Ο Δημαράς τρομάζει την κυβέρνηση

Η «κούρσα» του ανεξάρτητου βουλευτή στην Περιφέρεια Αττικής αναγκάζει το ΠΑΣΟΚ να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του

Εξαιρετικά σύνθετη, διμέτωπη, στρατηγική προσπαθεί να καταστρώσει το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής, όπου τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα δημοσκοπικά στοιχεία παρουσιάζουν σημαντική εμπλοκή για τις εκλογικές φιλοδοξίες της κυβέρνησης και του υποψήφιου περιφερειάρχη Ι. Σγουρού.


Η εμπλοκή εμφανίζεται στο πρόσωπο του Ι. Δημαρά, τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος και προξενεί αισθητό προβληματισμό στην Ιπποκράτους και στο Μέγαρο Μαξίμου, αφενός επειδή στις μετρήσεις εμφανίζει την τάση να απορροφά μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου επειδή εξασθενεί σε μεγάλο βαθμό την υποψηφιότητα του... Β. Κικίλια, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Ν.Δ.

Εμμέσως πλην σαφώς, με τις δηλώσεις και τις αναλύσεις τους, κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μέλη της κυβέρνησης, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ το Βήμα της Κυριακής, εμφανίζονται να «προτιμούν» το ενδεχόμενο να δοθεί μάχη μεταξύ Σγουρού-Κικίλια στον δεύτερο γύρο, παρά να είναι ο Δημαράς αντίπαλος του σημερινού νομάρχη Αθηνών, του οποίου η υποψηφιότητα πέρασε από «σαράντα κύματα» ώσπου να εγκριθεί από τα αρμόδια κομματικά όργανα.

Η μεγάλη ανησυχία του ΠΑΣΟΚ είναι μία και την παραδέχονται πολλοί βουλευτές και κάποιοι συνομιλητές του Πρωθυπουργού: το ενδεχόμενο να βρεθεί δεύτερος ο Δημαράς στην κάλπη της πρώτης Κυριακής, με ορατό τον κίνδυνο (για την κυβέρνηση) να συσπειρωθούν γύρω από αυτόν οι ψηφοφόροι από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι θα θελήσουν να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους προς την κυβερνητική πολιτική στον δεύτερο γύρο.
newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ