Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
Ραγδαία είναι η αλλαγή του καιρού από το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου, όπως το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ είχε ενημερώσει, με σημαντική ενίσχυση των βοριάδων και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Ήλιο με "δόντια" και παγετό νωρίς το πρωί περιμένουμε το Σαββατοκύριακο.
Η ψυχρή εισβολή από το πρωί επηρεάζει όλη την βόρεια Ελλάδα και την τελευταία ώρα την κεντρική, ενώ εισέρχεται γρήγορα και στην Πελοπόννησο προκαλώντας ήδη αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Από το απόγευμα η πτώση στην Ηλεία θα είναι ραγδαία, ήδη από τους 18 βαθμούς στις 12.00 το μεσημέρι το θερμόμετρο αυτή την ώρα δείχνει στις περισσότερες περιοχές 13 με 14 βαθμούς. Στα ημιορεινά - ορεινά τα θερμόμετρα δείχνουν μονοψήφιες τιμές στους +8 βαθμούς με συνεχή ραγδαία πτώση.

Παγετός θα σημειωθεί το πρωί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου στα ορεινά με θερμοκρασίες στους -3 με -4 βαθμούς Κελσίου, στα πολύ ορεινά της Αρχαίας Ολυμπίας, στη Λαμπεία, το θερμόμετρο θα δείξει και -6 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι αγρότες, τη νύχτα του Σαββάτου και νωρίς το πρωί της Κυριακής, καθώς οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα επικρατήσει ξαστεριά, συνθήκες που ευνοούν τον σχηματισμό παγετού και στις πεδινές περιοχές, με κατά μέσο όρο τιμές στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Σε γνωστές περιοχές που η θερμοκρασιακή αναστροφή είναι αρκετά έντονη, όπως η Ωλένη, ενδεχομένως να σημειωθούν ακόμα χαμηλότερες τιμές.

Όπως επανειλημμένος έχουμε τονίσει από χθες, αυξημένη προσοχή απαιτείται λόγω των θυελλωδών ανέμων στις χερσαίες περιοχές, από πτώσεις δέντρων και αιωρούμενα αντικείμενα. Αυτή την ώρα αγγίζουν τα 6 μποφόρ στο εσωτερικό του νομού. Περαιτέρω ενίσχυση τις επόμενες ώρες.

Ασθενής βροχόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στις περισσότερες περιοχές, φαινόμενα πρόσκαιρα χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Χιονόπτωση, για λίγη ώρα, θα έχουν απόψε τη νύχτα η Λαμπεία και η Ανδρίτσαινα με πιθανή χιονόστρωση, καθώς ο καιρός γρήγορα θα καθαρίσει. Ασθενής χιονόπτωση περιμένουμε και στην Φολόη με γρήγορη όμως βελτίωση.
ILIATORA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...