Ίδρυση Συλλόγου για την Προστασία του Περιβάλλοντος και των Ιστορικών – Αρχαιολογικών μνημείων του Δήμου Ηλιδας καί του τοπικού διαμερίσματος Κορυφής του Δήμου Πύργου.




«Ο Αλήσιος Λόφος»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πολλά χρόνια υπάρχει μια συνεχής και αταλάντευτη πορεία υποβάθμισης του Περιβάλλοντος και των Ιστορικών - Αρχαιολογικών μνημείων του Δήμου Ήλιδας.

Είναι πλέον προφανές πως δεν πρόκειται να αναστραφεί αυτή η πορεία συνολικής υποβάθμισης εάν δεν αναλάβουν ενεργό δράση οι πολίτες της περιοχής.

Δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε αδρανείς την πλήρη αλλοτρίωση της περιοχής μας από πράξεις ή παραλήψεις που δεν έχουν κανένα σχεδιασμό ούτε για το σήμερα, ούτε για το αύριο.

Δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθούμε σιωπηλοί την ολοκλήρωση της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας.

Αντιδρούμε δημιουργικά. Προωθούμε την ενημέρωση, προτείνουμε, ενεργούμε.

Γι' αυτό προχωράμε στην ίδρυση Συλλόγου που σκοπό έχει την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση του υδροβιότοπου του Ποταμού Λατίφι από τις πηγές του στην Τριανταφυλλιά μέχρι τις εκβολές του στον Χελωνίτη κόλπο, την προστασία, ανάδειξη και προβολή των Αρχαιολογικών Μνημείων όπως η Αρχαία Ήλιδα, ο Μυκηναϊκός Οικισμός στην Τριαφταφυλλιά, οι Θολωτοί Μυκηναϊκοί Τάφοι, η περιοχή της «Αγίας Ξένης», τα Ρωμαϊκά λουτρά Αγίου Αθανασίου Κουρούτας.

Την αποτροπή δημιοιυργίας ΧΥΤ απορριμμάτων (ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ), εργοστασίου «Διαχείρισης Απορριμμάτων» στην περιοχή Τριανταφυλλιά αλλά και την απομάκρυνση του ΧΑΔΑ στην περιοχή Κονιδαίϊκα που μολύνει επί 35 χρόνια τον Ποταμό Λατίφι, και γενικότερα την απαξίωση και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και των Αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας.


28/08/2011
Σύλλογος «Αλήσιος Λόφος»
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ