Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ερώτηση στη Βουλή του Τάκη Αντωνακόπουλου

  Για προληπτικές δράσεις στους Παιδικούς Σταθμούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.


Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Τάκης Αντωνακόπουλος ενόψει της Νέας Σχολικής χρονιάς για τους παιδικούς σταθμούς του Νομού μας.

Το πρόβλημα αυτό αρχίζει ήδη να απασχολεί τους γονείς, οι οποίοι προσέρχονται στους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς για να ολοκληρώσουν την εγγραφή των παιδιών τους.

Οι Δήμοι από την πλευρά τους, δηλώνουν αδυναμία συντήρησης των παιδικών σταθμών, αφού τα οικονομικά τους είναι σε δυσχερή κατάσταση με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να πληρώσουν τους απασχολούμενους σε αυτά αλλά και να μην έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν φαγητό στα παιδιά.

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, ο κ. Αντωνακόπουλος και με πλήρη συνείδηση των σκοπών που επιτελεί η προσχολική εκπαίδευση τόσο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των μικρών παιδιών όσο και στη μετέπειτα ένταξη τους στο σχολείο κατέθεσε ερώτηση στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με σκοπό να βρεθεί γρήγορα μια λύση στο τόσο σοβαρό θέμα.

Στην ερώτηση του ο Βουλευτής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα οφέλη που παρέχουν οι παιδικοί σταθμοί, αφού πέρα από τα εφόδια στους μικρούς μαθητές, διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό τους γονείς, οι οποίοι αισθάνονται ασφαλείς για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται στη δουλειά τους διότι τα παιδιά τους είναι προστατευμένα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος απευθυνόμενος προς στους ιθύνοντες ζήτησε εξεύρεση λύσης πριν την Νέα Σχολική Χρονιά με ουσιαστικές δράσεις και χρηματοδότηση από τα αρμόδια Υπουργεία.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...