Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Βόμβα για την υγεία οι νέοι λαμπτήρες

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlqUMUMWgKSgwxbmOee_GlBOLlpQiBFUu-P3gZPzGo1Ixs6iyeW3vbrIOYEfrPkNNv-KC72UAT5WCLyl2LvvbIn3_1-RIhJQHEti1xHF7H3jFh04rUL1Q0_7yrX0OEq1S_OuqLezX4kWDr/s320/322125.jpgΒλάβες στον εγκέφαλο, καρκινογενέσεις, τύφλωση και προβλήματα στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει…

ο υδράργυρος που περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Όλα αυτά μπορεί να συμβούν εν αγνοία των καταναλωτών, αν η λάμπα σπάσει, αφού η ποσότητα των 5mg υδραργύρου που περιέχει θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και τα οφέλη από τη χρήση αυτών των λαμπτήρων, οι οποίοι κατέχουν ήδη το 33% της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι αδιαμφισβήτητα, οι καταναλωτές δεν είναι ενημερωμένοι από τις εταιρείες κατασκευής και διακίνησης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και κατά τη διάρκεια της χρήσης της και σε αυτό της καταστροφής τους.

Ενδεικτικό του πόσο καταστροφικές δύναται να καταστούν οι τελευταίας τεχνολογίας αυτές λάμπες, είναι ότι αρκούν 20 εξ αυτών για να μολυνθεί μία λίμνη 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.


24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...