Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Στάχτη πάνω από 300 στρέμματα

Στάχτη πάνω από 300 στρέμματα

Λίγο μετά τις 3:30 έγιναν ορατές οι πρώτες φλόγες στις Κάτω Αμυγδαλιές και αμέσως σήμανε συναγερμός στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κρέστενας και του Πύργου.

Λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η φωτιά πήρε αμέσως διαστάσεις και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή που η δυνατότητα επέμβασης των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν ελάχιστη.
Στον τόπο της φωτιάς έφθασαν  25 οχήματα με 51 άνδρες και επικεφαλής των περιφερειακό διοικητή Δυτικής Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος κ Χρήστο Ψυχογιό ο οποίος μαζί με τον διοικητή της Π.Υ Πύργου κ Κώστα Μαρνέρα είχαν στον συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης. Ενισχύεις ήρθαν από Τρόπαια και Πάτρα ενώ από αέρος έκαναν ρίψεις δύο κανάντερ και δύο πεζετέλ καθώς επίσης και ένα ελικόπτερο Ericson.
Μετά από έξι ώρες μάχη με τις φλόγες των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και σταμάτησε έξω από το χωριό Φανάρι του Δήμου Κρεστένων Ανδρίτσαινας.
Παλαιοχώρι
Για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες στην περιοχή του Παλαιοχωρίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά και έκαψε πέντε στρέμματα. Την φωτιά αντιμετώπισε ένα όχημα με δύο άνδρες αλλά το γεγονός ότι στο ίδιο σημείο εκδηλώθηκε και πάλι φωτιά γεννά υποψίες για εμπρησμό που θεωρείτε πολύ πιθανό να έχει σχέση με την πιθανή ύπαρξη παράνομων δραστηριοτήτων στην περιοχή.
 patris.gr
Παναγιώτης Παυλόπουλος
paylopoulos2004@yahoo.gr
paylopoulos2009@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...