ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Πόσιμο νερό από τον Ερύμανθο για χιλιάδες νοικοκυριά της Ηλείας


Παρουσιάστηκε την Τετάρτη το ολοκληρωμένο έργο Ύδρευσης Δήμων και Τοπικών Κοινοτήτων της Ηλείας από τον Ερύμανθο. Η παρουσίαση ξεκίνησε από το Διυλιστήριο και συνεχίστηκε στη δεξαμενή που βρίσκεται στο Βασιλάκι, μετά στη...
... δεξαμενή του Λαμπετίου και τέλος στη δεξαμενή του Κατακόλου, όπου επίσημοι και παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νερό του Ερύμανθου.
Το έργο, που καλύπτει τις ανάγκες περίπου 70.000 κατοίκων του νομού και περιλαμβάνει κεντρικό δίκτυο αγωγών μήκους 107 χιλιομέτρων, διυλιστήριο επεξεργασίας νερού και δεξαμενές αποθήκευσης, κόστισε 27.920.000 €.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του έργου και αντιδήμαρχος Πύργου Αντώνης Καράμπελας ανέφερε πως θα υδροδοτηθούν σε αρχική φάση 28 Κοινότητες και 2 πόλεις (ο Πύργος και η Αρχαία Ολυμπία) ενώ υπάρχει η δυνατότητα εφοδιασμού με πόσιμο νερό και των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν στο Κατάκολο.

Ακόμη σημείωσε ότι για τη λειτουργία συνολικά του έργου πρέπει, πέραν της σύνδεσης του αγωγού με τις δεξαμενές του Πύργου και του Κατακόλου που έχει ήδη γίνει, να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες σύνδεσης του αγωγού με τις δεξαμενές όλων των Κοινοτήτων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Ποιοι θα πίνουν νερό από τον Ερύμανθο και όχι από το... μπουκάλι
Τα Δημοτικά Διαμερίσματα που μπορούν αυτή τη στιγμή να υδροδοτηθούν είναι: Άσπρα Σπίτια, Βασιλάκι, Λούβρο, Κάμενα, Μουριά, Λιναριά, Μιράκα, Αρχαία Ολυμπία, Φλόκα, Κοσκινάς, Μάγειρας, Κλαδέος, Πλάτανος, Πελόπιο, Πουρνάρι, Στρέφι, Παλαιοβαρβάσαινα, Σαλμώνη, Βαρβάσαινα, Κολλίρι, Πύργος, Λαστέϊκα, Αγ. Ιωάννης, Βυτινέϊκα, Γρανιτσέϊκα, Σκουροχώρι, Κορακοχώρι, Λεβεντοχώρι, Σκαφιδιά και Κατάκολο.

Υπάρχουν ολοκληρωμένες και  ώριμες– αδειοδοτημένες μελέτες για την επέκταση του υδραγωγείου στα υπόλοιπα πέντε Δημοτικά διαμερίσματα (τοπικές Κοινότητες) του Δήμου Πύργου και σε ολόκληρους τους Δήμους Ιάρδανου και Βώλακος ενώ έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για κατασκευή νέου εξωτερικού υδραγωγείου, με σκοπό την υδροδότηση των Δήμων Σκιλλούντος και της πόλης της Ζαχάρως. Με την υλοποίηση των παραπάνω έργων θα μπορούν να υδρεύονται απρόσκοπτα περίπου 100.000 κάτοικοι του νοτίου τμήματος της Ηλείας, με νερό καλής ποιότητας.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: