Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

«Στον αέρα» 2.000 πρωτοετείς φοιτητές

Αρνούνται να τους μετεγγράψουν αν δεν πάρουν κονδύλια

Στα άκρα η κόντρα των διοικήσεων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά με το υπουργείο Παιδείας.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι των δύο ΤΕΙ, δήλωσαν πως 2.000 πρωτοετείς φοιτητές που έχουν δικαίωμα μετεγγραφής κινδυνεύουν να το χάσουν, καθώς τα ιδρύματα δεν θα προχωρήσουν στις μετεγγραφές εάν δεν πάρουν τις απαραίτητες πιστώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, προανήγγειλαν κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν λάβουν τα προβλεπόμενα χρήματα. «Θα προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς του υπουργείου και θα δώσουμε τους αγώνες στο πεζοδρόμιο, κατεβαίνοντας σε διαδηλώσεις», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε μάθημα κάτω από τις ελιές», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά Λ. Βριζίδης και τόνισε ότι με τον περιορισμό της επιχορήγησης δεν υπάρχει η προοπτική βελτίωσης της κατάστασης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Δημήτρης Νίνος υπογράμμισε «η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για αναστολή των προσλήψεων, προσθέτει ένα ακόμη πρόβλημα, δεδομένου ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για να εκπαιδεύσει τους χιλιάδες σπουδαστές».

«Θα καταφύγουμε δηλαδή στην πρόσληψη ωρομισθίων;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, προσθέτοντας ωστόσο ότι «και αυτούς δεν έχουμε πιστώσεις για να τους πληρώσουμε».

«Ακόμη και τις εισαγγελικές αρχές να μας στείλουν, θα διαπιστώσουν απλώς ότι δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε επιπλέον σπουδαστές και ότι δεν αυθαιρετούμε και γι' αυτό δεν τους εγγράφουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά.

Όσον αφορά το κείμενο διαβούλευσης με τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που έδωσε η υπουργός Παιδείας στη σύνοδο πρυτάνεων στο Ρέθυμνο, το περασμένο Σάββατο, οι δύο πρόεδροι αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καθηγητών ΤΕΙ Γιάννης Τσάκνης επισήμαναν ότι «δεν αποτελεί κείμενο διαλόγου, το μοντέλο που πάει να περάσει έχει μεγάλο κόστος, ενώ υπάρχουν σημεία που, όπως φαίνεται, προσκρούουν και στο Σύνταγμα, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση στα συμβούλια διοίκησης προσωπικοτήτων εκτός των Ιδρυμάτων».

Πάντως, αναγνώρισαν την ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στα Ιδρύματα και δεσμεύθηκαν ότι θα μελετήσουν τις προτάσεις και στη συνέχεια θα υποβάλουν τις δικές τους και θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αν θα πάρουν ή όχι μέρος στο διάλογο του υπουργείου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

NEWSBEST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...