Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πιο δραματικό κι απ' το ΝΗΣΙ - Το NewsIt στο Μέγαρο Μαξίμου για τη Διακαναλική



- Το παίρνει πάνω του με υψηλό ρίσκο ο πρωθυπουργός

- Ξεχνάει τον Καλλικράτη και βάζει δίλημμα κυβερνητικής πολιτικής
- Το Newsit θα μεταδώσει και θα παρακολουθήσει λεπτό προς λεπτό την διακαναλική
- Σχολιαστές θα αναλύσουν αμέσως μετά όσα θα ειπωθούν από τον Γ. Παπανδρέου
- Στείλτε μας κι εσείς τα σχόλιά σας στο info@newsit.gr αλλά και στην σελίδα μας στο Facebook

'Οσα θέλοντας και μη θα παρακολουθήσουμε απόψε στις 9 στην Διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, δεν πρόκειται να αλλάξουν την ζωή μας αλλά σίγουρα θα σφίξουν αρκετών το στομάχι.

Ο κ. Παπανδρέου δεν βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου ακομα, αλλά τον περιμένουν ο κ. Πεταλωτής και ο κ. Χυτήρης για μία μίνι επανάληψη, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος απέναντι στις δύσκολες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Όλοι οι δημοσιογράφοι που θα μετέχουν στην Διακαναλική Συνέντευξη βρίσκονται ήδη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και περιμένουν.

Ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του δεν επέλεξαν την Δευτέρα το βράδυ τυχαία. Είναι το βράδυ με την μεγαλύτερη τηλεθέαση και η συνέντευξη θα μεταδοθεί από 7 τηλεοπτικούς σταθμούς.

Επι της ουσίας, ο κ. Παπανδρέου θα θέσει τιο δίλημμα του "τον στηρίζουμε ή βουλιάζουμε" με έναν έμμεσο τρόπο.

Μπορεί την φράση "πρόωρες εκλογές" να μην την ακούσουμε από το χείλη του πρωθυπουργού απόψε στην διακαναλική συνέντευξη, μπορεί ακόμα και να το διαψεύσει μετά βδελυγμίας, όμως πλεον με δική του ευθύνη ο πήχυς των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά.

Ο κ. Παπανδρέου επι της ουσίας, θα ζητήσει ψήφο εµπιστοσύνης στην κυβέρνησή του από τους πολίτες  στις 7 Νοεµβρίου.

Που είναι εκλογές αυτοδιοικητικές. Που είναι εκλογές για την ανάδειξη τοπικών αρχόντων. Που υποτίθεται οτι δεν έχουν κομματικό χαρακτήρα. Και που υποτίθεται οτι μέσω αυτών των εκλογών θα αναδειχθεί μια απο τις κορυφαίες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δεκαετιών: Ο Καλλικράτης.

Αυτό όμως πλεον ισοπεδώνεται μπροστά στην λογική της ψυχολογικής πίεσης του ψηφοφόρου, από τον οποίο θα ζητηθεί συναίνεση, η οποία έχει εξαντληθεί. 

Και στη διακαναλική συνέντευξη που θα παραχωρήσει απόψε από το Μέγαρο Μαξίµου θα εκπέµψει σαφές µήνυµα πως η  κυβέρνηση δεν θα µπορέσει σε κλίµα πολιτικής αστάθειας να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και την υπανάπτυξη.

Ο κ. Παπανδρέου θα τονίσει µε έµφαση ότι οι πολίτες καλούνται στις 7 Νοεµβρίου να επιλέξουν ανάµεσα στην προοπτική σωτηρίας της χώρας ή στην απειλή της χρεοκοπίας.

Ο στόχος να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόµµα από τον πρώτο γύρο, παρά τα επώδυνα µέτρα που αναγκάστηκε να λάβει µέσα σε ένα χρόνο φαίνεται ακατόρθωτος και για τον λόγο αυτό η Ιπποκράτους αποφάσισε να "βγάλει μπροστά" τον πρωθυπουργό.

Στην πράξη αυτό σηµαίνει ότι το κυβερνών κόµµα την πρώτη Κυριακή δεν θα µετράει πράσινες περιφέρειες και πράσινους δήµους, αλλά το άθροισµα που του δίνουν οι ψήφοι που θα συγκεντρώσει από τους υποψηφίους του.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...