Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Πήρε Λούκας ο Ολυμπιακός

Θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας

Οι «ερυθρόλευκοι» έπειτα από την ανακοίνωση του Κάιλ Χάινς πραγματοποίησαν ακόμη μία μεταγραφή, αυτή του Αμερικανού, Καλίν Λούκας, ο οποίος θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας και προορίζεται για τρίτος γκαρντ, πίσω από τον Σπανούλη και τον Ζήση που είναι ο κύριος μεταγραφικός στόχος.

Πρόκειται για έναν 22χρονο παίκτη που προέρχεται από το αμερικανικό κολλέγιο του Μίσιγκαν Στέιτ και για να τον ντύσουν στα «ερυθρόλευκα» οι Πειραιώτες κινήθηκαν με απόλυτη μυστικότητα.

Ο νεαρός γκαρντ αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια με την ομάδα του κολλεγίου του και τα στατιστικά του είναι ενθαρρυντικά. Ο Λούκας είχε 17 πόντους (82% στις βολές, 42,8% στα σουτ, 39% στα τρίποντα), 3,4 ασίστ, 2,1 ριμπάουντ,1 κλέψιμο και 2,4 λάθη κατά μέσο όρο σε 34 ματς τη φετινή περίοδο.

Το σκάουτινγκ αναφέρει πως πρόκειται για καλό χειριστή της μπάλας, με ικανότητα να διαβάζει καλά το παιχνίδι και καλό σουτ, τόσο μετά από ντρίμπλα όσο και εν στάση. Αδυναμία του είναι το μικρό του ύψος (1,85μ.) και η μη επαρκής για τα δεδομένα του ΝΒΑ και σε σύγκριση με τους άλλους «κοντούς» του πρωταθλήματος εκρηκτικότητα. Το 2010 είχε υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα στο αριστερό πόδι, αλλά επανήλθε δυνατός, όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί του.

Ο Λούκας, που σπούδασε στο Μίσιγκαν κοινωνιολογία, είναι πρώτος στην ιστορία του κολεγίου του στις ελεύθερες βολές (507 εύστοχες και 637 προσπάθειες), τρίτος σε συμμετοχές (141), τέταρτος σε σουτ (1.575), πέμπτος σε πόντους (.1996), έκτος σε ασίστ (558), όγδοος σε εύστοχα τρίποντα (149), ένατος σε εύστοχα σουτ (δίποντα και τρίποντα, με 670) και μόλις ένας από τους τέσσερις παίκτες του κολεγίου με πάνω από 1.500 πόντους και 500 ασίστ.

Στην τετραετή θητεία του Λούκας στο Μίσιγκαν, οι «Σπάρτανς» έφτασαν ισάριθμες φορές στο NCAA Tournament.

Τη σεζόν 2007/08 έφτασαν μέχρι τους «16», την επόμενη έχασαν στον τελικό του Final 4 από το Νορθ Καρολάινα, το 2010 (όταν ο Λούκας ήταν τραυματίας) έχασαν στον ημιτελικό του Final 4 από το Μπάτλερ και φέτος αποκλείστηκαν στους «16».

  sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...