Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Κέντρο Παιδιατρικής εργοθεραπείας



Στο κέντρο Παιδιατρικής Εργοθεραπείας παρέχονται υπηρεσίες πρόληψης, εκπαίδευσης και αποκατάστασης σε παιδιά και εφήβους.

Υπηρεσίες
Αξιολόγηση και καταγραφή δυνατοτήτων και δυσκολιών του παιδιού για την διαπίστωση της λειτουργικότητας, με σταθμισμένα και μη ανιχνευτικά εργαλεία, ερωτηματολόγια, Τεστ (Α΄ Τεστ Σχολικής ετοιμότητας, Αθηνά Τεστ, MCHAT κλπ), με στόχο την ακριβή σχεδίαση ενός προσαρμοσμένου θεραπευτικού προγράμματος.
Επαναξιολόγηση και επαναπροσδιορισμός στόχων του θεραπευτικού προγράμματος.
Παιδιατρική Εργοθεραπεία, με ανάλογα θεραπευτικά προγράμματα, κατάλληλες μεθόδους, υλικοτεχνική υποστήριξη.
Άρτια εξατομικευμένα προγράμματα ειδικής διαπαιδαγώγησης, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο για τις απαιτήσεις, τις ανάγκες, τις δυσκολίες κάθε παιδιού.
Συμβουλευτική - ενημέρωση γονέων.
Επαφή του κέντρου με το σχολείο του παιδιού σε συνεννόηση με τους γονείς, ώστε να διευκολυνθεί το παιδί και να έχει μεγαλύτερη επιτυχία.
Πρόγραμμα υποστήριξης για το σπίτι
.
Συνεργασία με τις ανάλογες ειδικότητες (Αναπτυξιολόγος, Παιδοψυχίατρος, Λογοθεραπευτής, Ψυχολόγος, Ειδικός Παιδαγωγός).


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ:
  • Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αυτισμός
  • Αναπτυξιακή καθυστέρηση
  • Κινητικές διαταραχές (αδρή και λεπτή κινητικότητα, συντονισμός κλπ)
  • Σύνδρομα, δυσκολίες συγκέντρωσης, υπερκινητικότητα
  • Διαταραχές συμπεριφοράς
  • Γραφοκινητικές δυσκολίες
  • Μαθησιακές δυσκολίες
  • Νοητική Υστέρηση
  • Αισθητηριακές δυσλειτουργίες



ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ: Να ανοίξουμε για κάθε παιδί το δρόμο της ανακάλυψης, των δεξιοτήτων και ταλέντων του ξεπερνώντας τις όποιες διαταραχές και αν αντιμετωπίζει.


Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο σκοπός της ιστοσελίδας είναι ενημερωτικός και το περιεχόμενό της απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και γιατρούς, οι οποίοι αναζητούν πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών ή ανησυχούν για ανάλογα θέματα . Σε καμία περίπτωση όμως οι πληροφορίες αυτές δεν χρησιμεύουν ως διαγνωστικές παράμετροι ούτε ως θεραπευτικές κατευθυντήριες γραμμές. Διάγνωση και αποκατάσταση μπορεί να γίνει μόνο με την παρουσία του ειδικού και μετά από συγκεκριμένες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...