Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Νίκη σωτηρίας ο Πανιώνιος

1-0 τον ΠΑΟΚ με πέναλτι του Μπάλαμπαν (73')

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Πανιώνιος με τη νίκη (1-0) που σημείωσε επί του ΠΑΟΚ στη Ν.Σμύρνη.
Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν με πέναλτι στο 73ο λεπτό πέτυχε το “χρυσό” γκολ του Πανιωνίου που έφτασε τους 24 βαθμούς και για πρώτη φορά μετά από μήνες δεν βρίσκεται σε θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό. Στο 87' αποβλήθηκε ο Τσιρίλο του ΠΑΟΚ.


Με αρκετές απουσίες παρατάχθηκαν και οι δυο ομάδες. Ο Τάκης Λεμονής δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Μήτρογλου, τους τιμωρημένους Κοντοέ, Λάτκα, Κουμορτζί αλλά και τον Κιρκβέλια, του οποίου δεν έχει φτάσει ακόμη η μπλε κάρτα. Στον αντίποδα, ο Μάκης Χάβος δεν είχε τους τραυματίες Βιτόλο, Φωτάκη, Φιλομένο, τους τιμωρημένους Σνάουτσνερ και Κοντρέρας, ενώ κράτησε στον πάγκο και τον Σαλπιγγίδη.

Ο Πανιώνιος, με καλή οργάνωση σε όλες τις γραμμές και αρκετά πειθαρχημένο παίξιμο, προσπαθούσε να κρατήσει μακριά από την εστία του τον ΠΑΟΚ. Δεν τα κατάφερνε πάντα, αλλά σε γενικές γραμμές πέτυχε η τακτική του Τάκη Λεμονή. Σύμμαχος στην προσπάθεια του Πανιώνιου και ο ...διαιτητής που στο 30ο λεπτό βάφτισε ...φάουλ εκτός περιοχής το καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έγινε πιο απειλητικός, δημιούργησε ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Σαλπιγγίδη στο 70', αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια, ενώ είχε σε κακή μέρα και τον Ίβιτς. Χάρη στην εξαιρετική ενέργεια του Ριέρα, που αρίστευσε σε ρόλο δεξιού χαφ-εξτρέμ, ο Πανιώνιος κέρδισε το πέναλτι στο 73' και με σκόρερ τον Μπάλαμπαν πανηγύρισε μια ιδιαιτέρως σημαντική νίκη.
 
Το φιλμ του αγώνα
 
4’ Πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα για τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Αθανασιάδη, που δεν έπιασε σωστά το σουτ.
17’ Ο Ριέρα βρήκε τον Μπάλαμπαν, ο τελευταίος σούταρε, όμως ο Χαλκιάς αντέδρασε σωστά.
20’ Ο Μπάλαμπαν έπιασε ωραία του σουτ, αλλά ο Χαλκιάς δήλωσε και πάλι «παρών». 
30’ Ο διαιτητής του αγώνα δίνει φάουλ έξω από την περιοχή σε ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Τσότσαλιτς. Όπως δείχνει το ριπλέι, όμως, η παράβαση έγινε μέσα στην περιοχή και έπρεπει να δοθεί πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.
38’ Μεγάλη στιγμή για τον Πανιώνιο, καθώς ο Σβέρκος βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση μετά τη σέντρα του Ριέρα, όμως πλάσαρε άουτ.
42’ Ένταση και νεύρα στον αγώνα, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να πετούν αντικείμενα και τον Λίνο να επιστρέφει ένα μπουκάλι στην εξέδρα.
54’ Μακρινό σουτ από τον Μπάλαμπαν η μπάλα έφυγε άουτ.
68’ Καλό σουτ του Ελ Ζαρ, η μπάλα έφυγε άουτ.
70' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Σιόβα και από καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.
72’ Ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ριέρα από τον Μαλεζά.
73’ ΓΚΟΛ (1-0): Ο Μπάλαμπαν από τα 11 βήματα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. 
87’ ΚΟΚΚΙΝΗ: Ο Τσιρίλο δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
 
ΣΚΟΡΕΡ: 73’ πέν. Μπάλαμπαν 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκαλίτσιος, Όμο, Σάμαρης,  Ριέρα, Γουνδουλάκης, Σαλαλί – Γκαρσία, Τσιρίλο
ΚΟΚΚΙΝΗ: Τσιρίλο (2η κίτρινη, 87’)
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Γκαλίτσιος, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Όμο, Σάμαρης (76’ Αναστασόπουλος), Γουνδουλάκης,  Ριέρα, Μπάλαμπαν (88’ Σαλαλί), Σβέρκος (80’ Κούκετς)
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς (58’ Κρέσιτς), Έτο, Σαβίνι, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Λίνο (60’ Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (67’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Είπαν:

Τάκης Λεμονής: «Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε όλη την εβδομάδα, οι παίκτες μου πήραν μια υπερπολύτιμη νίκη. Μέσα στο γήπεδο ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Η ομάδα μας είναι απρόβλεπτη, αλλά το θέμα είναι ότι κερδίσαμε και βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον».

Μάκης Χάβος: «Στο σημερινό παιχνίδι δεν δικαιούμασταν τίποτα παραπάνω. Πραγματοποιήσαμε την χειρότερη εμφάνιση μας όσο είμαι στον πάγκο της ομάδας. το γκολ που δεχθήκαμε όμως και η αποβολή δεν μας επέτρεψαν για κάτι καλό. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε στην συνέχεια μιας και δεν αρμόζει στον ΠΑΟΚ η εικόνα όπως η σημερινή.
 
Είχαμε πει ότι το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ πρέπει να το δούμε από αύριο. Σήμερα είχαμε ένα άλλο ματς. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και σε εμένα και πρέπει όπως είπα να διορθώσουμε τα λάθη μας γιατί δεν αρμόζει τέτοια εικόνα στην ομάδα. Όλοι σαν ομάδα βρεθήκαμε σε άσχημη μέρα».
 
e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...