Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

«Η Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο Φεστιβάλ Αρχαίας ΄Ηλιδας



«Η Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο Φεστιβάλ Αρχαίας ΄Ηλιδας
Στα πλαίσια του 21ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας θα παρουσιαστεί σήμερα Σάββατο 23 Ιουλίου και ώρα 9:15 το βράδυ,
στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας «Η Ειρήνη» του Αριστοφάνη, με τους Πάνος Σταθακόπουλο (που κατάγεται από τον Άγιο Ηλία Αμαλιάδας), Πέτρο Φιλιππίδη, Τάκη Παπαματθαίου κ.α.

Ο Πόλεμος έχει πιάσει την Ειρήνη και την έχει κλείσει σε μια σπηλιά ενός βουνού. Τοποθέτησε, μάλιστα, μπροστά στην είσοδο της σπηλιάς, ένα μεγάλο βράχο κι έτσι η Ειρήνη δεν μπορεί να βγει και να είναι μαζί με τους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα: ο πόλεμος είναι ο κύριος και αφέντης όλης της γης! Οι άνθρωποι πολεμούν συνεχώς. Οι πόλεις-κράτη της Ελλάδας χτυπιούνται μεταξύ τους ασταμάτητα και κάθε προσπάθεια για ειρήνη είναι χαμένη, αφού η Ειρήνη είναι αιχμάλωτη του πολέμου. Οι άντρες έχουν παρατήσει τα σπίτια τους, τις οικογένειες και τις δουλειές τους και τρέχουν στις μάχες. Η γη είναι εγκαταλελειμμένη, αφού δεν υπάρχει κανείς να την καλλιεργήσει. Τα χωράφια, τα κτήματα, τα αμπέλια και τα περιβόλια όλα χέρσωσαν και οι σοδειές καταστρέφονται.
Ο Τρυγαίος είναι ένας αμπελουργός, που απελπισμένος από την κατάντια των αμπελιών του, αποφασίζει να πάει και να ελευθερώσει την Ειρήνη. Ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι του και ξεκινά. Φεύγει πετώντας πάνω σ' ένα τεράστιο σκαθάρι. Πηγαίνει πρώτα ψηλά στον Όλυμπο για να ζητήσει τη βοήθεια των δώδεκα θεών. Εκεί συναντά τον θεό Ερμή και του ζητάει να ελευθερώσουν μαζί την Ειρήνη. Ο Ερμής του λέει ότι οι θεοί δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την Ειρήνη. Ο Δίας μάλιστα δήλωσε ότι όποιος την ελευθερώσει θα θανατωθεί. Ο Τρυγαίος τότε τάζει δώρα στον Ερμή και του ζητάει να τον βοηθήσει κρυφά γιατί η γη και οι άνθρωποι καταστρέφονται από τον πόλεμο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Κ.Χ. Μύρης
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Π. Φιλιππίδης, Γ. Γαλίτης, Γ. Λέφας
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πέτρος Φιλιππίδης
ΣΚΗΝΙΚΑ: Γιάννης Κόττης
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιάννης Μετζικώφ
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μίνως Μάτσας
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Ελπίδα Νίνου
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Ελευθερία Ντεκώ
ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ: Θανάσης Γιαννακόπουλος
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Άγγελος Μπούρας
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Πένυ Μπαλή
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κώστας Μπάλλας
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Πέτρος Φιλιππίδης, Πάνος Σταθακόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Γαλίτης, Γιάννης Δεγαΐτης, Κων/νος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Σιμαρδάνης, Χάρης Μαυρουδής, Άγγελος Μπούρας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Τάσος Ιορδανίδης, Σπύρος Παππάς, Χρήστος Συριώτης, Ελευθέριος Ελευθερίου, Ηλίας Γιαννάκης, Δημήτρης Βογιατζής, Θοδωρής Μπουζικάκος, Αντώνης Αντωνάκος, Δημήτρης Σαμόλης, Πέτρος Γεωργοπάλης, Σταύρος Σβίγγας, Μανώλης Χουρδάκης, Ορέστης Τζιόβας και δύο παιδιά.
enimerosi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...