Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Έτοιμοι για την «μάχη» των πανελλαδικών εξετάσεων
Κοινωνία ( 09/05/2011 12:17 )
Στην «μάχη» των πανελλαδικών εξετάσεων θα ριχτούν αυτή την εβδομάδα οι υποψήφιοι από την Ηλεία, διεκδικώντας μια θέση στα Πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας έχουν γίνει...
... όλες οι απαραίτητες ενέργειας για τη διενέργεια  των εξετάσεων και εκτιμάται ότι και φέτος όλα θα κυλήσουν ομαλά, δίχως προβλήματα.

Οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των σχολείων του νομού θα πρέπει να βρίσκονται την Πέμπτη 12 Μαΐου στα εξεταστικά κέντρα, ανάλογα με το σχολείο στο οποίο φοίτησαν, εξοπλισμένοι με αισιοδοξία αλλά και γνώση για να αντεπεξέλθουν στο ομολογουμένως δύσκολο έργο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αξίζει πάντως να επισημάνουμε ότι μπορεί η συγκεκριμένη "μάχη" να φαντάζει ως η "μητέρα των μαχών" για τους Ηλείους υποψηφίους, δεν θα κρίνει, ωστόσο, και τον... πόλεμο. Άλλωστε η ζωή είναι μπροστά τους και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει με βεβαιότητα ότι οι σπουδές εξασφαλίζουν και το ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την επαγγελματική αποκατάσταση.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μεγάλη στιγμή στη ζωή του κάθε υποψήφιου. Ολοι, ωστόσο, πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην απογοητευτούν από τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα καθώς υπάρχει η δυνατότητα επανάληψης των εξετάσεων την επόμενη χρονιά.

Πέραν τούτου, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για σπουδές, γεγονός που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν οι υποψήφιοι και κυρίως τους γονείς τους.

Να θυμίσουμε ότι το σχολικό έτος ολοκληρώνεται την Τρίτη 10 Μαΐου ενώ τα εξεταστικά κέντρα θα ετοιμαστούν έτσι ώστε να υποδεχτούν τους υποψηφίους της Ηλείας.

Το πρόγραμμα των Εξετάσεων

Την Πέμπτη 12 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις με τους υποψηφίους - τελειόφοιτους και απόφοιτους του Λυκείου και της Ομάδας Β’ των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Το Σάββατο 14 Μαΐου οι διαγωνιζόμενοι θα εξεταστούν στη Βιολογία, τη Φυσική, τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία Γενική Παιδείας, ανάλογα με την επιλογή που έχουν κάνει.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης εξετάζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, ενώ της Θετικής και της Τεχνολογικής στα Μαθηματικά.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου οι υποψήφιοι θα συνεχίζουν με τα μαθήματα της κατεύθυνσής τους. Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες της Θεωρητικής Κατεύθυνσης θα εξεταστούν στην Ιστορία, της Θετικής στη Βιολογία, της Τεχνολογικής - Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής στη Χημεία- Βιοχημεία και της Τεχνολογικής - Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης συνεχίζουν με τα Αρχαία Ελληνικά, ενώ στη Φυσική θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι που προέρχονται από τη Θετική και την Τεχνολογική Κατεύθυνση (και των δύο κύκλων).

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου οι διαγωνιζόμενοι θα συνεχίζουν με τα μαθήματα της κατεύθυνσής τους. Οι υποψήφιοι της Θεωρητικής θα διαγωνιστούν στα Λατινικά, της Θετικής στη Χημεία, της Τεχνολογικής - Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής στην Ηλεκτρολογία και της Τεχνολογικής - Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Τέλος την Τετάρτη 25 Μαΐου οι διαγωνιζόμενοι όλων των κατευθύνσεων θα εξεταστούν -εάν το έχουν δηλώσει- στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. και σημειώνεται πως η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.


Το iliatora.gr εύχεται καλή επιτυχία στους υποψηφίους της Ηλείας και όλης της Ελλάδας.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...