Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μία αγωνιστική και 82.500 ευρώ!

Μία αγωνιστική και 82.500 ευρώ! 
Με τιμωρία της έδρας του για μία αγωνιστική και πρόστιμο ύψους 82.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός
από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ. Η "πράσινη" ΠΑΕ θα υποβάλει έφεση, ωστόσο αν η ποινή διατηρηθεί, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου για την 15η αγωνιστική θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας έκανε ουσιαστικά δεκτή την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ, κρίνοντας πως τα επεισόδια είναι «ευρείας κλίμακας» και όχι «εκτεταμένα», όπως τα είχε χαρακτηρίσει η ίδια η Πειθαρχική Επιτροπή στο κατηγορητήριο που είχε συντάξει.

Και εδώ βλέπουμε το κωμικό της υπόθεσης: Τα «ευρείας κλίμακας» είναι σαφώς χειρότερης μορφής επεισόδια σε σχέση με τα «εκτεταμένα». Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν υπότροπος για «εκτεταμένα» και όχι για «ευρείας κλίμακας»! Και σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα... η υποτροπή υφίσταται μόνο για την ίδια κατηγορία επεισοδίων!

Συνεπώς, αν η Πειθαρχική Επιτροπή έκρινε τα επεισόδια ως «εκτεταμένα», τότε ο Παναθηναϊκός θα θεωρούνταν αυτομάτως υπότροπος και η όποια ποινή του θα διπλασιαζόταν (δύο αγωνιστικές). Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα επεισόδια κρίθηκε τελικά πως ήταν σοβαρότερα («ευρείας κλίμακας») η ποινή είναι μικρότερη καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θεωρείται υπότροπος! Όλα αυτά τα τραγελαφικά, προβλέπονται στους κανονισμούς και στις πειθαρχικές διατάξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου...

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η απόφαση για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν ομόφωνη, αλλά κατά πλειοψηφία (2-1). Το μέλος που μειοψήφησε ήταν ο Γιώργος Στεφανάκης (ο δικηγόρος της Επιτροπής), ο οποίος υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να απαλλαγεί για τα ευρείας κλίμακας επεισόδια, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ειδικές συνθήκες κοινωνικής εντάσεως που επικράτησαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω της επετείου του θανάτου του δεκαπεντάχρονου μαθητή. Ο εν γένει χώρος του γηπέδου δεν μπόρεσε επαρκώς να προστατευθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να παρεισφρήσουν παρανόμως ομαδοποιημένα εξωαθλητικά άτομα-διαδηλωτές και να προκαλέσουν επεισόδια».

Να αναφέρουμε επίσης, πως η έφεση που θα καταθέσει το «τριφύλλι», θα εκδικαστεί την επόμενη Τετάρτη, ώστε η υπόθεση να τελεσιδικήσει πριν το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι (18/12 με τον Ολυμπιακό Βόλου).

Αν η ποινή διατηρηθεί, το ματς με τους Βολιώτες θα είναι το τρίτο που θα δώσουν φέτος οι "πράσινοι" χωρίς τους οπαδούς τους! Προηγήθηκε ο αγώνας της πρεμιέρας με την Ξάνθη για ποινή που ο Παναθηναϊκός "κουβαλούσε" από πέρσι και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για ποινή που του επιβλήθηκε για τα επεισόδια στην Καβάλα. Παράλληλα, η ΓΓΑ και η αστυνομία του έχουν επιβάλει απαγόρευση μετακινήσεων για τρία ματς έως τώρα, λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι "πράσινοι" σε εκτός έδρας παιχνίδια.

Άρης Ασβεστάς
spor fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...