ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Αυστηρά κριτήρια στις μετεγγραφές φοιτητών


Με το σταγονόμετρο θα γίνονται πλέον οι μετεγγραφές φοιτητών, καθώς το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές. Μεγάλη βαρύτητα στα μόρια και στη σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό. Τι θα πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές. Καταργείται η εισαγωγή με το 10%
Σε σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς των μετεγγραφών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας προχωρά το υπουργείο Παιδείας, με στόχο να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός στα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Το υπουργείο, θεσπίζει αυστηρά κριτήρια, πλαφόν και δημιουργεί ειδική κατηγορία εισακτέων με μετεγγραφές.

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες φοιτητές θα χάσουν το δικαίωμα μετεγγραφής, την ώρα βέβαια που ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των διοικήσεων των πανεπιστημίων.

Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο στο νομοσχέδιο του υπουργείου για τα πειραματικά σχολεία και τον ενιαίο εκπαιδευτικό φορέα.

Εξάλλου, το υπουργείο αποφάσισε να βάλει τέλος και στις εισαγωγές με το 10% για την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012. Έτσι  δεν θα μπορούν φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους να μπαίνουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καταθέτοντας μόνο το μηχανογραφικό τους.

Τι αλλάζει στις μετεγγραφές
Συγκεκριμένα, θα τεθεί πλαφόν στο συνολικό αριθμό των φοιτητών, που θα μετακινούνται που δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 20% του συνολικού αριθμού των εισακτέων, δηλαδή αν το σύνολο των εισακτέων είναι 100.000, τότε το σύνολο των μετεγγραφών δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 20.000 πανελλαδικά.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να αποσυμφορήσει τα κεντρικά πανεπιστήμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης που δέχονται και το μεγαλύτερο όγκο μετεγγραφών λόγω κοινωνικών κριτηρίων.
Πλέον, το βασικό κριτήριο για την επιλογή των φοιτητών θα είναι τα μόρια που έχει συγκεντρώσει ο υποψήφιος και θα ακολουθεί η σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό.

Το τρίτο κριτήριο αφορά τη θέσπιση ανώτατου ορίου οικογενειακού εισοδήματος στα 50.000 ευρώ κατά περίπτωση, το οποίο θα λαμβάνονται υπόψη μόνο για τις σχολές των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση των πειραματικών σχολείων και την ίδρυση του ενιαίου εκπαιδευτικού φορέα θα τεθεί  συγκεκριμένος αριθμός θέσεων εισακτέων από μετεγγραφές για κάθε τμήμα και για κάθε ειδική κατηγορία.

Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει «φρένο» στις αθρόες μετεγγραφές χωρίς ποσοτικό περιορισμό για αρκετές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, σοβαροί λόγοι υγείας κ.ά.). Με το νέο σύστημα θα περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των φοιτητών που θα μπορεί να μεταπηδήσει σε «συγγενές» τμήμα, ενώ και αυτός ο μικρότερος αριθμός θα εισάγεται πλέον με βαθμολογικά κριτήρια.
Με το νομοσχέδιο παράλληλα  θεσπίζεται η λειτουργία  του «Ινστιτούτου  Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Σε αυτόν μεταβιβάζονται οι κύριες αρμοδιότητες τεσσάρων φορέων που λειτουργούσαν ως τώρα με αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες και πλέον καταργούνται, (α)  του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ΠΙ), (β) του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας (ΚΕΕ), (γ) του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΙΠΟΔΕ) και (δ) του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΕ)
πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: