Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Windows 8 multitouch ;

Η εβδομάδα που πέρασε επεφύλαξε μια σημαντική είδηση από την πλευρά της Microsoft, με τον CEO της εταιρίας (Steve Ballmer) να ταράζει ακόμα μία φορά τα νερά.Σε ερώτηση που του έγινε από τον αναλυτή John Pescatore, στο Gartner Symposium, σχετικά με το ποιο είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα, ο Ballmer απάντησε “τα Windows 8“, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει εάν αναφέρεται σε μια γενική έκδοση ή εάν το λειτουργικό σύστημα από μόνο του θα φέρει την επανάσταση.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι ο σχεδιασμός τους θα φέρνει αρκετά στοιχεία από τα λειτουργικά συστήματα της Apple, όπως γρήγορη έναρξη, αυτόματο logout, αισθητήρα ambient light για αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας, ενώ θα γίνεται login με χρήση κάμερας.Πολλές από τις αλλαγές θα σχετίζονται με λειτουργίες αφής.

Τα Windows 7 υποστηρίζουν λειτουργίες multitouch, αλλά πολλές από αυτές δεν είναι βελτιστοποιημένες για χρήση με τα δάκτυλα ή για πλήρη απώλεια πληκτρολογίου. 
Οπότε το μεγάλο στοίχημα αφορά την ικανότητα της Microsoft να δημιουργήσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα είναι σχεδόν αποκλειστικά βιώσιμο με λειτουργίες multitouch.

Δε πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η εταιρία προσπάθησε να προωθήσει τα Windows 7 tablets ως ανταγωνιστές των iPads μέχρι το τέλος αυτού του έτους, αλλά δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς είτε θα καθυστερήσουν μέχρι τις αρχές του 2011 για να χρησιμοποιήσουν τους επεξεργαστές Intel Oak Trail, είτε ακυρώθηκε η παραγωγή τους επειδή τα Windows 7 δεν είναι ιδανικά για τέτοιου είδους συσκευές.


newscode.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...