Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Διασυρμός του τραγικού Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ

Έχασε 3-0 από τη Μακάμπι

Διασυρμός του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ, όπου μετά από τραγική εμφάνιση γνώρισε τη συντριβή (3-0) και πλέον μόνο ένα θαύμα τον σώζει για τη συνέχεια. Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους από μήνα Αύγουστο και με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα πιθανόν να σημειωθούν θεαματικές εξελίξεις.
 

Όπως πέρσι ο Ολυμπιακός, που έχασε με 1-0 και όπως το 2004 που έχασε με το ίδιο σκορ και ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο Παναθηναϊκός έφυγε ηττημένος από το «Μπλούμφιλντ». Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα κατάφερε να κάνει τη Μακάμπι να μοιάζει με τη… Μπαρτσελόνα, αφού όποτε ήθελε έφτανε με χαρακτηριστική ευκολία μέσα στην περιοχή των «πρασίνων» και το 3-0 μοιάζει μάλλον κολακευτικό.
 
Εκτός από τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο 4’ και το 21’ από τους Κουίνσι και Τοτσέ αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός επιθετικά, παρά το γεγονός ότι η άμυνα της Μακάμπι δεν ενέπνεε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Στο 20’ οι Ισραηλινοί είχαν δοκάρι, ενώ όσο περνούσε η ώρα γίνονταν όλο και πιο επικίνδυνοι επιθετικά. Τους έλειπε η ουσία στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο την είχαν κι αυτή!
 
Δύο γκολ από τον Ατάρ (67’ πέν., 90’) κι ένα από τον Κονάτε «σφράγισαν» το τελικό 3-0 και μια ματιά στα στιγμιότυπα αρκεί για να πείσει τον καθένα ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού έμοιαζε με ερασιτεχνικής ομάδας.
 
Πλέον, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου πριν από το σημερινό παιχνίδι είχε πει ότι αν δεν αλλάξει τη νοοτροπία των παικτών του θα αποχωρήσει, ενώ και η διοίκηση του «τριφυλλιού» είχε θέσει ως προτεραιότητα την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κυρίως για οικονομικούς λόγους.
 
Το φιλμ του αγώνα:
 
4' Τρομερή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. O Λέτο βρήκε τον Κουίνσι που έφυγε μόνος του απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. 
8' O Κονάτε το πρώτο καλό σουτ της Μακάμπι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
20' ΔΟΚΑΡΙ: Σουτ του Ατάρ από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε στα πόδια του Σπυρόπουλου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στο δοκάρι του Τζόρβα. 
21' Κι άλλη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Κουίνσι να δίνει στον Τσοτέ, που μόνος του απέναντι από τον Χάιμοφ έστειλε τη μπάλα άουτ.
23' Ο Κονάτε βρέθηκε στη μικρή περιοχή μόνος του απέναντι από τον Τζόρβα, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Έλληνα γκολκίπερ. 
31' Ο Μίκα έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Τζόρβας.
41' Ο Κονάτε έκανε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Βύντρα και έφυγε λίγο άουτ.
45' Εξαιρετική ενέργεια του Κουίνσι, ο οποίος σούταρε με το δεξί, αλλά ο Χάιμοφ έδιωξε.
48' Πρώτη καλή στισγμή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Λογκάσι να σουτάρει άουτ.
58' Νέο σουτ του Λογκάσι, λίγο άουτ.
60' ΓΚΟΛ 1-0: Μετά από ωραία προσπάθεια της Μακάμπι ο Κονάτε από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
64' Νέα ευκαιρία για τη Μακάμπι με τον Λογκάσι, που έπιασε αδύναμο πλασέ μπροστά στον Τζόρβα.
66' ΠΕΝΑΛΤΙ: Η Μακάμπι κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Καντέ μέσα στην περιοχή. Σωστή απόφαση.
67' ΓΚΟΛ 2-0: Εύστοχο το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ατάρ. 
79' Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, με τον Λέτο να κάνει τη σέντρα και τον Τοτσέ να μην μπορεί με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
80' Ο Λέτο έκανε τη σέντρα, ο Τοτσέ την προβολή, ο Χάιμοφ απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και φάνηκε να περνάει τη γραμμή του τέρματος. Η μπάλα επέστρεψε στην αγκαλιά του Χάιμοφ, όμως ο Μπράαχμαρ θεώρησε ότι δεν πέρασε τη γραμμή και δε μέτρησε το γκολ. 
90' ΓΚΟΛ 3-0: Ο Κολαούτι έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Σπυρόπουλος δεν μπόρεσε να διώξει και ο Ατάρ από κοντά έκανε το 3-0.
 
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. (Ιβανίρ): Χάιμοφ, Νιβάλντο, Νταμπούρ (46' Κολαούτι), Μίκα, Ατάρ, Παβίτσεβιτς, Κονάτε (71' Κεχάτ), Γιεϊνί, Λογκάσι, Ντάχαν, Βερέντ 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο (69' Ζέκα), Κατσουράνης, Νίνης (55' Βιτόλο), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ 
 
Διαιτητής: Έρικ Μπράαμχαρ (Ολλανδία) 
Κίτρινες: Τσοτέ, Καντέ
e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...