Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Που θα συντριβεί ο δορυφόρος UARS;


Βέβαιη θεωρεί πλέον η NASA τη συντριβή στη Γη τεράστιων θραυσμάτων δορυφόρου της, την Παρασκευή ή τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αν και η αμερικανική υπηρεσία εκτιμά ότι οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος είναι σχεδόν μηδαμινές, το γεγονός ότι δεν μπορεί να προβλέψει πού θα καταλήξουν τα θραύσματα, έχει προκαλέσει σχετική ανησυχία, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
..


Σε ένα από τα τελευταία ανακοινωθέντα της, η NASA αναφέρει ότι ο Ερευνητικός Δορυφόρος Ανώτερης Ατμόσφαιρας (UARS) αναμένεται να συντριβεί κάποια στιγμή αργά το βράδυ της Παρασκευής ή τα ξημερώματα του Σαββάτου - ώρα Ελλάδος- αλλά ότι «αυτή τη χρονική περίοδο δεν θα περάσει πάνω από τη Βόρειο Αμερική». Όπως σημειώνεται πάντως, «είναι ακόμη νωρίς να προσδιοριστεί ο χρόνος και η τοποθεσία επανεισόδου με μεγαλύτερη βεβαιότητα, όμως οι προβλέψεις θα γίνουν πιο συγκεκριμένες μέσα στις επόμενες 24 ώρες».


Ο UARS, που εκτοξεύτηκε το 1991 από το διαστημικό λεωφορείο Discovery και επί 14 χρόνια βοηθούσε τους επιστήμονες να μελετήσουν την ατμόσφαιρα, είναι το μεγαλύτερο διαστημικό σκουπίδι της NASA που αναμένεται να πλήξει τη Γη τα τελευταία 30 χρόνια. Εκτιμάται ότι θα διασπαστεί σε περίπου 100 κομμάτια - κάποια με βάρος έως και 135 κιλά- από τα οποία περίπου 26 θα καταλήξουν στη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...