Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Super League: Κρίνει πολλά το ντέρμπι του ΟΑΚΑ




Δεύτερη αγωνιστική των play-off της Super League και το ενδιαφέρον έχει «χτυπήσει» κόκκινο μετά τα
αποτελέσματα της πρώτης μέρας όπου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πήραν εντός έδρας νίκες επί των αντιπάλων τους.


Σήμερα τα πράγματα αλλάζουν καθώς ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ένωση για να την «ρίξει» από την  κορυφή στην οποία βρίσκεται μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού Βόλου με 1-0 ενώ η θεσσαλική ομάδα θα φιλοξενήσει τον «Δικέφαλο» του Βορρά με στόχο να πάρει τους πρώτους της βαθμούς σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΟΚ

Στα παιχνίδια που έγιναν μεταξύ τους στην κανονική περίοδο ο ΠΑΟΚ πήρε διπλό στο «Πανθεσσαλικό» με 3-0 ενώ στην «Τούμπα» το σκορ έληξε ισόπαλο 1-1.

Ολυμπιακός Βόλου: Δεν έπαιξε όπως τον έχουμε συνηθίσει κόντρα στην ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική των play off και έτσι μοιραία έχασε τον αγώνα στο ΟΑΚΑ με 1-0. Απείλησε ελάχιστα και δεν θα πρέπει να διαμαρτύρεται  για το αμφισβητούμενο πέναλτι χάρη στο οποίο κέρδισε η Ένωση. Για να έχεις δικαίωμα να φωνάζεις επιβάλλεται να παρουσιάσεις καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και η ομάδα του Κατσαβάκη ήταν επιεικώς κακή. Σήμερα παίζει στο «σπίτι» της και έχει ευκαιρία να αντιστρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και θέλει τους Θεσσαλούς να είναι τελευταίοι χωρίς  βαθμούς. Βλέπετε εκεί είναι αήττητη στα έξι πιο πρόσφατα ματς ενώ δεν θα έχει και πολλές απουσίες. Μόνο ο Μόνχε θα απουσιάσει.

ΠΑΟΚ:  Ήταν ανώτερος του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο της  μεταξύ τους αναμέτρησης και μπόρεσε να το «εξαργυρώσει» με μια νίκη (2-1) και τρεις βαθμούς. Τώρα πάει στην έδρα που πήρε το τελευταίο του τρίποντο μακριά από την Τούμπα και ίσως αυτό να χρειαζόταν προκειμένου να αφήσει πίσω του αυτό το στατιστικό που κάθε άλλο παρά τιμητικό είναι για την ομάδα του Μάκη Χάβου. Από εκείνη την μέρα ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έχει 2 ήττες και 6 ισοπαλίες εκτός έδρας και με τέτοια  επίδοση δεν βγαίνεις Τσάμπιονς Λιγκ. Σαβίνι, Ετό (αμυντικοί) οι απόντες για τον ΠΑΟΚ.




ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ

Στους αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος  οι δύο ομάδες εκμεταλλεύτηκαν τις έδρες τους- που είναι το ΟΑΚΑ για αμφότερες- και πήραν νίκες επί των αντιπάλων τους.  ΠΑΟ-ΑΕΚ 3-1 και ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-0. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συναντήθηκαν και για τον θεσμό του Κυπέλλου με τον «Δικέφαλο» να παίρνει την πρόκριση νικώντας με 2-0 στο πρώτο ματς και χάνοντας με 3-2 στην παράταση του δεύτερου.

Παναθηναϊκός: Δεν ήταν κακός στην Τούμπα άσχετα εάν τελικά δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό από τον ΠΑΟΚ. Μπήκε δυνατά θα μπορούσε να προηγηθεί με τον Σισέ σε παραπάνω από μια φάσεις αλλα ήταν άτυχος. Στην επανάληψη το «τριφύλλι» δεν έκανε το ίδιο καλό ξεκίνημα και υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του γηπεδούχου στο δεύτερο ημίχρονο δεν  απείλησε ιδιαίτερα και έτσι ήρθε το τελικό2-1 που αφήνει «πικρή γεύση» στο στρατόπεδο των «πράσινων». Σήμερα όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά καθώς υποδέχονται μια «λαβωμένη» ΑΕΚ και είναι το φαβορί για τη νίκη που θα τους επαναφέρει στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των play off.

Απόντες οι Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Μαρίνος (όλοι μπακ), Καραγκούνης (μέσος) που είναι τραυματίες, ο τιμωρημένος Λέτο (εξτρέμ) ενώ ο Φερέιρα  άφησε εκτός αποστολής και τον Γκοβού μαζί με τους Καρνέζη, Καπιίνο και Μαχλελή. Βασικοί ενδέχεται να ξεκινήσουν Γκαρσία, Καντέ και Μπουμσόνγκ.


ΑΕΚ: Νίκησε έστω και δύσκολα τον Ολυμπιακό Βόλου με το εύστοχο πέναλτι του Λεονάρντο και έκανε το πρώτο βήμα για τον δεύτερο στόχο της που είναι η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν. Εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Παναθηναϊκού στην Θεσσαλονίκη και «έπιασε» κορυφή στην βαθμολογία των play off. Βέβαια για να έχει αξία η νίκη επί των Θεσσαλών θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα και από τον αγώνα με τους «πράσινους». Σε περίπτωση ήττας θα επιστρέψει στην δύσκολη θέση του αουτσάιντερ που είχε μέχρι το περασμένο σαββατοκύριακο. Ο Χιμένεθ ξέρει πως με το υπάρχον υλικό και τις πολλές και σημαντικές απουσίες που έχει ο «Δικέφαλος» πολύ δύσκολα  θα παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας  και θα πάει σε ένα πιο συντηρητικό σχήμα με στόχο να «κλέψει» το ματς στο ΟΑΚΑ.

Πάντως στα ντέρμπι που προσπάθησε να το κάνει αυτό ο Ισπανός τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον τραγικά αφού η  Ένωση έχασε πανηγυρικά και στα τρία παιχνίδια. Δύο φορές από τον σημερινό της αντίπαλο- άσχετα εάν στο Κύπελλο κατάφερε να πάρει την πρόκριση με γκολ από  την σέντρα- και μια με 6-0 στο «Καραϊσκάκη» από τον Ολυμπιακό. Καλό θα ήταν λοιπόν για τον Ανδαλουσιανό να δει τι παίκτες έχει στην διάθεση του και να βρει άλλο τρόπο να πετύχει τον στόχο του. Πολύ σημαντικές οι απουσίες για τους φιλοξενούμενους που δεν θα έχουν διαθέσιμους τους τραυματίες  Σκόκο και  Λυμπερόπουλο ενώ είναι αμφίβολη και η συμμετοχή του Μίτσελ στα χαφ. Από την στιγμή που δεν υπολογίζεται για του χρόνου δεν χρησιμοποιείται ούτε τώρα ο Μπλάνκο- μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά- και η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ στηρίζεται στον… Μπάχα.
Breaking News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...