Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

3000 Ηλείοι ζητούν την ψήφο μας!


3000 Ηλείοι ζητούν την ψήφο μας!
«Πονοκέφαλο» για τους επικεφαλής των παρατάξεων αποτελεί ο αριθμός των υποψηφίων που πρέπει να συγκροτήσουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών στους επτά «Καλλικρατικούς» δήμους της Ηλείας.


Υπάρχουν δήμοι που απαιτούν πάνω από εκατόν πενήντα υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια κάθε συνδυασμού.

Έτσι, με έναν πρόχειρο υπολογισμό οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες που θα είναι υποψήφιοι στους δήμους της Ηλείας, τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και στα συμβούλια δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, αναμένεται να ξεπεράσουν σε αριθμό τους τρεις χιλιάδες!

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι σε κάθε συνδυασμό, ανά δήμο της Ηλείας, πρέπει να είναι (ελάχιστος – μέγιστος αριθμός):

Ανδραβίδας – Κυλλήνης 27-41
Ανδρίτσαινας – Κρεστένων 27-41
Αρχαίας Ολυμπίας 27-41
Ζαχάρως 27-41
Ήλιδας 33-50
Πηνειού 27-41
Πύργου 33-50


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
-Έως 10.000 κάτοικοι 3 έως 6 υποψήφιοι (5μελές συμβούλιο)
-10.001-50000 κάτοικοι 7-12 υποψήφιοι (11μελές συμβούλιο)
-50.000 και άνω 9-16 υποψήφιοι (15μελές συμβούλιο)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
-Έως 300 κάτοικοι 1-2 υποψήφιοι (1 εκπρόσωπος)
-301-200 κάτοικοι 1-4 υποψήφιοι (3μελές συμβούλιο)

Ακόμη και τον ελάχιστο αριθμό να λάβουμε υπόψη μας, με δεδομένο ότι σε όλους τους δήμους του νομού αναμένεται να κατέβουν τρεις τουλάχιστο συνδυασμοί, ο αριθμός των υποψηφίων συνολικά θα ανέλθει σε κάποιες χιλιάδες (κατά προσέγγιση 3.000).

Ως προς τη σταυροδοσία, όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο ο επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης. Οι σταυροί που δικαιούται κάθε εκλογέας να βάλει, είναι:

-Μέχρι τρεις σταυρούς σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους
-Μέχρι δύο σταυρούς σε υποψηφίους συμβούλους δημοτικής κοινότητας
-Έναν σταυρό σε υποψήφιο τοπικής κοινότητας

Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι των παραπάνω προβλεπόμενων σταυρών, το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται, όμως κανένας σταυρός δεν θα προσμετρηθεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και στις εκλογές για τα συμβούλια των δήμων ισχύει η ποσόστωση των φύλων, δηλαδή το 1/3 των υποψηφίων πρέπει να είναι γυναίκες.
ηλεια τωρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...