Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τούμπα στην Κρήτη


Τούμπα στην Κρήτη
Ο Εργοτέλης δεν κάνει πλάκα! Κι όποια ομάδα τον έχει εντάξει στα «ευκολάκια» του προγράμματός της, καλό θα ήταν να αναθεωρήσει πάραυτα!

Η ομάδα του Καραγεωργίου αν και έμεινε πίσω στο σκορ, έφερε τούμπα τα δεδομένα κόντρα στον ΠΑΟΚ, επικράτησε 2-1 στο Παγκρήτιο (2η αγωνιστική) και δικαίωσε όσους πιστεύουν ότι η «έκπληξη» του φετινού πρωταθλήματος θα… κατάγεται απ’ την Κρήτη!

Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Μπόλονι ο Μπαλάφας (68'), ενώ η ομάδα του αγωνιζόταν με δέκα παίκτες έπειτα από την αποβολή του Αρίας στο 54'. Η ισοφάριση ήρθε από τον Λεάλ (85') και την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Μπούντιμιρ δύο λεπτά αργότερα (87').



Με όρεξη και διάθεση να κάνει από την αρχή ξεκάθαρες τις διαθέσεις του μπήκε ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο… Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πίεζε ψηλά τον Εργοτέλη και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ολιγωρία της άμυνάς του.

Ο Λίνο από την πλευρά του έκανε προβληματική τη ζωή των αμυντικών των Κρητικών, ενώ ο Βιεϊρίνια, όποτε είχε την μπάλα στα πόδια του… μοίραζε άγχος στους ποδοσφαιριστές του Καραγεωργίου.

Αν θα έπρεπε να βγει ένα συμπέρασμα από το πρώτο 45λεπτο είναι ότι οι γηπεδούχοι φοβήθηκαν ίσως περισσότερο απ’ ό,τι έπρεπε τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, οι παίκτες του Μπόλονι έβγαζαν αυτοπεποίθηση και υπομονή στο παιχνίδι τους, κάτι που έδειχνε ότι κατά βάθος περίμεναν ότι το γκολ με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα ‘ρθει…

Αυτά που συνέβησαν στο δεύτερο μέρος, όμως, δεν μπορούσε κανείς να τα προβλέψει…

Στο 54’ ο Αρίας οδηγείται σε μία αψυχολόγητη «πατάτα» (ο χαρακτηρισμός "ενέργεια" θα ήταν εξαιρετικά επιεικής), αφού τράβηξε τη φανέλα του Λεάλ, ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα, σε ένα σημείο που ο παίκτης του Εργοτέλη ήταν ακίνδυνος.

Κι ενώ οι Κρητικοί, λογικά, έπειτα από αυτή την εξέλιξη, θα έπαιρναν τα πάνω τους, ήρθε το γκολ του Μπαλάφα στο 68’ για να αποδείξει ότι... μπάλα δεν παίζει η λογική.

Ο πιο δραστήριος παίκτης των Κρητικών, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 85’ ο Λεάλ στέλνει την μπάλα με φανταστική εκτέλεση φάουλ στο δεξί παραθυράκι του Κρέσιτς και ισοφαρίζει σε 1-1. Το γκολ του Ουρουγουανού έδωσε φτερά στην ψυχολογία και στα πόδια των γηπεδούχων.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, στο 87’, ο Ρομάνο έβγαλε τη σέντρα και ο Μπούντιμιρ ολοκλήρωσε μία τεράστια ανατροπή.



Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Γιαλούσης, Σαρρής (62' Ολίσε), Τζούνιορ, Γιοβάνοβιτς (79' Κουτσιανικούλης), Ρομάνο, Φραγκουλάκης (79' Μπέτο), Λεάλ, Μπούντιμιρ.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Μπαλάφας, Αρίας, Ίβιτς (88' Παπάζογλου), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (60' Λαζάρ), Σαλπιγγίδης (71' Ρομπέρ).
novasporfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...