Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ                                
Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου με θέμα τον προϋπολογισμό για την ανακούφηση των λαϊκών οικογενειών:

1.Με στόχο την πλήρη κατάργηση των ανταποδοτικών τελών που είναι μια δεύτερη φορολόγηση του λαού μας, αναγκαίο και άμεσο είναι να απαλλαγούν και να μειωθούν από τα Δημοτικά Τέλη  για τις λαϊκές οικογένειες ως εξής:
·      Πλήρη απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών στις οικογένειες με εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ.
·      Μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 30%  στις οικογένειες με εισόδημα μικρότερο των 40.000 ευρώ.
Οι απαλλαγές να ισχύουν και για τους φοιτητές που ζουν στην πόλη μας και έχουν τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Για να έχει άμεση εφαρμογή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες. Όσοι έχουν τις προϋποθέσεις να προσκομίζουν τα δικαιολογητικά-έγκριση και να εισπράττουν από το Δήμο τα λεφτά που έχουν παρακρατηθεί από την ΔΕΗ.
2.Μείωση κατά 30% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΠ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ιδιαίτερα σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.
3.Να παρθούν από τώρα όλα εκείνα τα μέτρα για να γίνουν δεκτά στη δύναμη των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου, όλα τα παιδιά των οικογενειών που θα κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην επιβληθεί καμία πληρωμή (τροφεία) από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά. Να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί.
4.Με ευθύνη του δήμου, να γίνει αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε άνεργους – και δημιουργία πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους. Δωρεάν παροχή πακέτου σχολικών ειδών για τα παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει με την συμμετοχή του στους αγώνες των εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολουμένων να στηρίζει τις διεκδικείσεις τους και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση:
Ø Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο γάλα, στο ψωμί, στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα καύσιμα, στις υπηρεσίες Υγείας.
Ø Να καταργηθούν όλα τα διόδια.
Ø Να μειωθούν κατά 30% τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τους ανέργους και τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.
Ø Σύγχρονες δημόσιες δωρεάν παροχές Υγείας – Πρόνοιας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στο Φάρμακο, στην Παιδεία, στην Πρόνοια. Βιβλιάριο Υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους, απόρους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ø Να δοθεί επίδομα 1.100 ευρώ σε όλους τους ανέργους με μοναδική προϋπόθεση την απόλυσή τους, καθώς και στους νέους που ψάχνουν για δουλειά και στους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
Ø Να παγώσουν τα δάνεια των λαϊκών οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, των αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων και βιοτεχνών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Να παραγραφούν τα χρέη για αγορά πρώτης κατοικίας και για οικογένειες που το εισόδημά τους δεν ξεπερνάει τα 40.000 ευρώ.
Ø Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Να αποκρουστεί η δραστική μείωση των μισθών με τη γενικευμένη εφαρμογή των νέων εργασιακών συμβάσεων που επιδιώκουν βιομήχανοι, κυβέρνηση.
Ø Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για την τετραμελή λαϊκή οικογένεια.
Ø Να μην υλοποιηθούν οι αξιώσεις των πολυκαταστημάτων για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...