Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Αδέλφια τοκογλύφοι… εκβίασαν Αρχιμανδρίτη!


ΠΑΤΡΑ: Αδέλφια τοκογλύφοι… εκβίασαν Αρχιμανδρίτη!Aποφασισμένη να βάλει βαθειά το μαχαίρι στο κόκκαλο, σε κυκλώματα τοκογλύφων που «έσκασαν» και πάλι (λόγω κρίσης) στην Πάτρα, είναι η Ασφάλεια!
Στο «στόχαστρο» έχουν μπει πλέον δύο αδέλφια – μέλη κυκλώματος που και στο παρελθόν είχαν αναμειχθεί σε τέτοιου είδους ιστορίες! Μάλιστα το όνομα του ενός συμπεριλαμβανόταν και στη λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας επί των ημερών του πρώην διοικητή Ασφάλειας Πάτρας Θανάση Νταβλούρου.
Οι συγκεκριμένες υποθέσεις, πάντως, παρακολουθούνται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ προβληματίζει και η εμπλοκή μπράβων που με το αζημίωτο… αναλαμβάνουν την εκβίαση θυμάτων των τοκογλύφων.
Μάλιστα, προ ημερών συνελήφθησαν δύο «φουσκωτοί» και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα την περασμένη Παρασκευή, αφέθηκαν όμως ελεύθεροι με όρους. Πρόκειται για δύο γνωστά πρόσωπα (στα γυμναστήρια και τους κύκλους της νύχτας) οι οποίοι φέρεται πως πήραν εντολές… από τον έναν εκ των δύο αδελφών – τοκογλύφων.
Η Ασφάλεια εξετάζει μία ακόμη περίπτωση τοκογλυφίας στην οποία μάλιστα συνελήφθη ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.
Τα στοιχεία των υποθέσεων είναι πλέον σε γνώση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς στην πρώτη φαίνονται να εμπλέκονται μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου. Πρόκειται, όπως εγράφη παραπάνω, για δύο αδέλφια, επιχειρηματίες, ο ένας εκ των οποίων είχε και πολιτική ιδιότητα στο χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την καταγγελία έκανε αρχιμανδρίτης, τον οποίο τα δύο αδέλφια φέρονται να εκβίαζαν και έστειλαν τους δύο «φουσκωτούς» για να «εισπράξουν». Ο ιερωμένος… φαίνεται πως έκανε παράλληλα και εμπόριο και είχε λάβει δάνειο από τα δύο αδέλφια.
Οι αστυνομικοί, όμως, που συνέλαβαν τους μπράβους εντυπωσιάστηκαν καθώς μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσαν βρήκαν εκατό τουλάχιστον φύλλα επιταγών προς… «είσπραξη»! Φαίνεται πως οι συγκεκριμένοι άνδρες ζούσαν αποκλειστικά και μόνο… από αυτή τη δουλειά.
Άνδρες της Ασφάλειας εκτιμούν πως έχουν βρει μόνο την κορυφή του παγόβουνου και συνεχίζουν την έρευνα, αφού πλέον γνωρίζουν τουλάχιστον… εκατό πιθανά θύματα του κυκλώματος.
Θα αυξηθούν οι περιπτώσεις
Η οικονομική κρίση και η ανέχεια που την συνοδεύει φαίνεται πως ωθούν το «ευγενές» επάγγελμα της τοκογλυφίας σε νέα, υψηλότερα επίπεδα. Πολλοί αναγκάζονται να καταφύγουν σε τοκογλύφους για να αποφύγουν την οικονομική καταστροφή αλλά -δυστυχώς- μπλέκουν πολύ χειρότερα. Οι τοκογλύφοι γίνονται πιεστικοί ζητώντας εξωπραγματικές οφειλές και όταν δεν παίρνουν ό,τι ζητούν καταφεύγουν σε γκανγκστερικές μεθόδους. Μάλιστα, πριν το περιστατικό με τον αρχιμανδρίτη, οι «φουσκωτοί» είχαν επισκεφθεί και καταστηματάρχη ο οποίος διατηρεί κατάστημα σε πλατεία της Πάτρας.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη περίπτωση τοκογλυφικών κυκλωμάτων που απασχολεί τις αστυνομικές Αρχές της πόλης. Η παλαιότερη υπόθεση, που είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο και μάλιστα πανελληνίως, μάλλον «θάφτηκε», αφού φαίνεται πως τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί δεν ήσαν αρκετά για να προχωρήσει η διαδικασία και να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες εναντίον των εμπλεκομένων.
ΠΗΓΗ: dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...