Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αιμοδοσία στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου





Το πιο σημαντικό μήνυμα ζωής έδωσαν οι εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Διεύθυνσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου για συμμετοχή στην 13η Εθελοντική Αιμοδοσία κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 35 (!) μονάδες αίματος.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου με τη συμμετοχή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

Από νωρίς το πρωί, η γιατρός Αριστέα Βουρλούμη, η προϊσταμένη του Σταθμού Αιμοδοσίας Κούλα Χριστοπούλου, η νοσηλεύτρια Παρασκευή Μπαρλαμπά και ο οδηγός ασθενοφόρου του Νοσοκομείου Πύργου Ανδρέας Καρασαββίδης συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να στεφθεί με επιτυχία η χθεσινή αιμοδοσία.
 Έτσι και έγινε, αφού μέχρι το μεσημέρι, είχαν συγκεντρωθεί 35 μονάδες αίματος, με τις οποίες θα καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε αίμα, που έχει η περιοχή μας.

Ευχαριστούμε όλους τους αιμοδότες

Παρών στην διαδικασία ήταν από την πρώτη στιγμή τόσο ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου Γιώργος Αντωνόπουλος όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος στην δραστηριοποίηση των οποίων οφείλεται ο αριθμός των μονάδων αίματος που συγκεντρώνονται κάθε φορά αλλά και ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών.

 «…Ο αριθμός των μονάδων που συγκεντρώθηκαν είναι μεγάλος και αυτό είναι ένα σημαντικό ενθαρρυντικό στοιχεία γιατί δείχνει ότι ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και δίνει την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, συμμετέχοντας σ’ αυτή την προσπάθεια και προσφέροντας το ανώτερο ανθρώπινο αγαθό που μπορούμε να προσφέρουμε, κάνοντας μια σημαντική πράξη και για τον εαυτό μας αλλά κυρίως γι’ αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη»,
σχολίασε ο κ.Μαστρογιαννόπουλος, μη παραλείποντας να επισημάνει ότι στην χθεσινή αιμοδοσία εγγράφηκαν πολλοί νέοι εθελοντές αιμοδότες «…άνθρωποι που έχουν καταλάβει την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και θέλουν να βοηθήσουν», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Μαστρογιαννόπουλος.

Τέλος από την πλευρά του ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γιώργος Αντωνόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, τόσο τους γονείς και όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος καθώς επίσης το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου για την συνεργασία που έχει σαν αποτέλεσμα κάθε φορά να δίνει ελπίδα στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...