Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πέθαναν από φυματίωση κρατούμενοι


Δύο κρατούμενοι, που ξεκίνησαν την Παρασκευή απεργία πείνας για να... διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησής τους στο Κιργιστάν πέθαναν σήμερα από φυματίωση, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Σήμερα, δύο κρατούμενοι πέθαναν από μία σοβαρή μορφή φυματίωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κρατικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την έκτιση των ποινών, Έρκιν Κονουλκούλοφ.

Περισσότεροι από 40 κρατούμενοι ζήτησαν ιατρική βοήθεια λόγω της επιδείνωσης της υγείας τους αφότου ξεκίνησαν απεργία πείνας, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος της εισαγγελίας του Κιργιστάν.

Από την πλευρά της, η υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Εβγκένια Κραπιβίνα ζήτησε την πραγματοποίηση αυτοψίας.

«Στα υπόγεια κέντρα κράτησης στο Μπισκέκ, οι συνθήκες είναι ισοδύναμες με αυτές του αργού θανάτου, δεν υπάρχει ούτε φως, ούτε αέρας, και το φαγητό είναι χάλια» σημείωσε.

Την Παρασκευή, τρεις κρατούμενοι είχαν αρχίσει απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησής τους, μια κίνηση που αργότερα ακολούθησαν αρκετοί κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές της χώρας.
24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...