνδυνος λοιπόν να αναλωθεί η πολιτική συζήτηση σε θέματα ή γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, γεγονός που θα αδικούσε την συνολική προσπάθειά μου. Εξάλλου, την ενασχόλησή μου με την πολιτική δεν την αντιλαμβάνομαι ως μία άγονη πολιτική αντιπαράθεση και την εκλογική διαδικασία δεν την αντιμετωπίζω ως ευκαιρία για το ξεκαθάρισμα των ‘προσωπικών λογαριασμών’ ή για την καταμέτρηση της προσωπικής μου πολιτικής επιρροής.

Για τους λόγους αυτούς, δηλώνω ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους με παρότρυναν και με στήριξαν, με τους οποίους θα συνεχίζω να μοιράζομαι τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον του τόπου».

protinews

«Πόλεμος» Ανδραβίδας – Τραγανού για τον ΧΑΔΑ…




Tο Δημοτικό Συμβούλιο Τραγανού αποφάσισε προσφυγή στην Δικαιοσύνη

Ενώ άνοιξε και πάλι η χωματερή, το Δημοτικό Συμβούλιο Τραγανού αποφάσισε προσφυγή στην Δικαιοσύνη

Κανονικά λειτουργεί από το απόγευμα της Τρίτης ο ΧΑΔΑ Ανδραβίδας – Τραγανού, μετά και την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η απόφαση της Ν.Α. Ηλείας για κλείσιμο της συγκεκριμένης χωματερής, αφού, σύμφωνα με το σκεπτικό, δεν υπήρχε άλλη λύση, μετά και από σχετικό αίτημα του δημάρχου Ανδραβίδας Γιάννη Παπανδρέου.

Ωστόσο, χθες το απόγευμα συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Τραγανού, παρουσία φορέων και κατοίκων, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να υπάρξει διεκδίκηση -μέσω  προσφυγής στην Δικαιοσύνη- επαναφοράς της απόφασης Περιφέρειας και Ν.Α. Ηλείας, σύμφωνα με την οποία δεν θα λειτουργεί ο ΧΑΔΑ Ανδραβίδας – Τραγανού και οι δήμοι θα εναποθέτουν τα απορρίμματα στον ΧΑΔΑ Λεχαινών.

Σε δηλώσεις του, μετά την χθεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Τραγανού Βασίλης Κασσιανός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση, λέγοντας: «Είναι σημαντικό ότι λάβαμε αυτή την απόφαση. Ουσιαστικά η αναίρεση της απόφασης της Περιφέρειας και της Νομαρχίας μεγαλώνει το αδιέξοδο και πρέπει να επανέλθουμε σε αυτή. Δεν μπορεί να λειτουργεί η χωματερή της Ανδραβίδας και εμείς θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή με κάθε νόμιμο μέσο».

Κατά τη χθεσινή ημέρα, πάντως, η αποκομιδή των απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί στην Ανδραβίδα έγινε χωρίς προβλήματα.  Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, δεν ήταν δυνατόν να μην ξαναλειτουργούσε ο ΧΑΔΑ, αφού τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Ο δήμαρχος Ανδραβίδας επανέλαβε ότι το ζητούμενο είναι η εύρεση και υλοποίηση της οριστικής λύσης.

protinews

Η κάρτα του πολίτη θα αντικαταστήσει τις ταυτοτητες.Τι θα περιλαμβανει αυτη η καρτα?












Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάρτα θα χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος και ειδικότερα για τις κονωνικές υπηρεσίες.Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν τις επόμενες μέρες οι βασικοί άξονες για την «κάρτα του πολίτη», θέμα το οποίο συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αυτή θα περιέχονται, μεταξύ αλλων, οι αριθμοί της αστυνομικής ταυτότητας, του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ, καθώς επίσης και το δημοτολόγιο.
Ο αριθμός της κάρτας ενδέχεται να είναι ίδιος με εκείνον του ΑΜΚΑ, ωστόσο, όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, αυτά τα ζητήματα θα τεθούν προς διαβούλευση
.
Επιπλέον, η κάρτα θα χρησιμοποιείται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο για προορισμούς εντός Σέγκεν
.
Ακόμη, στις χρήσεις της κάρτας θα εντάσσεται και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επικτείνει τις χρήσεις της κάρτας και σε χρήσεις για τον ιδιωτικό τομέα, όπως π.χ. για συναλλαγές με τις τράπεζες.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με τα προσωπικά δεδομένα και ότι θα προβλέπεται η πλήρης προστασία τους.

Η «κάρτα του πολίτη» εκτιμάται ότι θα αρχίσει να διατίθεται από το Δεκέμβριο του 2011 και θα αντικαταστήσει σταδικά την αστυνομική ταυτότητα.

newsit.gr

1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 
ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ blog  ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ... 


               Κ  Α  Λ  Ο      Μ  Η  Ν  Α  !!!!!

Υποχρεωτική η ψήφος στις εκλογές

ekloges











Υποχρεωτική είναι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις επικείμενες εκλογές, ενώ η αδικαιολόγητη παράλειψη αυτού τιμωρείται από τη νομοθεσία.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που  εστάλη πρόσφατα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας στις Εισαγγελίες και τα νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, καθώς  και στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας του Νομού.

Με βάση την εγκύκλιο, η γενική αρχή που ισχύει, και πρέπει να έχουν κατά νου οι Ηλείοι πολίτες, είναι η εξής:  Όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται την 7η Νοεμβρίου 2010 να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης    Νοεμβρίου, όπου αυτές διενεργηθούν.

Να σημειώσουμε ωστόσο ότι θα υπάρξουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες δικαιολογημένα ορισμένοι εκλογείς δεν θα ψηφίσουν, για τους οποίους δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Πρόκειται για:
  • Κατοίκους του εξωτερικού
  • Για όσους έχουν υπερβεί το 70έτος της ηλικίας τους και
  • Για όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν
proti tis ilias