Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Πού και πότε θα χιονίσει!

Ο χιονιάς έρχεται από το μεσημέρι προς απόγευμα και από το βράδυ στέκεται πάνω από τη μισή Ελλάδα ντύνοντάς τη στα λευκά...
Η “κάθοδος” του χιονιά ανά ώρα

Ήδη από τα ξημερώματα έχει αρχίσει να βρέχει στα βόρεια όπου στα ορεινά έχει αρχίσει να πέφτει και χιόνι.
 
Μέχρι το απόγευμα και μέχρι να πέσει η νύχτα αναμένονται χιόνια ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 350 μέτρα σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και τα δυτικά ορεινά του νομού Ιωαννίνων.

Τις ίδιες ώρες θα χιονίζει στο Χωρτιάτη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα βουνά της Χαλκιδικής.
Από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα το φαινόμενο θα “φτάσει” και στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Χιόνι στην Αττική από απόψε τη νύχτα

Από την ώρα που θα αρχίσει να βραδιάζει τα χιόνια μετακομίζουν στη Νότια Ελλάδα.
Ο χιονιάς θα “κάτσει” κάτω από τη νοητή γραμμή που σχηματίζουν οι Σποράδες και ο Αμβρακικός Κόλπος 
 
Έτσι από τις έξι το απόγευμα θα αρχίσει να χιονίζει στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Σε αυτές τις περιοχές αναμένεται το ύψος του χιονιού να φτάσει μέχρι τα 5 εκατοστά.
 
Στα ορεινά του Πηλίου, τον Παρνασσό, αλλά και τα ορεινά της Εύβοιας όμως το χιόνι μπορεί να φτάσει και τα 20 εκατοστά μέχρι το βράδυ απόψε.
 
Από το βράδυ θα αρχίσει να χιονίζει και στα ορεινά της Αττικής, ενώ τα χαράματα μετά τις δύο τρεις χιόνι αναμένεται και στα βόρεια προάστια.
 
Μέχρι αύριο το πρωί στην Πάρνηθα και την Πεντέλη αναμένεται το ύψος του χιονιού να φτάσει ακόμη και τα 20 εκατοστά.
 
Από το απόγευμα και μέχρι το πρωί του Σαββάτου σε περιοχές πάνω από 400 μέτρα υψόμετρο στην κεντρική και Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται χιονοπτώσεις, ενώ στις ορεινές περιοχές το ύψος του χιονιού που θα πέσει θα είναι από 5 έως 20 εκατοστά.

Χιονιάς και το Σάββατο στην Αττική

Από αύριο το πρωί ο χιονιάς δεν θα είναι τόσο έντονος, όμως και πάλι αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά της Αττικής και ίσως και στα βόρεια προάστια κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Χιόνια θα πέσουν και στα ορεινά της Εύβοιας, αλλά και σε κάποια από τα βουνά των νησιών των Κυκλάδων.

Το θερμόμετρο

Ενώ στις έξι τα χαράματα σήμερα το θερμόμετρο έδειχνε 18 βαθμούς στην Αθήνα, δώδεκα ώρες μετά, στις έξι το απόγευμα αναμένεται να έχει πέσει στους πέντε βαθμούς.
 
Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ πέντε και επτά βαθμών, ενώ την Κυριακή θα ανέβει λίγο η μέγιστη θερμοκρασία ως τους δέκα βαθμούς.

Τη Δευτέρα θα έχουμε θερμοκρασίες από πέντε ως δώδεκα βαθμούς, ενώ από την Τρίτη το θερμόμετρο θα ανέβει ως και τους 15 με 16.

24ORO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...