Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αντί να το λειτουργήσουν, το άφησαν να… λιμνάσει


Επτά μήνες μετά το ρεπορτάζ του iliatora.gr στο καινούριο κτίριο του 9ου νηπιαγωγείου Πύργου με τον σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό αλλά και τα πολλά προβλήματα, η κατάσταση ελάχιστα έχει αλλάξει.
Όπως τονίζει η διευθύντρια του νηπιαγωγείου Αναστασία Μπαϊλού, παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής Πύργου για ολοκλήρωση των εργασιών και μεταφορά του νηπιαγωγείου στο νέο κτίριο, από το ισόγειο του παρακείμενου 5ου δημοτικού σχολείου που στεγάζεται προσωρινά, η κατάσταση παραμένει η ίδια. «Μετά το δημοσίευμά σας ήρθε συνεργείο, άλλαξε κάποια σπασμένα τζάμια, καθάρισε τους χώρους, αργότερα ήρθε ένας σιδεράς για να τοποθετήσει κάγκελα στο υπαίθριο θέατρο, όμως τα παράτησε γιατί όπως είπε ο δήμος δεν είχε χρήματα να τον πληρώσει», τονίζει η κα Μπαϊλού.

Ο συγκεκριμένος χώρος, το υπαίθριο θέατρο του νέου νηπιαγωγείου, έχει εδώ και μήνες μετατραπεί σε… πισίνα, λόγω των νερών της βροχής που συγκεντρώνονται εκεί, αφού δεν υπάρχει σύστημα παροχέτευσής τους. «Βάλανε ένα μοτέρ για να αδειάζουν το νερό αλλά αυτό έγινε μόνο μια φορά. Όταν ξαναγέμισε δεν υπήρχε σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και το μοτέρ δεν ήταν δυνατό να λειτουργήσει» τονίζει η διευθύντρια, υπογραμμίζοντας ότι έχει απευθυνθεί εγγράφως στη δημοτική αρχή, έχει λάβει προφορικές διαβεβαιώσεις αλλά μέχρι εκεί.

«Εχουμε ιδρύσει και δεύτερο τμήμα στο νηπιαγωγείο γιατί πλέον τα παιδιά είναι πολλά και αυτή τη στιγμή στριμώχνονται στον χώρο που μας έχουν ορίσει ως νηπιαγωγείο, στο ισόγειο του 5ου δημοτικού σχολείου. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, πρέπει άμεσα να μεταφερθούμε απέναντι αλλά πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες γιατί ούτε το προαύλιο ούτε και το υπαίθριο θέατρο είναι σε κατάσταση να δεχθούν παιδιά», πρόσθεσε η κα Μπαϊλού.

Στο πρόβλημα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Δημήτριος Μπακόπουλος τονίζοντας ότι έχει απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους στο δημαρχείο του Πύργου αλλά δεν έχει δει ανταπόκριση. «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο στα παιδάκια του νηπιαγωγείου αλλά και στο δημοτικό σχολείο που στερείται των χώρων στους οποίους τώρα στεγάζεται το νηπιαγωγείο. Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση, το νηπιαγωγείο θεμελιώθηκε επί Λιατσή και είναι απαράδεκτο που ακόμα παραμένει κλειστό» ανέφερε στο iliatora.gr ο κ. Μπακόπουλος.

Αναζητήσαμε τον αντίλογο τηλεφωνώντας στον αντιδήμαρχο των τεχνικών, Βασίλη Παναγόπουλο, όμως το τηλέφωνό του δεν απαντούσε. Όπως και να έχει το πράγμα, η δημοτική αρχή οφείλει να ξεκαθαρίσει αν το νέο νηπιαγωγείο τελικά θα λειτουργήσει, όπως υποσχέθηκε, ή αν παραπεμφθεί για την επόμενη σχολική χρονιά, κάτι που προκαλεί φόβους σε νηπιαγωγούς και γονείς ότι θα αρχίσει ξανά ο ίδιος φαύλος κύκλος των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...