Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

«Πόλεμος» Ανδραβίδας – Τραγανού για τον ΧΑΔΑ…




Tο Δημοτικό Συμβούλιο Τραγανού αποφάσισε προσφυγή στην Δικαιοσύνη

Ενώ άνοιξε και πάλι η χωματερή, το Δημοτικό Συμβούλιο Τραγανού αποφάσισε προσφυγή στην Δικαιοσύνη

Κανονικά λειτουργεί από το απόγευμα της Τρίτης ο ΧΑΔΑ Ανδραβίδας – Τραγανού, μετά και την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η απόφαση της Ν.Α. Ηλείας για κλείσιμο της συγκεκριμένης χωματερής, αφού, σύμφωνα με το σκεπτικό, δεν υπήρχε άλλη λύση, μετά και από σχετικό αίτημα του δημάρχου Ανδραβίδας Γιάννη Παπανδρέου.

Ωστόσο, χθες το απόγευμα συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Τραγανού, παρουσία φορέων και κατοίκων, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να υπάρξει διεκδίκηση -μέσω  προσφυγής στην Δικαιοσύνη- επαναφοράς της απόφασης Περιφέρειας και Ν.Α. Ηλείας, σύμφωνα με την οποία δεν θα λειτουργεί ο ΧΑΔΑ Ανδραβίδας – Τραγανού και οι δήμοι θα εναποθέτουν τα απορρίμματα στον ΧΑΔΑ Λεχαινών.

Σε δηλώσεις του, μετά την χθεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Τραγανού Βασίλης Κασσιανός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση, λέγοντας: «Είναι σημαντικό ότι λάβαμε αυτή την απόφαση. Ουσιαστικά η αναίρεση της απόφασης της Περιφέρειας και της Νομαρχίας μεγαλώνει το αδιέξοδο και πρέπει να επανέλθουμε σε αυτή. Δεν μπορεί να λειτουργεί η χωματερή της Ανδραβίδας και εμείς θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή με κάθε νόμιμο μέσο».

Κατά τη χθεσινή ημέρα, πάντως, η αποκομιδή των απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί στην Ανδραβίδα έγινε χωρίς προβλήματα.  Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, δεν ήταν δυνατόν να μην ξαναλειτουργούσε ο ΧΑΔΑ, αφού τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Ο δήμαρχος Ανδραβίδας επανέλαβε ότι το ζητούμενο είναι η εύρεση και υλοποίηση της οριστικής λύσης.

protinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...