Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Λιγότερο δημοφιλής από ποτέ η κυβέρνηση - Σκούρα θα τα βρουν στις δημοτικές


- Πέφτει στα γκάλοπ το ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός, δεν κερδίζει η ΝΔ, 6 στους 10 απορρίπτουν και τους δύο
- "Μπλε" Θεσσαλονίκη με Γκιουλέκα και Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με Ψωμιάδη
- Την ανατροπή κάνει ο Δημαράς στην περιφέρεια Αττικής. Μπροστά ο Κακλαμάνης και στο δήμο Αθήνας
- Φοβούνται οι Έλληνες για το μέλλον της οικονομίας και της χώρας

Οι εκλογές πλησιάζουν και η απογοήτευση προς την κυβέρνηση μεγαλώνει. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της δημοτικότητας του ενώ οι πολίτες εμφανίζονται σήμερα πιο δυσαρεστημένοι παρά ποτέ.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή το ΠΑΣΟΚ πέφτει κατά 1,5 % στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής από τον Σεπτέμβριο, δηλαδή από 42,5% στο 44%, η ΝΔ ανέβηκε από 27% στο 28%, το ΚΚΕ ανέβηκε κατά μισή μονάδα από 10,5% στο 11%, το ΛΑΟΣ σταθερό, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει από 4 στο 4,5%.

Ο Γ. Παπανδρέου πέφτει ως προς την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία, μέσα σε έναν μήνα από 41% στο 40% ενώ ο κ. Σαμαράς από 18% ανεβαίνει στο 21%.

Σημαντικό είναι ότι ως προς την καλύτερη κυβέρνηση, το 29% λέει ότι αυτή είναι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση ΝΔ λέει το 9% και “καμία από τις δύο” λένε το 59%. Το 58% θεωρούν επίσης ότι η χώρα μας έγινε πιο αδύναμη, ότι η οικονομία θα χειροτερεύσει και ότι επίσης η δική τους οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.

Σε δημοσκόπηση της Kαπα Research για το ΒΗΜΑ, ένας στους δύο είναι δυσαρεστημένος με το έργο της κυβέρνησης, το 45% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο του πρωθυπουργού, ωστόσο το 44% λένε ότι αν είχε κερδίσει η ΝΔ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Παράλληλα, το 65% λένε ότι θα μπορουσαμε να είχαμε αποφύγει το ΔΝΤ.

Τα τελευταία ευρήματα ενόψει δημοτικών, φέρνουν τον Κακλαμάνη να προηγείται στη μάχη για την Αθήνα. Βρίσκεται στο 38,5% με τον Γ. Καμίνη στο 26,3%, ο Ν. Σοφιανός του ΚΚΕ στο 8,2%, η Ε. Πορτάλιου του ΣΥΡΙΖΑ στο 5,1%. Σαφές προβάδισμα Μίχα για το δήμο Πειραιά με 40,5%, ο Π. Μαντούβαλος συγκεντρώνει 16,2%, ο Β. Μιχαλολιάκος - επίσημος υποψήφιος της ΝΔ - ακολουθεί με 15,9%, η Ε. Παντελάκη στο 8,6% και ο Νίκος Λεγάκης στο 2,9%.

Στον πρώτο γύρο ευνοημένος είναι ο Γιάννης Σγουρός για την Περιφέρεια Αττικής, με τον Γ. Δημαρά στο 17,9%, το Β. Κικίλια στο 12,1%, τον Ά. Γεωργιάδη στο 9%, το Θ. Παφίλη στο 8,1%, τον Αλ. Μητρόπουλο στο 7,9%, ο Γ. Ψαριανός στο 3,5% και ο Α. Αλαβάνος στο 3,1%. Στο δεύτερο ωστόσο γύρο, που δεν είναι μακρινό ενδεχόμενο, ο Γιάννης Δημαράς μαζεύει όλο το χαρτί και συγκεντρώνει 45,2% και ο Γ. Σγουρός βρίσκεται στο 28,9%.

Για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης προηγείται ο Κ. Γκιουλέκας με 30,9%, ακολουθεί ο Γ. Μπουτάρης με 29%, ο Σ. παπαθεμελής στο 7,1%. Για την περιφέρεια σαφές προβάδισμα Ψωμιάδη με 35,9% και ακολουθεί ο Μ. Μπόλαρης με 26,6%.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...