Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τιτανομαχία στο Μιλάνο


Τιτανομαχία στο Μιλάνο
Ίντερ-Μπάγερν διασταυρώνουν τα ξίφη τους, Μαρσέιγ-Μάντσεστερ το άλλο ματς.

Εννέα μήνες μετά την αναμέτρησή τους στον τελικό του Champions League, Ίντερ και Μπάγερν Μονάχου συναντώνται και πάλι σήμερα, αυτή τη φορά όχι με φόντο το τρόπαιο αλλά την επιβίωση σε μία σεζόν που εντός των τειχών δεν εξελίσσεται καλά για αμφότερες.



Με πολλές απουσίες η Μαν. Γιουνάιτεντ στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ. Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου 21:45 δύο ομάδες που κυριάρχησαν εντός κι εκτός των τειχών στην περσινή περίοδο φέτος έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος στα εγχώρια πρωταθλήματα με τους «νερατζούρι» να απέχουν 5 και τους Βαυαρούς 13 βαθμούς από την κορυφή σε Serie A και Bundesliga αντίστοιχα. 
 
Η Ίντερ επικράτησε 1-0 της Κάλιαρι το Σάββατο και ο Λεονάρντο ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας που ανέλαβε διαδεχόμενος τον Ράφα Μπενίτεθ. Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Μιλίτο και Σάμουελ, όπως και ο νεοαποκτηθείς Τζιαμπάολο Πατσίνι που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Το παρήγορο είναι πως αποθεραπεύτηκαν κι επιστρέφουν οι Λούσιο και Σνάιντερ.

Η Μπάγερν προέρχεται από εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Μάιντς και ο Λουίς Φαν Γκάαλ δεν θα έχει στη διάθεσή του μόνο τον Ίβιτσα Όλιτς, καθώς οι τραυματισμοί των Μάριο Γκόμεζ και Τόμας Κραφτ αποδείχτηκαν επιπόλαιοι. Πέρα από τον περσινό τελικό, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν. Στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 1988/89 η Ίντερ είχε επικρατήσει 2-0 στο Μόναχο, αλλά οι Βαυαροί επικράτησαν στον επαναληπτικό της Ιταλίας με 3-1.

Τη σεζόν 2006/07 αναμετρήθηκαν στους ομίλους του Champions League και η Μπάγερν επικράτησε ξανά στο Μιλάνο (2-0), ενώ στη Γερμανία οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1. Η Ίντερ μετρά 10 νίκες και 4 ήττες σε 15 παιχνίδια ως γηπεδούχος απέναντι σε ιταλικές ομάδες, ενώ η Μπάγερν επί ιταλικού εδάφους έχει 9 ήττες, 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στο όριο από πλευράς Ίντερ βρίσκονται οι Λούσιο και Κίβου και από την Μπάγερν οι Κρόος, Γκόμεζ και Πράνιτς. Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία) Γήπεδο: «Τζουζέπε Μεάτσα» Μαρσέιγ-Μαν. Γιουνάιτεντ

21:45 Η Μαρσέιγ φιλοξενεί τη Μαν. Γιουνάιτεντ στο «Βελοντρόμ» σε ένα ζευγάρι με σαφές φαβορί και αουτσάιντερ.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Ligue 1, δεν θα έχουν στις τάξεις τους τον τραυματία Ζινιάκ και πιθανώς για τον ίδιο λόγο τον Βαλμπουενά, ενώ αναμένεται να είναι στη διάθεση του Ντιντιέ Ντεσάμπ οι Ρεμί και Μπραντάο παρά τους τραυματισμούς τους στη νίκη με 2-1 επί της Σεντ Ετιέν το Σάββατο.

Πολλά αγωνιστικά προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει, στον αντίποδα, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Νοκ άουτ για δύο μήνες τέθηκε ο Άντερσον, ενώ στην Αγγλία έμειναν οι τραυματίες Φέρντιναντ, Γκιγκς, Έβανς, Όουεν, Χάργκριβς, Βαλένσια και Παρκ. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στην πρώτη φάση των ομίλων της περιόδου 1999/2000, με τη Μαν. Γιουνάιτεντ να επικρατεί 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και να χάνει 1-0 στη Γαλλία.

Η Μαρσέιγ ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 7 νίκες και 2 ήττες σε 9 αγώνες, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» επί γαλλικού εδάφους έχουν 3 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες. Στο όριο από πλευράς Μαρσέιγ είναι ο Αγιέου, ενώ κανένας παίκτης της Μαν. Γιουνάιτεντ δεν βρίσκεται σε αντίστοιχο κίνδυνο. Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία) Γήπεδο: «Βελοντρόμ»

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...