Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία

 

Επικράτησε με 98-85 της Γαλλίας

Ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσαν περίτρανα. Οι Ισπανοί επικράτησαν άνετα της Γαλλίας στο μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας με 98-85 και συνέχισαν να συλλέγουν χρυσά μετάλλια.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφή της Ευρώπης οι «φούριας ρόχας», τρίτο μετάλλιο την τελευταία πενταετία μαζί με το χρυσό στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (27 πόντοι, 5 ασίστ), με τους Πάου Γκασόλ και Καλντερόν να τον ακολουθούν.

Σε κανέναν σημείο δεν απειλήθηκαν οι παίκτες του Σκαριόλο που είχαν το έλεγχο του παιχνιδιού σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο «La Bomba» αναδείχθηκε, δικαίως, ως ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

Το ματς

Την χαλαρότητα των αδελφών Γκασόλ εκμεταλλεύτηκαν στο ξεκίνημα του ματς οι Γάλλοι οι οποίοι έβαλαν την μπάλα στο καλάθι. Μάλιστα, οι παίκτες του Κολέ παρέμειναν για τρία λεπτά αλάνθαστοι (7-8). Οι Ισπανοί ωστόσο βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το προβάδισμα και να φτάσουν στο +8 (22-14) με τρίποντο του Ναβάρο. Απάντησαν με το ίδιο νόμισμα Πάρκερ και Μπατούμ για τους "τρικολόρ" μειώνοντας στους 5 (25-20) στο τέλος της περιόδου.

Το +5 των «φούριας ρόχας» δεν άργησε να γίνει +9 στη δεύτερη περίοδο. Πάρκερ και Ζελαμπάλ ξανάβαλαν τη Γαλλία στο ματς με δύο συνεχόμενα τρίποντα (29-26), ωστόσο η αντίδραση της ομάδας τους Σκαριόλο ήταν άμεση. Έτρεξαν σερί 9-0 και έδωσαν στην Ισπανία το μέγιστο προβάδισμά της στο ματς (+12, 38-26) το οποίο διατήρησε μέχρι και ενάμιση λεπτό πριν το ημίχρονο (46-34). Σε εκείνο το χρονικό σημείο το σκληρό φάουλ του Ρούντι Φερνάντεθ πάνω στον Πάρκερ άναψε τα αίματα. Ο Γάλλος σταρ των Σπερς έμεινε για λίγη ώρα στο παρκέ προσπαθώντας να συνέλθει. Τελικά ο 26χρονος Ισπανός ζήτησε συγνώμη για το αντιαθλητικό του μαρκάρισμα, ωστόσο η… ζημιά είχε γίνει. Οι Ίβηρες έχασαν τη φόρα τους την οποία... βρήκαν οι Γάλλοι και συγκεκριμένα ο Μπατούμ που μείωσε στους πέντε (46-41). Τελικά οι κάτοχοι του τίτλου πήγαν στα αποδυτήρια με ανάσα εννέα πόντων χάρις στην ευστοχία του Πάου Γκασόλ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (50-41).

Οι Γάλλοι μπήκαν στο παρκέ γνωρίζοντας ότι το τρίτο δεκάλεπτο ήταν η μεγάλη τους ευκαιρία για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφεραν πολλά. Η Ισπανία έδειχνε πιο συγκεντρωμένη και αποφασισμένη στο παρκέ καταφέρνοντας χωρίς δυσκολία να επιβάλλει το παιχνίδι της. Αποτέλεσμα αυτού το ασφαλές διψήφιο προβάδισμα των παικτών του Σκαριόλο, που πήγαν στην τελευταία περίοδο με αέρα 13 πόντων (75-62).

Οι «φούριας ρόχας» δεν συνηθίζουν να δείχνουν αυτοκαταστροφικές τάσεις και δεν το έκαναν ούτε κόντρα στη Γαλλία. Εξάλλου όταν μπαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο με αέρα 10+ πόντων είναι το λιγότερο… δύσκολο να γυρίσεις το ματς. Έτσι κι έγινε. Οι παίκτες του Κολέ προσπάθησαν όμως βρήκαν σε ισπανικό «τοίχο». Άνετη νίκη για τον Ναβάρο και την παρέα του που δεν ένιωσαν να απειλούνται σε κανένα σημείο.


Τα δεκάλεπτα: 25-20, 50-41, 75-62, 98-85


Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 17 (10 ριμπ.), Φερνάντεθ 14, Ρούμπιο, Ναβάρο 27, Καλντερόν 14, Ρέγες 2, Κλαβέρ, Σαν Εμετέριο, Γιούλ 4, Μ. Γκασόλ 11, Ιμπάκα 4, Σάδα 2.

Γαλλία (Κολέ): Νοά 11(8 ριμπ.), Μπατούμ 10, Τσικαμπού, Αλμπισί 1, Πάρκερ 26, Πιετρούς 4, Ντε Κολό, Ντιό 12, Τραορέ 4, Ζελαμπάλ 8, Σεραφέν 4, Καουντί 3.

Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...