Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Σφραγίζουν τα σύνορα προκειμένου να ανακοπούν τα κύμματα μεταναστών!

Το κύμα λαθρομεταναστών που έχει αυξηθεί τρεις φορές από πέρυσι, μετατρέποντας τη χώρα σε κεντρική πύλη εισόδου στην Ευρώπη, αποφασίστηκε να σφραγίσει ο Στρατός και η ΕΛΑΣ, με τη βοήθεια της FRONTEX


Μέσω Ελλάδας περνά στην Ευρώπη το 90% των λαθρομεταναστών ενώ υπολογίζεται ότι κάθε μέρα περίπου 300 άτομα πατούν παράνομα ελληνικό χώμα -προερχόμενα κυρίως από τη Τουρκία.

Μπλόκο στην έξαρση των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας βάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ΕΛ.ΑΣ, ενισχύοντας τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.


Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των λαθρομεταναστών που πέρασε φέτος τα ελληνικά σύνορα έχει υπερτριπλασιαστεί σε σχέση με το 2009.


Υπό αυτό το πρίσμα κινήθηκαν τα χθεσινά εγκαίνια παραρτήματος FRONTEX στον Πειραιά ώστε να συνεχιστεί η λεγόμενη επιχείρηση "Ποσειδών του Αιγαίου" και στη ξηρά με παρατηρητές οι οποίοι θα ελέγχουν τα σύνορα, θα χαρτογραφούν τους δρόμους που ακολουθούν οι μετανάστες για να εισέλθουν στην Ευρώπη, θα συλλέγουν πληροφορίες για διακινητές κτλ. με σκοπό τη παρεμπόδιση της παράνομης εισόδου στη χώρα μας.


Το εν λόγω παράρτημα, το οποίο εγκαινίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσής, θα επανδρωθεί με 13 ειδικούς από τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στη Βαρσοβία και θα καλύπτει την Ελλάδα, τη Κύπρο, την Ιταλία και τη Μάλτα.


Σημειώνεται ότι μετά από περίπου 9 μήνες λειτουργίας θα εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα του παραρτήματος που έχει ως έδρα το υπ. Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας- κατά πόσο δηλαδή παρατηρήθηκε μείωση στον αριθμό των λαθρομεταναστών - και εν συνεχεία θα αποφασισθεί εαν θα παραμείνει στον Πειραιά ή όχι.


Τέλος, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το ζήτημα της προστασίας των θαλασσίων συνόρων της Ε.Ε. μέσω της συνεργασίας των ευρωπαϊκών κρατών, το είχε ξεκινήσει ο Χ. Παπουτσής όταν ήταν υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.


24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...