Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η μεθεόρτια αποτοξίνωση


Το Πάσχα ήρθε και πέρασε και μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι εκτός από τις πιατέλες με τα κρεατικά που έχουν μείνει στο ψυγείο για να μας συντηρήσουν όλη την εβδομάδα, έχουν μείνει και κάποια “περισσευούμενα” κιλά για να μας θυμίζουν πόσο καλά περάσαμε τρωγοπίνοντας μετά το 40ήμερο νηστείας.
Τώρα, λοιπόν, και πριν μετανιώσουμε για κάθε μπουκιά ζουμερό κοκορέτσι που τσιμπάγαμε με το χέρι πάνω από τη σούβλα, είναι η ώρα να ακολουθήσουμε ένα ολιγοήμερο πρόγραμμα αποτοξίνωσης για να μην αφήσουμε τα κιλά των διακοπών να αφομοιωθούν από τον οργανισμό μας.
Το εορταστικό μενού με αρνί, κοκορέτσι, αυγά και τσουρέκια, σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ, μας άφησε με πλεόνασμα κορεσμένων λιπών, αλατιού και θερμίδων, οπότε το τραπέζι που θα στρώνουμε τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να είναι πλήρες τροφών που θα αποκαταστήσουν την καλή στομαχική και εντερική λειτουργία.
Τροφές που θα μας βοηθήσουν στην ομαλοποίηση της οργανικής λειτουργίας είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, τα όσπρια καθώς και το γιαούρτι, τα μακαρόνια, το ρύζι, ο πουρές και τα προϊόντα ολικής αλέσεως. Όλα τους πλούσια σε φυτικές ίνες, προβιοτικά, πρωτεΐνες, σίδηρο και αντιοξειδωτικά στοιχεία, θα βοηθήσουν στην επαναφορά της ισορροπίας του πεπτικού μας συστήματος.
Η προσεγμένη διατροφή, εφόσον ακολουθηθεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα, θα σας βοηθήσει σίγουρα να επανέλθετε και να μη χρειαστεί να τρέξετε στην αγορά για την εύρεση μεγαλύτερου νούμερου τζην!
Επειδή, όμως, “συν Αθηνά και χείρα κίνει”, μην παραλείψετε την άσκηση, έστω και ήπια, που ούτως ή άλλως είναι καλό να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...