Στις πιο φτωχές περιοχές της Ελλάδας η Ηλεία


Στις πιο φτωχές περιοχές της Ελλάδας η Ηλεία
Στις πιο φτωχές περιοχές της Χώρας περιλαμβάνεται η Ηλεία και γενικότερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το 2009, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ενώ φέτος η κατάσταση είναι χειρότερη.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ηλείας βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας κατέχει σταθερά την τελευταία θέση στην Ελλάδα με εξαίρεση το έτος 2003 που βρίσκεται στην προτελευταία θέση και το έτος 2004 που βρίσκεται με ελάχιστη διαφορά στην τρίτη θέση από το τέλος.

Το παραγόμενο ΑΕΠ της Ηλείας βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και κατά το έτος 2008 ανερχόταν στο 48,2% του μέσου όρου της Χώρας και στο 55,4% του μέσου όρου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Επίσης στην Ηλεία αναλογεί κατά το ίδιο έτος το 0,95% του Εθνικού Ακαθάριστου Εγχώριου προϊόντος. Η συμμετοχή του Νομού στο ΑΕΠ της Χώρας διατηρείται σχεδόν σταθερή τα τελευταία χρόνια με ελάχιστες αυξομειώσεις. 
enimerosi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ