Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Βεντέτα από την Κρήτη στην Αμαλιάδα

Βεντέτα από την Κρήτη στην Αμαλιάδα
O Γιάννης Μουζουράκης θρηνεί τον δολοφονημένο αδελφό του Κώστα (φωτό: crimesonair.blogspot.com)
Η πιο φρικτή βεντέτα των τελευταίων ετών είναι εκείνη ανάμεσα στις οικογένειες των Δικωνυμάκηδων και των Μουζουράκηδων, που «έσπασε» τα τοπικά όρια της Κρήτης και οδήγησε στην ερήμωση ενός ολόκληρου χωριού, του Πατήματος, στην επαρχία Αποκορώνου, λόγω της...
... μαζικής «εξόδου» μελών των δύο οικογενειών, υπό τον φόβο των αντιποίνων.


Τα φονικά άρχισαν με έναν παράδοξο για τα τοπικά ήθη τρόπο που απαγορεύουν το θύμα να είναι γυναίκα. Τον Μάιο του 1994 βρέθηκε στραγγαλισμένη και με εμφανή τα σημάδια του βιασμού η Φωτούλα Μουζουράκη , 53 χρόνων.


Για το ειδεχθές έγκλημα συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά ο Μιχάλης Δικωνυμάκης και ο φίλος του Νίκος Πολλάκης.

Η ιστορία, όμως, δεν κλείνει με την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Κατά τους επόμενους έξι μήνες θανατώθηκαν ο 24χρονος Κώστας Μουζουράκης , γιος της Φωτούλας Μουζουράκη, ο Μανώλης Δικωνυμάκης , 54 χρόνων, πατέρας του Μιχάλη Δικωνυμάκη, που είχε, εν τω μεταξύ, καταδικαστεί για τη δολοφονία της Μουζουράκη, και ο Σήφης Δικωνυμάκης, 28 χρόνων, γιος του φονευθέντος Μανώλη και αδερφός του καταδικασθέντος.

Το παράδοξο στους φόνους των Δικωνυμάκηδων είναι ότι είχαν προσπαθήσει να ξεφύγουν από τον κύκλο του αίματος, όπως και άλλα μέλη της οικογένειας που μετανάστευσαν ακόμη και στο εξωτερικό, καταφεύγοντας ο πατέρας στην Αμαλιάδα και ο γιος στη Μυτιλήνη, αλλά οι «εκδικητές» παρά τα συνήθως κρατούντα τούς ακολούθησαν μακριά από την Κρήτη, σύντομα τους ανακάλυψαν και τους σκότωσαν. Ο Σήφης Δικωνυμάκης, μάλιστα, τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ένα αυτοκίνητο χτύπησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τη μικρού κυβισμού μηχανή που οδηγούσε σε δρόμο της Μυτιλήνης, αλλά κανείς δεν θεώρησε ότι επρόκειτο για «απλό» δυστύχημα.


Τον Ιανουάριο του 1999 τα όπλα «ξαναμίλησαν», αυτή τη φορά σε κεντρικό δρόμο του Περιστερίου. Θύμα, ο 31χρονος Γιάννης Μουζουράκης, γιος της Φωτούλας Μουζουράκη, που βλήθηκε από το όπλο του Βαγγέλη Σελλιανάκη, που έπεσε νεκρός χθες το μεσημέρι στην Επισκοπή Ρεθύμνου.
από ρεπορτάζ του www.crimesonair.blogspot.com

*για το φονικό στην Αμαλιάδα: Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Βασίλη Χήτου στο crimesonair & βάσει πληροφοριών του iliatora.gr, ο Μανώλης Δικωνυμάκης (πατέρας του Μιχάλη Δικωνυμάκη που είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για τη δολοφονία της Φωτούλας Μουζουράκη) έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς έξω από το σπίτι που έμενε, στην Αμαλιάδα, το Νοέμβριο του 1994 . Δράστης ήταν ο Γιάννης Μουζουράκης (γιος της δολοφονημένης Φωτούλας Μουζουράκη), με δύο συνεργούς.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...