Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ


Η  Δ/νση  Αγροτικής  Οικονομίας κ Κτηνιατρικής γνωρίζει  στους ελαιοκαλλιεργητές του Νομού μας ότι  από την
_η Ιουλίου θα αρχίσει ο 1ος γενικός δολωματικός ψεκασμός για  την καταπολέμηση του Δάκου, από τα συνεργεία των εργολάβων, ο οποίος θα κλιμακωθεί τις προσεχείς ημέρες ανάλογα με την επικινδυνότητα της κάθε περιοχής.
Το πρόγραμμα ψεκασμών θα είναι αναρτημένο στους πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι  ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους τις ημέρες και ώρες των ψεκασμών.
Οι μελισσοκόμοι που βρίσκονται και  μέχρι απόστασης  πέντε χλμ. από τα όρια των ψεκαζόμενων περιοχών, παρακαλούνται για την προστασία των μελισσοσμηνών τους.
Κατά τον ψεκασμό θα διασπείρονται 300 cm3. περίπου ψεκαστικού διαλύματος ανά ψεκαζόμενο δέντρο κανονικής ανάπτυξης. Θα ψεκάζονται όλα τα δέντρα σε ελαιώνες με αραιή πυκνότητα δέντρων (λιγότερα από 10 δέντρα στο στρέμμα), ανά δεύτερο δέντρο στους μέτριας πυκνότητας ελαιώνες (10-18 ελαιόδεντρα ανά στρέμμα) και ανά τρίτο δέντρο στους πυκνούς ελαιώνες (περισσότερα από 18 δέντρα ανά στρέμμα).
Για τις τοποθεσίες που δεν μπορεί να καλύψει το ψεκαστικό μηχάνημα (έλλειψη δρόμου, μεγάλη κλίση εδάφους, αλλεπάλληλοι περιφραγμένοι ελαιώνες κ.λ.π.) θα χρησιμοποιούνται ψεκαστήρες πλάτης.
Θεωρούμε ότι η παρουσία των ελαιοκαλλιεργητών αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους και εκτιμούμε ότι αυτή η παρουσία θα συμβάλει τα μέγιστα στον έλεγχο και τελικά στην επιτυχία του όλου έργου της Δακοκτονίας.

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας κ Κτηνιατρικής
madmedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...