Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ληστείες με ψεύτικο όπλο & γροθιές- Συνελήφθη ο 20χρονος δράστης


Ένας 20χρονος κάτοικος της Βάρδας λήστεψε περίπτερο στη Νέα Μανολάδα, ενώ νωρίτερα είχε αποπειραθεί να ληστέψει και 60χρονο συμπολίτη του. Όταν όμως διαπίστωσε πως...
... το θύμα δεν είχε χρήματα, τον γρονθοκόπησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στις 9, σε δρόμο της Βάρδας.


Ο 20χρονος, φορώντας κουκούλα και κράνος και κρατώντας πιστόλι, που αργότερα διαπιστώθηκε πως ήταν ψεύτικο (κρότου), απείλησε τον 60χρονο, ο οποίος όμως δεν είχε χρήματα να του δώσει.

Αυτό εκνεύρισε τον 20χρονο, ο οποίος αφού πρώτα έψαξε ως και τις τσέπες του παντελονιού που φορούσε ο 60χρονος, έστειλε τελικά τον συμπολίτη του στο... νοσοκομείο, χτυπώντας τον με γροθιές.

Το θύμα τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και ακολούθως στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας για περαιτέρω εξετάσεις.

Όμως η δράση του 20χρονου δε σταμάτησε εκεί. Ο νεαρός πήγε με το μηχανάκι του σε περίπτερο στη Νέα Μανολάδα. Εκεί απείλησε με το όπλο τον 53χρονο περιπτεριούχο και κατόρθωσε να του αποσπάσει 185 ευρώ συνολικά (σε χαρτονομίσματα & κέρματα).

Αν και κατά τη διάπραξη της ληστείας -και της απόπειρας νωρίτερα- ο νεαρός είχε καλυμμένο το πρόσωπο του σε τέτοιο βαθμό που φαινόντουσαν μόνο τα μάτια του, φαίνεται πως το μηχανάκι του ήταν αυτό που τον πρόδωσε.

Η κινητοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας ήταν άμεση. Αστυνομικοί με επικεφαλής τον διοικητή του Α.Τ. Χαράλαμπο Σφέτσο, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεση τους, πήγαν στο σπίτι του 20χρονου και τον προσήγαγαν στο Τμήμα.

O νεαρός ομολόγησε τις πράξεις του (εμφανώς μετανιωμένος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iliatora.gr) και παρέδωσε στους αστυνομικούς το πιστόλι κρότου, την άσπρη κουκούλα, κράνος, γάντια και τη λεία του. Σήμερα οδηγείται στην εισαγγελέα Αμαλιάδας για τα περαιτέρω.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...