Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Τσουρέκι 24 μέτρων στο Ναύπλιο!



Τσουρέκι 24 μέτρων στο Ναύπλιο!
Το Ινστιτούτο Γαστρονομίας σε συνεργασία με τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ναυπλίου, που φέτος γιορτάζει σαράντα χρόνια προσφοράς στον κλάδο του τουρισμού, έδωσε άλλη...
γεύση στη γοητευτική πόλη του νομού Αργολίδας με τη γιορτή «Γεύσεις Μεγάλης Εβδομάδας στο Ναύπλιο» και την παρασκευή ενός τσουρεκιού 24 μέτρων!

Οι δύο φορείς συνεργάστηκαν με κοινό στόχο την προώθηση της γαστρονομίας για τη βελτιστοποίηση του πελοποννησιακού τουριστικού προϊόντος και οργάνωσαν μια γιορτή που ευχαρίστησε και γλύκανε όλους όσοι παρευρέθηκαν.

Τριάντα έξι σπουδαστές μαγειρικής, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του αρχιμάγειρα και προέδρου του Ινστιτούτου Γαστρονομίας Βασίλη Ρουμπάκου, παρασκεύασαν ένα τσουρέκι μήκους 24 μέτρων, το οποίο τοποθέτησαν ενιαίο σε μια λαμαρίνα και ψήθηκε σε ενιαίο συναρμολογούμενο φούρνο μήκους 25 μέτρων!

Μάλιστα την ώρα που η κεντρική αυτή δράση βρισκόταν σε εξέλιξη, πραγματοποιούνταν και μαγειρικός διαγωνισμός με πρώτη ύλη το κατεξοχήν αργολικό προϊόν, την αγκινάρα. Τα πιάτα κρίθηκαν για την εμφάνισή τους, τη γεύση και τη δημιουργικότητα από ειδική επιτροπή, της οποίας προήδρευσε ο αρχιμάγειρας Νίκος Σαράντος, ένας chef που έχει συνδέσει το όνομά του με την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας σε όλον το κόσμο.
24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...