Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ψυχρή εισβολή



Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας σημειώνεται μέσα σε ένα 24ωρο στην Ηλεία.
Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν το νομό με ριπές στα 8 μποφόρ, ενώ ακόμα και στις χερσαίες περιοχές αγγίζουν και τα 7 μποφόρ.

 Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων τις αμέσως επόμενες ώρες. Αρνητικές θερμοκρασίες τις νυχτερινές ώρες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά.



Στον Ηλειακό κάμπο αυτή την ώρα ξεπερνούν οι άνεμοι τα 50 χιλιόμετρα την ώρα (7 μποφόρ) με περαιτέρω ενίσχυση τις αμέσως επόμενες ώρες. Στο λιμάνι του Κατακόλου πνέουν με ριπές που πλησιάζουν τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.



Όπως επανειλημμένος τονίζουμε από χθες, αυξημένη προσοχή απαιτείται λόγω των θυελλωδών ανέμων στις χερσαίες περιοχές, από πτώσεις δέντρων και αιωρούμενα αντικείμενα.



Βίαιη πτώση της θερμοκρασίας παρατηρείται τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής.



Αυτή την ώρα στους +3 βαθμούς Κελσίου είναι το θερμόμετρο στην Φολόη, στους +4 στην Ανδρίτσαινα, στους +7 στην Αμαλιάδα, στους +9 στον Πύργο και την Αρχ. Ολυμπία, με συνεχή ραγδαία πτώση.



Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων η αίσθηση του κρύου είναι εντονότερη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στην Αμαλιάδα η θερμοκρασία είναι στους +7 βαθμούς, λόγω όμως των θυελλωδών ανέμων η αισθανόμενη θερμοκρασία (αίσθηση ψύχους) είναι στους +3 βαθμούς Κελσίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...