Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Καταργούνται τα αθλητικά σχολεία

Καταργούνται τα αθλητικά σχολεία
Πολύ υψηλό το κόστος τους, σύμφωνα με το υπουργείο

«Λουκέτο» μπαίνει μετά από 30 χρόνια στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης τα οποία σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας έχουν υψηλό κόστος και είναι «αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση».

Εδώ και αρκετό καιρό το υπουργείο είχε κόψει τη δαπάνη της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν τρόπο να φτάσουν σε αυτά, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών ήταν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Οι μαθητές θα μπορούν είτε να συνεχίσουν στα τμήματα γενικής παιδείας του σχολείου που φοιτούσαν, είτε να μεταγραφούν σε κάποια άλλο σχολείο.

Όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης θα σταματούν να λειτουργούν ήδη από φέτος σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα προκύπτει οποιοδήποτε κώλυμα, είτε με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, είτε με τη μεταφορά των μαθητών στους χώρους άθλησης.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...