Καπνοβιομηχανίες - νοσοκομεία = 1-0


Έξι μεγάλες καπνοβιομηχανίες των ΗΠΑ βγήκαν νικητές από τη δικαστική μάχη με νοσοκομεία, τα οποία είχαν καταθέσει μήνυση για να λάβουν αποζημιώσεις για τη θεραπεία ασθενών που είχαν νοσήσει από σχετιζόμενες με το κάπνισμα ασθένειες.
Τριάντα επτά νοσοκομεία της πολιτείας Μιζούρι πήγαν στις αίθουσες των δικαστηρίων με τον ισχυρισμό πως οι καπνοβιομηχανίες δημιούργησαν ένα «αδικαιολόγητα επικίνδυνο» προϊόν. Οι αποζημιώσεις που αξίωναν άγγιζαν τα 455 εκ. δολάρια και αφορούσαν στη θεραπεία των ανασφάλιστων καπνιστών, οι οποίοι δεν είχαν καταβάλει αντίτιμο για τη νοσηλεία τους, μιας και τα νοσοκομεία φροντίζουν για τους άπορους ασθενείς.
Ο ισχυρισμός ήταν πως η νοσοκομειακή ηθική επιβάλει τη φροντίδα των ατόμων που την έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από την ικανότητά τους να πληρώσουν, τη στιγμή που οι καπνοβιομηχανίες διαστρεβλώνουν τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.
Οι ένορκοι του δικαστηρίου του Σαιντ Λούις, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, διαφώνησαν με τον ισχυρισμό των νοσοκομείων και απέρριψαν το αίτημά τους για καταβολή αποζημιώσεων.
«Οι ένορκοι συμφώνησαν με τους συνηγόρους υπεράσπισης πως τα απλά τσιγάρα δεν έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να βλάπτουν την υγεία», δήλωσε ο Murray Garnick, εκπρόσωπος της εταιρείας τσιγάρων Philip Morris USA.
Ένας παράγοντας που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόρριψη του αιτήματος των νοσοκομείων ήταν η παρουσίαση οικονομικών στοιχείων, τα οποία αποδείκνυαν πως η ζημία από την περίθαλψη των ασθενών δεν ήταν του μεγέθους που υποστήριζαν οι συνήγοροι των νοσοκομείων.
 iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ