Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Νέες ποινικές διώξεις για συμβάσεις του ΟΣΕ με τη Siemens



Η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ασχοληθεί με το θέμα μετά από καταγγελίες για ζημιογόνες συμβάσεις του ΟΣΕ με την ΖΗΜΕΝΣ.

Ακόμη μία δικογραφία για σκέλος της μεγάλης υπόθεσης με τα λεγόμενα "μαύρα ταμεία" της ΖΗΜΕΝΣ παίρνει τον δρόμο για κύρια ανάκριση μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η υπόθεση αφορά προμήθειες υλικών για τον ΟΣΕ από την ΖΗΜΕΝΣ από το 1997 και μετά, για την οποία, με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας στην ενεργητική δωροδοκία, αδικήματα που σύμφωνα με τον Εισαγγελέα έχουν διαπραχθεί σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ασχοληθεί με το θέμα μετά από καταγγελίες για ζημιογόνες συμβάσεις του ΟΣΕ με την ΖΗΜΕΝΣ για την προμήθεια αμαξοστοιχιών και άλλου τροχαίου υλικού.

Την δικογραφία που σχηματίστηκε θα αναλάβει Τακτικός Ανακριτής ο οποίος και θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες τόσο για τα πρόσωπα από την ΖΗΜΕΝΣ που θα προκύψει εμπλοκή τους για την διάπραξη της ενεργητικής δωροδοκίας όσο και εκείνα από τον ΟΣΕ ή άλλες αρμόδιες υπηρεσίες που θα κληθούν να λογοδοτήσουν είτε για παθητική δωροδοκία είτε για τα άλλα αδικήματα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...