Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Υποβαθμίζεται η Υγεία

Απαράδεκτο χαρακτηρίζεται από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιά το νέο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα υγείας.


Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης σημείωσε πως ιδιωτικοποιούνται οι προμήθειες ενώ θα υπάρξει και μείωση των ιατρικών πράξεων.
Απαράδεκτο χαρακτήρισε το νομοσχέδιο "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις", ο πρόεδρος της Ένωσης, Στ. Τσούκαλος, για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία.

Ο Σ. Τσούκαλος εκτίμησε πως θα υπάρξει μείωση των ιατρικών πράξεων, αφού μπαίνουν αυστηροί περιορισμοί στις δαπάνες των νοσοκομείων.

Την ίδια στιγμή όμως οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων έχουν μειωμένες κατά τουλάχιστον 40% τις λειτουργικές τους δαπάνες, αλλά ταυτόχρονα έχει αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επισήμανε πως οι προμήθειες πλέον ιδιωτικοποιούνται, αμφισβητώντας την ποσότητα και ποιότητα των προμηθευομένων υλικών, η φαρμακευτική δαπάνη μειώνεται κατά 2 δισ. ευρώ επιπλέον της μείωσης που επιτεύχθηκε το 2010, και καταγγέλλει πως οι ασφαλισμένοι θα υποστούν κι άλλες περικοπές, καθώς αναγκάζονται να πληρώνουν πάνω από 300 κατηγορίες φαρμάκων, που αντιστοιχούν σε 1.000 ιδιοσκευάσματα.

Ουσιαστικά, τόνισε ο Σπ. Τσούκαλος, καταργείται η επιχορήγηση στα Ταμεία μέσω της μείωσης των δαπανών κατά 3,5 δισ. ευρώ, αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Παράλληλα έκανε λόγο για προκλητική ανακοίνωση της πρόθεσης για μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25% τα επόμενα χρόνια και αύξηση της προβλεπόμενης εισφοράς των συνταξιούχων του δημοσίου από 2,55% στο 4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...