Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η αναμέτρηση δύο «ανταρτών»…


Η αναμέτρηση δύο «ανταρτών»…
Κοντά στα μέρη μας, στις «μικρές πατρίδες» της Γορτυνίας, βρέθηκε χθες ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η αρχική σκέψη να επισκεφθεί και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενδεχομένως και την Ηλεία, μάλλον αποδείχθηκε άσκοπη, τουλάχιστο στην παρούσα φάση.

Καίτοι είχε προαναγγελθεί και μέσω του Τύπου, η επίσκεψη Σαμαρά στη δική μας Περιφέρεια «μαζεύτηκε» άρδην, καθώς φαίνεται άνιση η μάχη σε μια από τις πιο «πράσινες» Περιφέρειες της χώρας.

Επιτελικά στελέχη της ΝΔ εκτίμησαν ότι θα ήταν οδυνηρό να χαθεί και μια από τις «σίγουρες» Περιφέρειες, όπως αυτή της Πελοποννήσου και μάλιστα μ’  έναν υποψήφιο (Δημήτρη Δράκο) που αποτελεί εν πολλοίς προσωπική επιλογή του (Μεσσήνιου) αρχηγού του κόμματος.

 Έτσι, η ΝΔ προσέδωσε χαρακτήρα «συναγερμού» στην περιοδεία του αρχηγού της στην Αρκαδία, ιδιαίτερη πατρίδα του πάλαι ποτέ «γαλάζιου» υποψήφιου περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά στην Αρκαδία στάθηκαν δύο ακόμη ηγετικά στελέχη του κόμματος, αμφότεροι Αρκάδες στην καταγωγή, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος (κατά το ήμισυ πάντως και Ηλείος) και ο γενικός γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Με άλλα λόγια, επιστρατεύθηκε όλη σχεδόν η ηγετική ομάδα της ΝΔ για να δημιουργηθεί ρεύμα υπέρ του «γαλάζιου» υποψήφιου περιφερειάρχη.

Πάντως, η περιοδεία Σαμαρά στην Αρκαδία με στόχο τον περιορισμό της δυναμικής του Πέτρου Τατούλη, χαρακτηρίστηκε από πολιτικό πρόσωπο ως «φάρσα» της ιστορίας. Ο Αντώνης Σαμαράς, «αντάρτης» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 1993, ήταν η αιτία απώλειας της δεδηλωμένης και πτώσης της κυβέρνησης.
Ο Πέτρος Τατούλης, «αντάρτης» στην κυβέρνηση Καραμανλή, μπορεί να μην επέδειξε τόσο καλή επίδοση ώστε να ρίξει την κυβέρνηση, λειτούργησε πάντως ως καταλύτης στις πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν τη ΝΔ εκτός κυβέρνησης.

Ενώ ο κ. Σαμαράς περιόδευε στην Πελοπόννησο, ένας Ηλείος βουλευτής, ο Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας σε ραδιοσταθμό της Αθήνας, απέκρουε για μιαν ακόμη φορά τα σενάρια επιστροφής Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ, που το τελευταίο διάστημα απασχολούν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τζαβάρας απέδωσε αυτές τις συζητήσεις σε κάποιους που «δεν βολεύονται» υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά.

Στην Ηλεία, τέλος, συνεδριάζει αύριο στις 7 το απόγευμα στον Πύργο η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ, υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Χήνου. Θέμα της η προετοιμασία και οργάνωση της περιοδείας του αντιπροέδρου του κόμματος Δ. Αβραμόπουλου στις 24 Οκτωβρίου στο νομό.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...